Ynt: L200 Almayı Düşünüyorum Yardım!
Diğer sorular cevaplanmış, ben yakııtan gireyim:
Hiç modifikasyon yapmazsanız ve ağır trafik içermeyen şehir içi kullanım yaparsanız 12-13lt arası yakarsınız.
Aracı yükseltir (aerodinamizmi bozmak), ağırlığını arttırır (metal tampon, vinç, kasa kapatmak için kabin, daha büyük lastik vs) ve İstanbul gibi bir şehirde kullanırsanız 16-17lt bulursunuz rahat.
100km'de 10lt gerçekten pek mümkün değil kamyonetlerde; eski teknoloji Ranger'ım 12.6lt yakıyordu (her yakıt aldığımda not alır ve sonra hesaplama yapardım) hiç modifikasyonu yokken. Sepet, yükseltme, büyük lastik derken 14.5'e çıktı
Şimdi son teknoloji D-Max (yeni kasa) kullanıyorum, modifikasyonlardan önce 11 yakıyordu. Şimdilik sadece büyük lastik var, 12'e dayandı hemen.
Not:
Kamyonetleri agresif kullanmaya pek gerek yok zaten (Amarok'un motoru küçük olduğu için belki onda gerekebilir, hiç kullanmadığım için kesin bilgi diye vermiyorum, sadece tahmin); yeni nesil bir kamyonet alacaksanız (VW, Toyota, Isuzu ve Ford'un sadece Wildtrak'ı yeni nesil) zaten 2000rpm'nin üstüne çıkmak için pek sebep görmezsiniz (otoban kullanımı dahil; Isuzu'da 110km/h otobanda giderken 1900-2000rpm'de oluyor motor)