İzmir Orman İçi Kamp Yeri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Atimi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,610

Atimi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım bu da ilk konum :smiley: İzmir'de kamp yapılacak yer arıyorum. Fakat öyle tesis değil. Hani medeniyetten uzak, kafa dinleyebileceğiniz bir yer. Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum :smiley:

Etiketler
kamp

Ynt: İzmir Orman İçi Kamp Yeri

Ehliyet olmadığından dolayı toplu taşımayla gideceğiz. Öneriniz için sağolun yine de :smiley:

Merhabalar, Yamanlar dağı nı mutlaka duymuşsunuzdur.Eteklerindeki mezarlığın önüne kadar eshot var.Yukarıya 12 km yürüdükten sonra yokuş inmeye başlarsınız. Dağın tepesindeki baz istasyonlarına yaklaştıkca istediğiniz yerden kuzey yönüne girin.Çok aralarda çok güzel yeşillikler vardır.Ormanın içi de çok güzel.Sık sık çesmeler var.Araba yoluna girip bir 10 km (çok yokuş bir 10 km!) tırmandıktan sonra karagöl e varırsınız.Ototstop da deneyebilirsiniz.Karagölde geceleri çok güzeldir fakat kurbağa seslerine katlanmak gerek.Eğer gidecekseniz 4 ağızlı mızrak yapımını öğrenip kurbağa avlayın ve bacaklarını yiyin.Karagölde ki kurbağalar gerçekten çok lezzetli.

Değerli tavsiyeniz için sağolun hocam. Tam da denemek istediğim şeyi yazmışsınız. Dört ağızlı mızrak benim bildiğim kadarıyla kargının ucu dörde bölünüp her bölüm sivriltilir sonra iki kısa dal bu dört ağızın arasına artı işareti şeklinde sıkıştırılıp bağlanır. Yanlışım varsa düzeltin lütfen

Aynen öyle , genede şunu izlemekte fayda var.
http://www.youtube.com/watch?v=5a6JI7qIhso

Video gerçekten çok daha iyi anlatmış yapılışını. Şeyi merak ediyorum bir de: suda avlanırken oluşan görüntünün ilerisine mi hedef alacağız altına mı?

Kurbağa genelde kıyıda avlanır.Haliyle kurbağanın vücudunun yarısı dışarıda olur.Aksiyon olsun istersen dizlerine kadar gir öyle dene , ben de çok denedim fakat bir tane vurabildim şu ana kadar.Eğer sabah istediğin kadar vurmazsan geceleri üstüne fener tutarak vurmayı dene.Çok daha kolay bir yoldur genelde öyle avlanır.Bir de dikkat edilmesi gereken konu kurbağayı vursan bile bazen kaçabiliyorlar.Soğukkanlı oldukları için acıyı bizden farklı hissediyorlar, sonra can çekişerek balıklara yem olmasınlar.Şimdiden iyi kamplar size :D

taskinokcu' Alıntı:
Kurbağa genelde kıyıda avlanır.Haliyle kurbağanın vücudunun yarısı dışarıda olur.Aksiyon olsun istersen dizlerine kadar gir öyle dene , ben de çok denedim fakat bir tane vurabildim şu ana kadar.Eğer sabah istediğin kadar vurmazsan geceleri üstüne fener tutarak vurmayı dene.Çok daha kolay bir yoldur genelde öyle avlanır.Bir de dikkat edilmesi gereken konu kurbağayı vursan bile bazen kaçabiliyorlar.Soğukkanlı oldukları için acıyı bizden farklı hissediyorlar, sonra can çekişerek balıklara yem olmasınlar.Şimdiden iyi kamplar size :D
Hocam sormayı unuttum bir de bu karagölde çok piknikçi var mıdır? Grup olarak gideceğimizden kimseyi rahatsız etmemek adına ıssız bir yer arıyoruz da

Evet maalesef haftasonları çok dolu oluyor(geceleri hariç), kafa dinlemek isterseniz karagöl ü önermem.kurbağayı çok merak ederseniz haftaiçi bir akşam orda kalın derim.Ben tesis sevmediğim için bir kamp tadı alamamıştım ordan.Giderseniz de tuvaletlerin arkasındaki derenin kenarına geçin, yada iyice gezin oraları; tenha yerler var ara sıra, beğendiğinize kamp atarsınız.(Sakın Çadır alanına kamp kurmayın).Beğenmeme ihtiamline karşılık görevliden rica edin ve bir kişi içeride tur atsın.Beğendiğiniz yer görürseniz kamp atarsınız.

Tüh bu kötü oldu işte. Tam da haftasonu gidecektik. Biz de kafa dinlemelik bir yer istiyoruz malum şehir hayatından kaçış için. Başka bildiğiniz yerler var mı hocam?

Yamanlar dağına çıkıp da yokuşlar bitmişken solda bir çeşme var.İçeri giden bir ormancı yolu.Yolu takip edip yerlilerinin gökkaya dediği 200 300 metrelik koskocaman bir kaya vardır. hemen altında da çeşme.Çeşmenin aşağı tarafında harika bir çayır var.Tek kötü yanı kampı kurumuş tezeklerden temizlemek gerkeiyor.Kimse de rahatsız etmez sizi.Yolun devamıda girdiğiniz yolun 1 -2 km ilerisine çıkar.Kesinlikle ama kesinlikle öneririm.Düşünmeden buraya gidin derim.
Dağ istemezsende foçada fransız koyu var.Az bilinen güzel bir koy.Ama ben ormanda kamp yapmaktan yanayım.

taskinokcu' Alıntı:
Yamanlar dağına çıkıp da yokuşlar bitmişken solda bir çeşme var.İçeri giden bir ormancı yolu.Yolu takip edip yerlilerinin gökkaya dediği 200 300 metrelik koskocaman bir kaya vardır. hemen altında da çeşme.Çeşmenin aşağı tarafında harika bir çayır var.Tek kötü yanı kampı kurumuş tezeklerden temizlemek gerkeiyor.Kimse de rahatsız etmez sizi.Yolun devamıda girdiğiniz yolun 1 -2 km ilerisine çıkar.Kesinlikle ama kesinlikle öneririm.Düşünmeden buraya gidin derim.
Dağ istemezsende foçada fransız koyu var.Az bilinen güzel bir koy.Ama ben ormanda kamp yapmaktan yanayım.
İstikamet belirlendi o zaman :smiley: Çok teşekkürler. Bu arada orada da kurbağa vb var mıdır?

Gökkayada ki çeşmenin içinde ve yakınlarında zor da olsa bulabilirsiniz.Fakat dikkat edin girceğiniz orman yolu gibi birçok yol var.Unutmayın yol düzleşmeye başlayıp yaklaşık 1 km düz giderse ve çesme görürseniz.Çeşmenin 200 mt ilerisinde sol tarafta sola doğru giden yokuşla başlayan bir patika görürseniz girin!(sizleri yanlış yola sokup da başına iç açmak istemem)Zaten çevredekilere tarif edersen.z büyük ihtimalle yolu gösterirler.Tarif ettiğim çimenlik kayanın doğu tarafında bulunuyor.Kamptan sonra yola devam ederken 2 km sonra bir yol ayrımı var.Sağdan devam edin.Büyük baz istanyonu yönüne giderseniz,yola ulaşırsınız.Kaybolursanız patikadan ayrılmayın her bir patika sizi farklı köylere(Yamanlar, bornova tarafı veya emiralem) götürür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR