Midas Yazılıkaya Yürüyüşü - Ankara (13 Ocak 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,782

ceranus

Tabanvay-Offroad Grubu
Yer
ANKARA
Midas Kenti Yazılıkaya yöresinde yapılacak olan hafif tempolu, fotoğraf çekimi için kış mevsiminde çok güzel karelerin yakalnacağı hem görsel , hem kültürel , hem de sportif bir yürüyüş yapacağız.
Katılmak isteyen arkadaşlar bana buradan 11 ocak 2008 saat 14.00 a kadar haber verebilirler.
Bu etkinlik için sınırlı sayıda yerimiz kaldı :smiley: bilginize arkadaşlar....

Etiketler
Ynt: Midas Yazılıkaya Yürüyüşü ANKARA (13 Ocak 2008)

gezenbilir ailesi ile ilk aktivitem olacağı için bu fırsatı kaçırmak istemem elbette :smiley: ulaşım, buluşma ve diğer konular hakkında biraz detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim. şahsi aracım olmadığı için zorluk yaşama ihtimalim var. görüşmek üzere saygılar.

Ynt: Midas Yazılıkaya Yürüyüşü - Ankara (13 Ocak 2008)

13 ocak 2008 tarihinde saat sabah 07.00 de Armada'nın arkasından otobüs kalkacak.
Yer olması açısından sorun olmaması için buradan kesin gelecek kişilerin sayısını almam gerekiyor ve şu anda çok az yer kaldı, acele etmekte fayda var :smiley:

yürüyüşümüz için şu an yerimiz kalmamıştır , ama yedek olarak tutuyorum seni , cuma günü net sonucu vereceğim Focus , gösterdiğin ilgiye teşekkür ediyorum ...

Focus yerin ayrıldı kesin geliyorsun , pazar sabahı saat 7.00 de armadanın arkasından otobüsümüz kalkacak.

Arkadaşlar 30 kişi olarak harika bir gezi yaptık :smiley: neden gezi diyorum , M.Ö. topraklarımızda yaşamış olan FRİGlerin bize biraktığı muhteşem yazıtları, yine muhteşem bir doğal müze içinde Yazılıkaya bölgesinde gezerek inceledik :smiley:
fotoğrafları yükleyeceğim linki buradan duyuracağım ....

Kusura Bakmayın ama bır Sorum Olacak Midas Yazılıkaya Eskişehirde Değilmiiydii

Evet Eskişehir sınırları içinde Sivrihisar bölgesin de Erdem :smiley: , Ankaran grup olarak oraya gittik :smiley:

erthem' Alıntı:
Kusura Bakmayın ama bır Sorum Olacak Midas Yazılıkaya Eskişehirde Değilmiiydii

Zerrin Bende Bir Kaç Defa Gurup Götürdüm Orya Ondan Sordum , Etkileyiçi Bir Mekan Dimii ? Acaba Taa Orlara Gitmişken Han daki Yer Altı Şehrini Gezebildinizmi, Çok Fazla Duyulan Bir Mekan Değil Ama İnanılmaz Etkileyici bir Yer, Umarım Orayıda Gezmiştirsiniz.

yazFDlFDkaya2006208.jpg

yazFDlFDkaya2006206.jpg

yazFDlFDkaya20062017.jpg

Han Yer Altı Şehrindeki Tünelerden
yazFDlFDkaya20062014.jpg

Yazılıkaya aslında Sivrihisar'da değil, Çifteler ilçesi sınırlarında. Maalesef yeraltı şehrini gezmeye vaktimiz olmadı. Gezmek için bir gün yetmedi. Ama çok keyifki bir gezi oldu. Gezi fotolarını yükleyeceğim, ancak fotoların boyutları biraz büyük olduğundan photobuckete yüklenmesi biraz vakit alıyor.

Çok soğuk bir günde (dereceler -13'ü gösteriyordu) sabah yedi buçukta Ankara'dan yola çıktık. Minibüsümüzün camları bile tamamen buz tutmuştu. :smiley: Ankara'dan Çifteler iki buçuk saatten biraz fazla sürüyor. Yolda verdiğimiz kısa bir molanın ardından ilk durağımız olan, Sakarya nehrinin doğuş yeri olan Sakaryabaşına vardık. Sakaryabaşı, Çifteler ilçesinin hemen yanında çok harika bir yer, çeşitli tesislerle balık çiftliklikleri var. Vardığımızda harika bir manzara bizi karşıladı. Başlıyoruz, buyrun fotoğraflar :smiley:

hjk.jpg

kh.jpg

_DSC0010.jpg

_DSC0015.jpg

Sakaryabaşından sonra asıl göreceğimiz yer olan Midas şehrine doğru yola çıktık. Friglerin dinsel merkezi olan Midas şehri anıtla aynı adı taşıyan Çifteler ilçesine bağlı Yazılıkaya köyünde bulunuyor. Verdiğim bilgilerde hata olursa şimdiden affola...

Yazılıkaya Köyü

_DSC0102.jpg

Kazı evinin bahçesinden geçerek turumuza başladık.

_DSC0027.jpg

Yazılıkaya'nın hemen yanında, şehrin girişinde bulunan Kırkgöz kalesi

_DSC0030.jpg

Yazılıkaya

_DSC0043.jpg

_DSC0031.jpg

_DSC0047.jpg

Gezimiz boyunca anlatımı ve değerli bilgileriyle, gezimizin daha keyifli geçmesini sağlayan Süleyman Hocam'a buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

_DSC0032.jpg

Bu heykel yüzyıllardır bu şekilde duruyor . :smiley:

_DSC0054.jpg

Kayalıkların arasından aşağı doğru uzanan merdivenlerin sonunda yeraltına doğru inen bir su tüneli bulunuyor.

_DSC0061.jpg

Gezimiz boyunca üzerinde bulunduğumuz gibi, sunaklara rastladık.

_DSC0080.jpg

_DSC0081.jpg

_DSC0088.jpg

Hayvankaya adındaki bu kaya uzaktan tıpkı bir güvercine benziyor. Aslında doğal bir oluşum olan bu kayayı eski insanlar yontarak bir sfenks yapmaya çalışmışlar.

u.jpg

Fotoğraflar photobuckete yavaş yüklendiği için şimdilik bu kadar. Kalanlar daha sonra...

focus resimler sanat eseri.. Paylaşım için teşekkürler.

Zerrin bana çok geziyor diyorsun ama maşallah diyorum..Yoksa işin mi bu?

Bu arada focus resimleri yüklemek için Google Picasa programını kullanmanı tavsiye ederim. Hızı Photobucket'a göre daha iyi. Ben önce bilgisayarda Visualizer Photo Resize (Freeware) yazılımı toplu olarak küçültüyorum. Sonra picasa.. 100 resimi falan 5 dakikada yüklüyorsun. Linkleride kolaylıkla verebiliyorsun.. Neden bu kadar çok anlattım çünkü daha çok güzel resim görmek istiyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR