Ynt: Lada'yı Yükselttik Ama İyi mi Ettik? Kötü Mü Ettik?
selam ustalar.......
evet şuan aracımı yeniledim önceki keçimi yani 86 model takamı 95 model niva safari ile değiştim...
aracım ilk sahibinden ve çok temiz şeytan kulağına kurşun tık yok......
daha önceki aracıma dursun ustamın sayesinde yükseltme kiti alarak montajını yaptırdım....
fakat bu işi daha profesyonel yapmamız gerektiğini ilerleyen dönemlerde daha iyi anladım...
aracı yükseltirken difransiyeli aşağı almalıyız sadece aşağı almakta yetmiyor difransiyel sabitleme aparatı ile diferansiyeli sabitlememiz gerek....
bu işlemler yapılırken iç akis kafalarınıda yenilememiz gerek...
ve en sonunda önlere ilave amortisör takviyesi yapmalıyız......
şimdi gelelim tıkırtı sorununa...
adamın biri damda yatarmış....
derken birgece damdan düşmüş...
ahali millet başına toplanmışlar doktor getirin doktor çağırın diye feryat ediyolarmışş...
derken adam zar zor iki kelime konuşmuş..
doktora gerek yok bana damdan düşen birini getirin benim derdimi en iyi o bilir..... ;D
değişen akis açıları ile kasılan iç akis kafaları zamanla aşınıyor...
bu süreç içinde en küçük kolu kullanarak dönüş yapmışsanız yani orta şanzıman kilitli iken aracı döndürmeye çalıştıysanız zaten yükseltmeyle değişen ve sürekli kasıntıda duran akis başlarındaki bilya yataklarında hepten kasarak boşluğa sebep oluyor....
sonuç araç sahibi bu tıkırtıları ilk kalkışlarda vites değiştirmelerde iniş aşağı aracı kompresöre bıraktığında ve hele helede en küçük kolu kilitlediğinde sürekli rahatsız edici bir şekilde dinlemesi ortalama 5-6 ayda bir iç akis kafalarını değiştirmesiyle son buluyor....
dursun ustanın getirttiği şu son aparat gayet başarılı olacak gibi hele helede ön difi motordan tamamen ayırmak gibi bir çalışma olursa gerçekten taktir edilir......
herkese bol nivalı günler... :
:
: