Karavan İç Dizaynı İçin Devrim Gibi Bir Düşünce

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,806

omnitemporal

MURAT ERDOĞAN
iç dizayn bölümünde paylaştım ama hiç yanıt gelmedi,karavanın iç ortamı çok dar geliyormu?bize dar geliyor,rahat hareket edemiyoruz,Arkadaşlar çekme karavanımın içi aşağıdaki resimlerdeki gibi,dar bir alan,hareket etmek bile zor,karavan 4x2 m,geçenlerde kampta aklımıza bir şey geldi,mutfak kısmını karavanın ön kısmına taşısak,enine koysak ,buz dolabıda yanına sığıyor,ki bu durumda mutfak ve buzdolabı önde yarım metre yer kaplayacak,,oturma grubunu,yatakları ve kullanmadığımız banyoyu söksek,3.5x2 metrelik alanı tamamen boşaltabiliyoruz,buraya bir açılır kapanır sandelye ve masadan oluşan oturma grubu koysak,gündüz ve akşam kocaman geniş bir alana sahip olunabiliyor bu yöntemle,gece yatarken masa ve sandalyeleri kaldırıp,elektrikle şişen yataklar koyup yatsak,sabahta şişme yatakları indirip dolaba koysak,elektrikli bir pompayla bir dakikada şişip inebiliyor,gecede şişme yatakta uyunmazmı?

goruntu_894_.jpg

Etiketler
Ynt: Karavan İç Dizaynı İçin Devrim Gibi Bir Düşünce

Mekanı çok ferahlatmış olursunuz ancak dolaplar olmayınca birsürü eşyanız ortalıkta dağınık olarak duracak yolculukta
hepsi bir taraflara dağılacak.
Yatak şişirme ve indirme ortalığı toplama işini evde denemelerini yaparak karar vermelisiniz. Sabit bir yatak karavanda
önemli bir faktördür.
Bildiğim kadarıyla kar kış demeden kamp yapmayı seviyorsunuz,şişme yatağın tabanda yani karavanın en soğuk yeri zeminde
ve içindeki havanında soğuyacağını düşünerek karar vermeniz iyi olacaktır.

İç tasarımdaki başlığınız bu başlıkla aynı konu olduğundan silinmiştir.

Kolay gelsin.

üstlere dolap yaptırmak,tabana ısı yalıtımı yaptırmak lazım,bide evin önünde deneme yapmak lazım,herşeyi sökmek ve yer değiştirmek lazım,iş çok ama eğer başarıya ulaşırsa,karavanda kızımında oynayabileceği,geniş geniş oturabileceğimiz bir alan olacak

geçen sene yolda osmaniyeli karavancı bir arkadaşla karşılaştım. karavanı sizin hayal ettiğiniz veya düşündüğünüzün aynısıydı. 4.-4.5 mt arası karavan, mutfağı karavanın tam arkasında. banyo sökülmüş, oturma grubu kaldırılmış. yede minder ve yastıklar geniş bir alan kalmış arkadaşlara. 6 kişilik bir aile olduklarını ve ancak böyle sığabildiklerini söylemişlerdi.

Kisin sisme yatakta zeminde yatmayi dendiniz mi bilmiyorum ama gercekten cok soguk oluyor. Cunku yatagin icindeki hava surekli yer degistirdigi icin bir turlu yatak ve sirtiniz isinmiyor. Normal yataklarda yataga girdikten bir sure sonra icerisi isinir ve rahat yatarsiniz. Ama sisme yataklarda her halukarda sahaba kadar usuyorsunuz. Bence karavaninizin duzenini bozmayin. Darligi sizi birter kisin etkiler nasilsa yazin daha cok insan disarda oluyor. Birde gun gelip satmak isterseniz cok maddi kayip olacaktir.

Illa bos bir karavan dersenizde butceniz el verdigince ici bos minibus alip tek mutfak ve tavana bir kac dolap yaparak dediginiz sekilde kullanabilirsiniz.

Bence de karvanın iç dizaynı ile oynamayın. Çocuklara oyun alanı düşünüyorsanız en uygun çözüm; karavanın ön tarafına (kapı tarafına) komple monte edilebilen üç tarafı kapalı, alt muşambası da olan içine haşere böcek girmeyecek şekilde dizayn edilmiş bir çadır yaptırmanızdır.

serin bir gecede 4-5 saat şişme yatakta yerde yattım,dondum,gerçektende yerde duran şişme yatağın içindeki hava soğuk oluyormuş, yere serdiğim süngerden yatağa geçince ısınabildim,o bile soğuktu,çocuklar için karavanda yerde yatmak akılllıca olmazmış kabul ediyorum,bu teori iflas etmiştir

Ş. Yatağın üzerine mat ve battaniye serince, sorun kalmıyor. :smiley:
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR