Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)
Selam arkadaşlar
yukarda bahsettiğim gibi geçen sene bu aylarda aklıma Land Rover Defender ambulans aracı karavan yapma fikri tamamen oturmustu vede yaklaşık 5-6 aylık inceleme sürecinde birkaç aracı bilfiil görerek kullanarak aşağıda 2 resmini koydugum aracı Ankarada buldum vede anlaşıp satın aldık. Bu konuda niyeti olupta tam karar alamayan arkadaşlara yardımı olsun diye bu aracı almamda positif etkisi olan kriterleri aşağıda sıralıyorum :
1- aracın kupasında ve kasasında kullanılan metallerin % 80 i aliminyumdur bu yuzden korozyon bu bulgelerde % 0 ihtimaldir , geriye kalan yaklaşık %20 bölgede demir profiller kullanılmıştır buda kasadadır , kasalar bir alman firmanın proje ve survey inde imal edilmesi sebebi ile atılan boya ile demir profiller çok iyi korunmuştur . Benim araç sıfıra kadar söküldü soyuldu vede aylardır her noktasını kendım inceledim sadece 20 cm.lik bir noktada korozyon vardı.
2- Defender yaklaşık 60 yıldır milyonlarca imal edilen vede denizaşırı en çok kullanılan bir arac olması sebebıyle uzun yolculuklara çıkacagınız zaman ister Anadolunun bir kasabasında , ister Afrikada isterse Sibiryada olsun mutlaka parçasını 2.elini vede ustasını bulacagınız bir araçtır. Buda size uzun mesafelere gidebilme vede aracınız bozuldugu zaman orda bırakmadan geri getirebilme imkanı verir.
3- Bu anlamda benzinli 4 silindirli benzinli V8 Tdi ayrımını yapmam lazım ., En mukavim en az arıza çıkartan en basit en çok yakan problemsiz motorlar düz benzinli 2.5 motorlardır. Bildiğim kadarıyla offroadda iyi verim vermezler çünkü torku düşüktür ama bu konuda asıl fikir sahibi olan vosdost arkadaşımızdır . Offroadda daha çok kullaılan yuksek tork değerli motorlar ise v8 vede tdi lardır ancak arıza çıkartması vede masraf yukseklıgı ustasının azlıgı açısından şahsen benım sıcak bakmadıgım motorlar bunlar.
4- Eger ambulans kasa Defender alacaksanız yukarda bahsettıgıme ilave olarak alacagınız kasa tamamı aliminyumdan çok güvenli ve iyi örülmüş bir profil karkas yapısı vardır .Dezavantajı ise kaynaklarının çok mükemmel olmaması , punto şeklinden biraz daha iyi olmasıdır ama bu idare edecek bir durum.
5- Defender hiç kullanmayanlar için ki bende öyleydim bilinmesi lazım gelen şey ise şu >> alacagınız araçtan özellikle kulllanım esnasında kesinlikle kendi kullandıgınız araçlarda oldugu gibi bir konfor beklememeniz , Defender sert kazık gibi konforsuz bir araç olarak size gelir çünkü bu neticede dünyanın en mukavim arazi ve askeri aracı olsun kırılıp kalmasın vs vs diye üretilmiş bir arac . Artı Sağlık bakanlıgı bunları kasabalara falan tahsis etmıs 92 de vede ödenek vs durumlarından ötürü bu araçlar 18 yıl boyunca herhalde debrıyaj dısında hiçbir parçaları degısmeden yenılenmeden kullanılmıslar ** Lastikler bile buna dahıl. Bu yuzden aracı konforlu hale getırecek yumuşatacak olan bizleriz vede bakımı yapıldıgında araç buna karşılık veriyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar sorunuz olursa yanıtlarım ..
selamlar erhan