Kısa Geziler; Baltaköy (9 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,283

drares

Haşmet Kalkancı
Yer
Aydın
Kısa geziler başlığı çok hoşuma gitti, öyle ya gezgin illa ki alıp başını gittiğinde binlerce km. yol mu yapmalı? Bazen penceremizden gördüğümüz tepeler ya da deniz kıyısı bile bizim için bir gezi değil midir? Yeter ki gezi özelliğini oluşturacak bir içeriği olsun. Bu düşünceyle sizlere bu haftanın ilk günü, hatta günün ilk saatlerinde yaptığımız küçük kaçamağı aktarmak istedim.
Aslında sabah uyandığımda böyle bir şey aklımda yoktu, eşim bir gün önce tuttuğu yorucu nöbetin izlerinden kurtulamamış, uyuyorken ben kızımı kaldırıp kahvaltısını yaptırıp okuluna götürdüm. Kızımın okulu Tralleis antik kentinin hemen altındadır. Onu okuluna bırakınca önümde duran yeşil tepeler gözüme takıldı, kıyafetim yürüyüş için uygundu ve bir engelim yoktu. O anda yürümeye karar verip arabayı park ettim, yanıma küçük bir şişe su ve avcı bıçağımı alıp tepelere yöneldim. Tam şehrin son evlerini bitirmiştim ki telefonum çaldı ve eşim aradı. Ne zaman geleceğimi soruyordu, ben de yürüyüşe çıktığımı söyleyince sitem edip kendisinin de gelmek istediğini söyledi. Planlarda değişiklik yapıp, eşime çay demleyip,termosa koymasını, kahvaltılık bir şeyler hazırlamasını ekmek alıp geleceğimi söyledim. Telefonu kapattıktan sonra aklıma karı-koca emekli olan bacanağımla baldızımı aramak geldi. Onlara da fikrimi açıkladım ve olur aldıktan sonra yarım saate sizi alrım diyerek yola koyuldum.
Zaman zaman sabah kahvaltısını dağlarda yaparız, bu sabah da bunlardan birini gerçekleştirdik. Ekibi toplayıp, Aydın'ın güneyindeki Baltaköy'ün üstlerindeki tepelere doğru yol aldık. Buralarda bir çok kamp yapmaya müsait alan vardır. Etraf zeytinliklerle kaplıdır, su bulmak kolaydır ve güvenlidir. Konaklayacağımız yere varınca bir taraftan bagajdan masa sandalyeleri çıkarırken, diğer taraftan kuru dalları toplayıp ateş yakma telaşına giriştik, bayanlar sofrayı kurduğunda ateşimiz de hazırdı.Ateş yakma çabalarımız;

9Mart2009piknik007.jpg

9Mart2009piknik008.jpg

Hanımlar sofra hazırlıyorlar,

9Mart2009piknik009.jpg

Gururluyuz sonunda ateşi yakmayı becerdik, ateş yakabilme anını ölümsüzleştirdik...

9Mart2009piknik010.jpg

Kahvaltı soframız da hazır...

9Mart2009piknik011.jpg

Masamızda bir kuş sütü bir de pişmeyi bekleyen sucuklarımız eksik, bunun için taze zeytin dalından şiş yapıp, sucukları geçirdik, ateşin közünün üstüne yerleştirdik...

9Mart2009piknik013.jpg

9Mart2009piknik015.jpg

9Mart2009piknik016.jpg

Ocakçıbaşımız...

9Mart2009piknik017.jpg

Afiyet olsun...

9Mart2009piknik021.jpg

Keyifli bir kahvaltıdan sonra bahar aylarının vazgeçilmezi kedirgen toplama işine giriştik. Kedirgen otunu Aydın dışında pek bilen yotur, diğer yerlerde Kuşkonmaz diye adlandırılan bu bitkinin taze filizlerinden soğanla kavrulup yumurta kırılarak oldukça lezzetli bir yemek yapılır. Kedirgen filizi ortadaki kahverengi- haki yeşil arası görünen dal...

9Mart2009piknik023.jpg

Bayanlar çalıların arasında kedirgen arıyorlar. Tabii bu işin küçük bir riski var aynı çalıların içinde yılanlar da olabilir...

9Mart2009piknik024.jpg

Piknik alanımız,

9Mart2009piknik025.jpg

Her güzel şey gibi bu küçük kaçamağımız da çabucak bitti, saatler öğleyi gösterirken dönme vakti geldi. Dönüş yolunda Aydın manzarası: beyaz bulutlar toplanıyor, bu yağmur habercisi...

9Mart2009piknik026.jpg

Başka bir etkinlikte buluşmak üzere...

Etiketler
Ynt: Kısa Geziler; Baltaköy (9 Mart 2009)

Doktor bey,
Gece yarısı sucuk pişirttiniz ya bana valla helal olsun!!Güzel fotoğraflarınızdaki manzaraya karşı hüplettim hepsini :D
kolesterolümü ölçtürmeye de Aydın'da size geleceğim.Yüksek çıkarsa yaktım çıranızı :D

Cem bey afiyet olsun, kolesterolü dert etme. Aydın'da sana kedirgen toplattırırız hiç bir şeyin kalmaz, üstüne bir de kedirgenin tadına bakmış olursun...

Dostlarınızla mutlu anlarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Nefis bir doğa, mutlu insanlar....
Saygıyla, Oğuz

Merhaba,

Bu "kısa geziler" başlığı, bir hayli yararlı ve teşvik edici olacak. Nedense bizde gezi denilince, yaşadığımız yerden bir hayli uzaklara gitmek anlaşılıyor gibi. Çeşitli nedenlerle kısa tutulması gerekebilen çevre gezileri de, bence çok önemli. Birçoğumuz, yaptığımız bu kısa gezileri yazmayı düşünmemiş olabilir. Bu yazılar, hem tanıtım hem de teşvik edici olacaktır kuşkusuz.

Haşmet Beyin fotoğraflarındaki yeşili ve sucukları görenleri kim tutabilir artık?

Cavid Sezen

Arkadaşlar benim bu topiğim baya zararlı oldu galiba herkesin kolesterolü fırlayacak, bari sucuklu bölümleri sileyim... ;D ;D ;D

Kış gerçekten uzadı bu yıl. Kapıyı geçtim, pencereden bile baktırmıyor nasıl martsa...Kediler bile Nisanı bekliyor :D :D :D

Arkadaşlar bugün sabah kahvaltısını yine bu topikte yayınladığım yerde yaptım, ama otlar daha kuru olduğundan etraf istediğim gibi yeşermemişti, fotoğraf çekmedim. Sizlerle anılarımızı tazelemek için bu topiği yeniden gündeme getirdim...

Baltaköy'e Aydından yada Naziliiden nasıl gidilir, biliyor musunuz??

mervemk' Alıntı:
Baltaköy'e Aydından yada Naziliiden nasıl gidilir, biliyor musunuz??
Baltaköy'e Aydın-Muğla karayolunda yaklaşık 7-8 km sonra (B.Menderes nehrini geçtikten sonra) sola saparak ulaşırsınız. Eğer aracınız yoksa Aydın'dan minibüsler çalışıyor. Minibüs garajından binebilirsiniz. Ama küçük bir uyarı bu bölgede piknik yapmak yaz mevsiminde yangın tehlikesi nedeniyle yasaktır :smiley: :smiley: :smiley:

jandarmanın tesisleri varmış onun için sordum teşekkürler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON KONULAR

Geri