Mazideki Yerli Malı Karavanlar ve Karavan Nostaljileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,695

atiladi

Zirve
Yer
İstanbul
Geçmişden bir esinti, Profilo Marka karavanın reklam afişi, yaşım 50 ben hatırlamıyorum, geçmiş yıllarda bu karavan hakkında bilgi sahibi olan çıkarsa, ülkemizdeki karavan geçmişine ışık tutacak bir basamağıda çıkmış oluruz....

Profilo Karavan.jpg

Etiketler
Ynt: Mazideki Yerli Malı Karavanlar ve Karavan Nostaljileri

1970'li yıllada Murat 124 tavanı için tasarlanıp satışa sunulan araç üstü çadırın orjinal prespektüsünün kapak resmi....
Neler varmış zamanında...

124 üstü çadır.jpg

atills bey başka fotoğraflar ve bilgiler vardır inşallah. çok ilgi çekici ve merak uyandıran bir konu açmışsınız

Atilla bey geçen zamanlarda tv'de bir belgesel seyrettim 1928-30 yıllarında yabancılar ülkemizde çekmişler.

Burunlu bir kamyon arkasında karavan. Daha doğrusu TIR KARAVAN diyelim. Tabi o zamanın modern kamyonu...

İstanbul ve sırası ile Adana sonra Gaziantep... Oldukça eski görüntüler. O zamanların köyleri ve insanları.... Fakat Gaziantep yolları o zaman yokmuş, adamlar taşlı yollardan arazilerden yolları temizleyerek geziyorlar. Karaçadır yerleşim yerlerinde Türk düğünlerini görüntülemişler.

Karavanın en büyük olanağı içinde duş alınabiliyor olması. Fakat araştırmacı bayan çok sık duş alıyor ve suyu hep bitiriyor............Böyle bir gezi belgeseli.

İnternetten bununla ilgili konu aradım ama bulamadım. Belki sende seyretmişsindir. Bu güne kadar ülkemizde en eski karavan bunu biliyorum.

1973 İstanbul Kilyosdan bir görünüş...Bu resmi daha öncede forumda yayınlamışdım ama bu nostalji ortamına yakışır diye tekrarlıyorum...

KARAVAN KENT.jpg

Elimde 1990-1992 yıllarına ait karavan dergileri var, içlerinde bu gün kullandığımız karavan ve camperlerin o yıllarda sıfır olarak piyasaya çıktıklarında ortalığı nasıl salladığı görünüyor, dergilerdeki tüm karavan ve ekipmanlar o yıllara göre ulaşılması zor, imrenilerek bakılan son model teçizatlar....

Görüntü010.jpg

Görüntü009.jpg

Görüntü007.jpg

Görüntü008.jpg

Kilyos ve Murat 124 çok güzeldi,teşekkürler Atilla hocam

atiladi' Alıntı:
Elimde 1990-1992 yıllarına ait karavan dergileri var, içlerinde bu gün kullandığımız karavan ve camperlerin o yıllarda sıfır olarak piyasaya çıktıklarında ortalığı nasıl salladığı görünüyor, dergilerdeki tüm karavan ve ekipmanlar o yıllara göre ulaşılması zor, imrenilerek bakılan son model teçizatlar....

İyi de biz bu dergideki modellere hala ulaşılması zor, imrenilecek modeller olarak bakmıyor muyuz? Sahibinden.com'da bu tür karavan ilanları 25.000-40.000 fiyat aralığında değil mi? Bir yerde bir yanlışlık var ama çözemedim? O değil de bu araçlar trafikten çekilince Türkiye'de karavan kalmayacak neredeyse... Yerli üretimleri karavandan sayıyorsanız farklı tabi... :smiley: Aradan 40 yıl geçmiş hala araç üstü çadır çözümlerini tartışıyoruz. Ulaşılan son nokta ise 40 yıl öncekinden farklı değil.

Şu Çin'liler birde ucuz karavan yapıp piyasaya girseler ne olur yani? :D

Cem, 80'li yıllarda sultanahmette sadece hippi karavancıların araçlarına park izni ve meydanda geceleme izni yeriliyordu, bizde onların heryeri grafiti boyalı hurdaya yakın karavanlarını seyertmeye giderdik, bu dergiler 1992 yılında elime geçip içinde uzay yolu araçları gibi karavanları görünce oldukça şaşırmıştık, yıllarca sırt çantası ile yaptığımız gezilerde bir gün paramız olunca bu karavanlara sahip olabilecekmiyiz diye konuşurduk, bu arada o karavanların çoğu hurda oldu trafikden çekildi biz hala alamadık...

Çinde karavan ve karavan ekipmanı üretimi bolca var, ama çinden karavan getirebilmek için servis garantili bir showroom satış istasyonu kurmak gerekiyor, malesef bunu görebilecek yatırımcı yok, özalın öğrettiği gibi herkes hala parayla para kazanılan günleri arıyor, biz tembellliği zevk edinmiş bir toplum olduğumuz için bu işler bizim yatırımcımıza zor geliyor, biz toplum olarak komisyonculuğu severiz....

index.php

22523440bk2.jpg

http://www.sahibinden.com/orjinal_fransiz_peugeot_j5-87WQQaXQQ22523440WQQpXQQdisplayitem

Dediğin gibi abi...
Aradan 20 yıl geçmiş, biz hala bu karavanları izlemeye devam ediyoruz...

Atilla Hocam geziye getirsen ne iyi olur su dergileri. Biraz inceleriz. Ozellikle westfalia katalogunu cok gormek isterim.

Çocukluğumda, 1980'li yıllarda her yıl çadırla tatile çıkardık. Marmaris Çubucak, Fethiye Küçükkargı Günlük ormanı kamplarını avucumun içi gibi bilirim. Babamlar ve aile dostları 6-7 aile kabile gibi kamp kurardık... Bizim de kocaman bir Mehler çadırımız vardı ama hep yabancı turistlerin kocaman karavanlarına özenir defterlerime karavan dizaynları doldururdum. Bu dergileri görünce çocukluğuma döndüm yeniden.

Merhaba Arkadaslar. Atilla bey Resimler harika , ben de size Derginin Internet stesini gönderiyorum selamlar. :smiley:

http://www.promobil.de/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR