Jeep grand cherokee 2.7 crd duman atma problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cj08 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,366

cj08

Yeni Üye
öncelikle forumdaki herkese selamlar diyorum ...
2 hafta önce aldığım grand cherokee 2.7 crd 2002 begenerek kullandıgım aracımdan yolda gıderken kara duman atıyor ve cekısten dusuyor .. bu duman atma cok uzun surmuyor kısa surelı (7-8 sn) oluyo turbosunda falan bı sıkıntı yok.. acaba neden yapar gazdan ayagımı cekınce duman kesılıyor gaza basında asırı duman ve enerjı kaybı oluyor 3000 devir de falan .. aniden gazada yuklenmıyorum devirsizde kullanmıyorum ama anlamadım neden.. yorumlarınızı beklıyorum ... şimdiden teşekkürler ..

Etiketler
Ynt: Jeep grand cherokee 2.7 crd duman atma problemi

Bu arıza süreklimi yoksa yeni başladı.Şayet yakıt kötü ise ,kalitesiz ise bunun yapabilir.Şayet yeni başladı ise yeni yakıt aldıktan sonra düzelebilir.

hocam enjektörlerden kayanaklanıyor olabilir, gaza yüklenince beyaz atması çiğ demektir, siyah da düzgün yakılamamış yakıt, çekişten düşme sbebi de o olsa gerek, yakıttan değilse enjektörlere bakmanız gerekir sanırım, eskilerde yakıt filtresine de bakmak gerekirdi yenileri bilmiyorum, tıkanma vs gib ise yani

arkadaşım öncelikle kullandığın arac öyle farazi tahminle çözülebileçek tahmin yürütülebileçek araclardan değil yani ordandır burdandır şundardıra kalırsa zaten ben sana burda sıra sıra yazayım ama bu seferde kafan karışacak hangisi diyeceksin :smiley:)) bilmeyen ustaya gidersen oda başlayacak ordan burdan şurdan ile bi dünya gereksiz masraf yapacaksın en doğrusu git yetkili servise ne kadar ise parası öde sorunu bulsunlar sonra istersen güvendiğin yer varsa orda yaptır yoksa servisde yaptır ama kalkıpda farazi tahminlerle kimseye elletme o aracı özeliklede o aracı farazi tahminlerle gelişi güzel bir usta ile cıkacağın yol seni ucuruma sürükler

evet yenı yapmaya basladı.. arac 1 ay kadar yattı ve ben kullanmaya basladıktan 3 gun sonra duman atmaya basladı .. aracı sabah calıstırdıgım zaman duman atmıyor ancak gaz verdıgım zaman 1000 2000 devir arası hafif gazda duman atıyor ve araba teklıyor sankı mazot bıtıyormus gıbı ... yolda gıderken de aynı sekılde arac guc kaybedıyer sonra anıden gaza yuklenmıs gıbı araba hızlanıyor .. sankı pıslık varmısta anıden acılmıs gıbı ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR