Lt 77 ve Rn 380 Şanzımanların Motor Bağlantısında Teknik Farklılık Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,800

vosdost

Zirve
Bildiğim kadarıyla iki şanzımanın tek farkı 1-2 vitesteki devir farkı. Fakat Land Roverlarla uğraşan bir tanıdık. Lt 77 ile Rn388 şanzımanın pirizdirek milinin farklı olduğu ve lt 77 yerine onun takılamıyacağını söyledi. Bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var. Tabi bunu neden soruyorsunuz derseniz. 2500 cc yerine v8 land rover motoru arıyorum. Ve bu motoru kulanan LR ler Rn 388 sanzıman kullanıyor. Eğer piriz direk farklı ise bu motoru sorunsuz aracın üzerine oturtamam. Yardıma ihtiyacım var :smiley:

Etiketler
Ynt: Lt 77 ve Rn 380 Şanzımanların Motor Bağlantısında Teknik Farklılık Var mı?

3,9 v8 disco motoru ile LT77 şanzıman kullanıyorum. bildiğim kadarıyla priz direk değişti...

Bu kötü oldu simdi
:(

LT77 yi her zaman R380 e tercih ederim, ilk kalkışı harika ve 1-2-3.vites oranları diğerine göre çok daha seri...

Sn doğancı...

1-2-3 değiştirme süreleri birbirine yakınmı????

selamlar

Bildigim kadariyla RN 388 de 1-2 LT77 ye gore daha uzun.

r 380 ile lt 77 arasındaki en önemli fark tork karşılıklarıdır ki sanırım bu son noktayı koyar yani r380 yapı malzemeleri yüksek mukavemetli dir 400 nm toklara kadar dayanabilir . lt77 ise 230 240 nm torklardan sonra kırılma yapar ikiside leyland transmision firması tarafından üretilmiş mamüllerdir

YAW arkadaş gözünü seveyim bir dur ya , bu ne bekarın karı boşadığı gibi motor değiştiriyorsun.ah ulen çıkmadiki araba .bendesorayım şanzumanını diferansiyelini. :smiley:

gökhan

benim arabanın şanzımanı v8'e uyarlandı, ayrıca difransiyel 4:11, arazi 1:22

normalde 3:54 difransiyel olan standart dizellerde yada 2500 benzinlilerde kullanılan bir lt77 ve 1:67/1:41 arazi oranı ile çıkıyor, 3500 v8 lerde herhalde 1.22 arazi vardır ama emin değilim

diğerlerini kullanmadığım için farkı bilemiyorum

ndoganci' Alıntı:
gökhan

normalde 3:54 difransiyel olan standart dizellerde yada 2500 benzinlilerde kullanılan bir lt77 ve 1:67/1:41 arazi oranı ile çıkıyor, 3500 v8 lerde herhalde 1.22 arazi vardır ama emin değilim

evet Naci Abi 3.5 V8 lerde arazi 1.21 olarak çıkıyor ve priz direk boyu değişik

Priz direk boyunun degisik olmasi isi bozuyor.
Motoru degistirsek bile bu sefer sanzimandada tadilat yapmamiz gerekiyor.:(

ndoganci' Alıntı:
gökhan

Naci merhaba,
Yeni dif oranın hayırlı ossun..... dif 4:11 den sonra hiç normal ebat mesela 235/85/26 veya diğerleri ile kullandınmı??? Farkı özetleyebilirmisin... Çünki 1.21 şanzuman ve 4.11 dif V8 bile olsa kolay rastlanacak bir durum değil.. haksızmıyım ?
selamlar

gökhan

235/85/16 lastiklerle kullanırsan aracı 1-2-3 istediğin viteste kaldırıp 5 e atıyorsun ve devam ediyorsun... son sürat düşmedi ve ivmelenme harika...

35 leri dün taktım, onlarlada ilk kalkış gayet iyi diyebilirim, aks kesmek istersen pati bile atıyor :smiley:

Naci

Yürüü beeee !!!! demek geldi valla.heheheee.... 1-2-3 ondan sonra 5 mükemmel ,detay vitesleri atla çok güzel :smiley: 35 ler midzulla mı ?15"-16" hangisi ? Yükseltme 2" mi 3" mi? ve sürtme problemi oldumu?.....vs vs

selamlar

ndoganci' Alıntı:
LT77 yi her zaman R380 e tercih ederim, ilk kalkışı harika ve 1-2-3.vites oranları diğerine göre çok daha seri...
Naci abi 1-2-3.vites oranları diğerine göre çok daha kısa aralıklı desek daha doğru olacak yanılmıyorsam

altug onaran' Alıntı:
evet Naci Abi 3.5 V8 lerde arazi 1.21 olarak çıkıyor ve priz direk boyu değişik
Disco larda bu olabilir ama defenderlerde 1.41 diye biliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR