Midas Yazılıkaya Yürüyüşü - Ankara (13 Ocak 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,782
Ynt: Midas Yazılıkaya Yürüyüşü - Ankara (13 Ocak 2008)

Teşekkür ederim. :smiley: Fotoğrafları picasaya zaten koydum. Ancak picasadan buraya nasıl atacağım bilmiyorum. Pi casayı da bugün indirdiğimden daha yeni öğreniyorum. Biraz daha kuracalarsam çözerim sanırım.

Etiketler

çok güzel bir gezi olmuş...daha önce bende gitmiştim harika yerler ama öyle bir günde görülebilecek gibi değil vadinin öbür ucu kütahyadan çıkıyor. :smiley:

Evet çok geniş bir alan. Süleyman Hocam da gezmek için bir günün yetmeyeceğini söylemişti. Frig vadisi göz alabildiğince uzanıp gidiyor.

_DSC0085.jpg

Vadide nereye baksak kaya mezarlarıyla karşılaşıyoruz.

_DSC0101.jpg

Bir mezarın içinden

_DSC0100.jpg

_DSC0099.jpg

Kayamezarlarının en büyüklerinden biri Gerdekkaya Anıt Mezarı

_DSC0142.jpg

_DSC0144.jpg

_DSC0155.jpg

_DSC0132.jpg

Bölgede sadece Friglere ait eserler yer almıyor. Hititlere ve Selçuklulara ait eserler de var. Bir Selçuklu türbesi ve bahçesinde mezarlar.

_DSC0128.jpg

_DSC0127.jpg

Sivrihisar'da bulunan Anadolu'da yapılmış en büyük selçuklu camilerinden biri. Tamamen ahşaptan yapılmış. Kullanılan ağaçların boyutları İç Anadolu bölgesinin bir zamanlar nasıl bir orman olduğunu anlatmaya yetiyor. İçerideki kilimler ayrı bir güzel.

_DSC0163.jpg

_DSC0166.jpg

_DSC0168.jpg

_DSC0170.jpg

Sivrihisar'da ayrıca bir kilise ziyareti vardı. Ancak, ben grubu kaybettiğim için kiliseyi göremedim. Ben farklı bir yola sapmışım. :smiley: Maalesef fotoğraf çekemedim. Zerrin'in anlattığına göre bayağı heybetli bir yapıymış. Üzüldüm açıkçası göremediğime.

Ve ve forumumuzun en sevdiği bölümlerden birine geldi. Gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi Sivrihisar'da güzel bir pide ziyafeti çekerek geri aldık. Gezenbilir olur da yiyenbilir olmaz mı? :D Buyrun sofraya...

_DSC0183.jpg

_DSC0184.jpg

Son olarak bu güzel haftasonunu geçirmemde emeği geçen başta, verdiği değerli bilgiler için
Süleyman Bey'e

_DSC0091.jpg

Prof. Dr. Aykut Mısırlıgil Hocama (maalesef fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. :() ,

bu güzel geziyi organize eden Salim Bey'e,

rew.jpg

ve de tüm ADOG (Anadolu Doğa Grubu) üyelerine teşekkürlerimi sunarım.

_DSC0082.jpg

Az kalsın unutuyordum. Beni bu güzel geziye davet eden Ceranus'a da (Zerrin) teşekkür ederim.

_DSC0021.jpg

Çok güzel bir etkinlik olmuş Emrah ,
Paylaşımlar için çok teşekkürler.

Öz Murat ,

Teşekkür ederim Murat. Sizin gezinizde çok güzel. Sizin gezinize bir yorum yapmak istedim ama yazamıyorum neden ki?

focus' Alıntı:
Teşekkür ederim Murat. Sizin gezinizde çok güzel. Sizin gezinize bir yorum yapmak istedim ama yazamıyorum neden ki?

Çok miktarda fotoğrafı yerleştirirken diğer arkadaşların yanıt yazarak konuyu bölmelerine engel olmak için işlemlerim bitinceye kadar konuyu kilitliyorum Emrah.
Fotoğraf yerleştirme tamamlanınca kiliti açıyorum o nedenle yanıt yazamamıştın.
Şu an mesajını okudum.
Teşekkürler ilgine.

maalesef yeraltı şehrini gezemedik :( bende çok üzldüm ama zamanımız yetmedi , o bölge aslında 1 günde bitmeyecek kadar geniş bir alana yayılıyor , ikinci bölüm olarak yeraltı şehrini düşünüyoruz :smiley:
Sivrihisarda yaptığımız egezide artık kafa lambalarımızı takmıştık çünki hava kararmıştı :smiley:

erthem' Alıntı:
Zerrin Bende Bir Kaç Defa Gurup Götürdüm Orya Ondan Sordum , Etkileyiçi Bir Mekan Dimii ? Acaba Taa Orlara Gitmişken Han daki Yer Altı Şehrini Gezebildinizmi, Çok Fazla Duyulan Bir Mekan Değil Ama İnanılmaz Etkileyici bir Yer, Umarım Orayıda Gezmiştirsiniz.

:smiley: elbette işim bu değil , ama biz doğa severler işte böyle dağ bayır gezgin oluyoruz :smiley:)

gintro' Alıntı:
focus resimler sanat eseri.. Paylaşım için teşekkürler.

Zerrin bana çok geziyor diyorsun ama maşallah diyorum..Yoksa işin mi bu?

Bu arada focus resimleri yüklemek için Google Picasa programını kullanmanı tavsiye ederim. Hızı Photobucket'a göre daha iyi. Ben önce bilgisayarda Visualizer Photo Resize (Freeware) yazılımı toplu olarak küçültüyorum. Sonra picasa.. 100 resimi falan 5 dakikada yüklüyorsun. Linkleride kolaylıkla verebiliyorsun.. Neden bu kadar çok anlattım çünkü daha çok güzel resim görmek istiyorum...

Rica ederim Emrah, senin de geziye katılman beni ve grubumu mutlu etti ve seni tüm etkinliklerimizde aramızda görmek isteriz :smiley:

focus' Alıntı:
Az kalsın unutuyordum. Beni bu güzel geziye davet eden Ceranus'a da (zerrin) teşekkür ederim.

Fotoğraflar için çok tşkler Emrah , birazda ben yükleme yapayım izninizle :smiley:
Gezimize başlıyoruz....

P1100638.jpg

P1100650.jpg

+18 derece sıcaklıkta suyu olan Sakarya nehrinin çıkış noktasından ....

P1100658.jpg

P1100659.jpg

P1100661.jpg

P1100665.jpg

P1100669.jpg

P1100673.jpg

ve Yazılıkaya açık hava müzesindeyizzz....

P1100699.jpg

P1100701.jpg

P1100702.jpg

P1100706.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR