L200 Magnum Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,905

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
merhaba.
siteyi yeni farkettim. ama iyiki farketmişim. artık buradayım.
ben iş gereği dağ bayır-kar çamur demeden dolaşmak zorundayım. daha önce suzuki vitaram vardı. sattım ve ford ranger 4x4 aldım. takla atınca onu da sattım ve 2003 model l200 4x4 magnum aldım. arabayı aldığım ilk hafta çok pişmandım. seri bir araç değil. ama sonra sonra farkettim ki, çok sessiz ve çok güçlü bir araba. ayrıca navara'dan bile karizma duruyor. gitgide araca ısındım. ama araba ile ilgili bazı sorularım olacak bu arabayı iyi tanıyanlara ;

1- aracı 4x4 e aldığımda direksiyonun hemen sol tarafındaki lock tuşu ne işe yarıyor? kilit ama , ne kilidi? ve nasıl devreden çıkıyor?
2- birden bire gaza basıp kalkış yaptığımda bir sürültü geliyor alttan. bu ne olabilir? sanki şaft bir yere sürtüyor gibi.
3- ralliart ne işe yarar ?
4- bu aracın artıları ve eksileri nelerdir?

tamam kabul, çok sordum ama, aracı tanımıyorum. yıllarca 4x4 kullandım ama, sade bir kullanıcıyım. bilgim yok. aydınlatırsanız sevinirim.

ayrıca bu aracta 285*70*16 bfgudrich lastik kullanıyorum. eski aracımdaki lastikler çok inceydi. bu kalın. bu lastikler aracın seri olmasına çok etki eder mi? yani ford ya da nissan'a göre oldukça yavaş kalıyor araç. ani hızlanma gibi bir şey söz konusu değil. lastiklerden mi yoksa aracın genel yapısı mı bu?

Etiketler

Ynt: L200 Magnum Hakkında Bilgi

bu chip acaba benim aracımda da kullanılabiliyor mu? piyasada fazla olmayan bir araç olduğu için, bilgi edinemiyorum. öyle kala kaldım.

rally art mitsubishinin resmi modifikasyon şirketi ancak L200 de ne işe yarar bilemeyeceğim

bu bi düğme olarak falan mı bulunuyor aracta ?

raliart yada rallitronik güç paketidir. magnumda standart diğer L200 lerde opsiyoneldir.
136hp 314 tork olan aracım ralliart ile 167hp 402 torka yükselmiştir.

chiptunning gibi bişey ama boxtunning demek daha doğru olur.

bu ralliart denen şey binevi powerbox zaten
http://www.powersystem.com.tr/teknik.htm burada aracını ararsan uygun olanını bulacaksın.

arkadaşlar selam ben niva kullanıcısıyım benim merak ettiğim bir çok soru var bu l200lerin magnum modelini az çok burada okudum kilitlenebilir %100 defransiyel ve chip uygulaması varmış. nivayı satıp 1- 2 yıl içinde 30000 40000 ytllik bir araç almak istiyorum bunun için l 200 uygun gözüküyor gözüküyor sorularım şunlar
1. bu araçlar ruhsatta arazi aracımı olarak geçiyor yoksa kamyonet diyemi arazi aracı olarak geçiyorsa 6 aylık vergisi baya pahalıdır.
2. bu araçlar şehir içi 100 km kaç litre yakıt yakarlar.
3. şehir içi kullanımı nivaya göre rahatmı..
bu araçları kullananlardan sorularıma yanıt bekliyorum. teşekkürler...

emre_ozk' Alıntı:
arkadaşlar selam ben niva kullanıcısıyım benim merak ettiğim bir çok soru var bu l200lerin magnum modelini az çok burada okudum kilitlenebilir %100 defransiyel ve chip uygulaması varmış. nivayı satıp 1- 2 yıl içinde 30000 40000 ytllik bir araç almak istiyorum bunun için l 200 uygun gözüküyor gözüküyor sorularım şunlar
1. bu araçlar ruhsatta arazi aracımı olarak geçiyor yoksa kamyonet diyemi arazi aracı olarak geçiyorsa 6 aylık vergisi baya pahalıdır.
ruhsatta arazi aracı olarak geçiyor vergi yüksek
şehir içi 9-10 lt arası yakkar
niva küçücük araç şehir içinde niva daha rahattır muhakkak ama sınıfının en küçük dönüş yarıçapı bunda ben şehir içinde çok rahat kullanıyorum
umarım faydam olmuştur:smiley:

lokosit' Alıntı:
ruhsatta arazi aracı olarak geçiyor vergi yüksek
şehir içi 9-10 lt arası yakkar
niva küçücük araç şehir içinde niva daha rahattır muhakkak ama sınıfının en küçük dönüş yarıçapı bunda ben şehir içinde çok rahat kullanıyorum
umarım faydam olmuştur:smiley:
cevabınız için teşekkürler gerçekten bir çok soru işareti aklımdan gitti
bu vergiden dolayı vazgeçebilrim çünkü 2006  bir l200 ün 6 aylık versi 850 ytl gibi gerçekten çok pahalıymış.
yani l200 biz aşar nivaya devam..
teşekkürler...

emre_ozk' Alıntı:

bende 2003 model bir l200 4x4 var. altı aylık vergisi 570 ytl. ruhsatta kamyonet olarak geçiyor. şehiriçi 100 km de ortalama 9-10 lt arası yakıyor.

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
bende 2003 model bir l200 4x4 var. altı aylık vergisi 570 ytl. ruhsatta kamyonet olarak geçiyor. şehiriçi 100 km de ortalama 9-10 lt arası yakıyor.
bir hata var 6 aylık 845 ödemen gerekiyor. daha sonra tahsil ederler.
muhtemelen tescil yapılırken 4x4 olduğu belirtilmediğinden yanlış ödüyorsunuz.
birde kamyonet olarak geçse bile 570ytl ödeme seçeneği yok. sizden neye göre vergi alıyorlar
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR