Lada Niva 30 Yaşında!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YEVGENI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,817

YEVGENI

Kamp III
Yer
ISTANBUL
Bundan tam 30 yıl önce, 5 Nisan 1977'de Volga üzerindeki Stavropol (Tolyatti) şehrinde ilk Lada Niva 4x4 üretildi.

Niva'nın 30. yaşı; yürüyen, artık yürüyemeyen, halihazırda servis alan, üretilecek olan tüm Niva'lara kutlu olsun..

Etiketler
Ynt: LADA NIVA 30 YAŞINDA!

n1qi8.jpg

Nisan 1972 "Krokodil"

n2ts8.jpg

n6gz0.jpg

79269192qx2.png

Ynt: Lada Niva 30 Yaşında!

Lada isminin, tasarımcı İsveçli mühendisin nişanlısından geldiğini duymuştum. Bu adam kızla kavga mı etmiş, yoksa kız bundan hediye mi istemiş; öyle bir hikayesi vardı. Adam da kıza hediye diye tasarladığı otomobile kızın adını vermiş :smiley:

berk lada hakkında tecrübelerini ve fotolarınıgöndersene bende cherokee var . almadan önce lada düşünmüştüm ama hiç bir bilgim olmadığı için (sizinle ve siteyle tanışmadan önce)vazgeçmiştim ama hata etmişim sanki.

Fahri..Ben 93 yılında Niva yı dagda görmemle gidip sıfır almam arasında geçen süre 2 gündür..Oda İzmitte yoktu istanbuldada ha deyince bulunmuyordu..İyiki almışım çok güzel anılarım oldu..Kartepede çok cherooke gördüm, Trt cilerin paletli araç ile ezerek sıkıştırdıgı 2 metre karla kaplı yolda...

Aşagıda arkadaşım Mesut (felice) ile beraber 94 yılında yaşadıgımız bir anı var resmedeyim bu vesile ile tüm ladacı arkadaşlara selam edeyim..Kıymetini bilsinler..

Gelmeyin batar altı 2 metre kar dedik...Dinletemedik..

gb004.jpg

Hafif olduğu için farketmiyor. Arazideki becerisi de çokça hafifliği yüzünden. Torku muhteşem değil, gücü ortalamanın altında (motor hacmine göre), ama keçi gibi sekiyor işte bu cevval..

uygun fiyatıylada ön plana çıkıyor....cherokee nin yağını bile 2 kat pahalı değiştiriyorlar....

lada bitane sempati güzeli 30. yaşını kutlarım nivanın gezenbilir nivacıları nezdinde.

merhaba ben dora 98 model 1.7i nivam var ve ona çok değer veriyorum.niva ya nice 30 yıllar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR