Midnight Express Gerçeği Youtube’da

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,873

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Alinur Velidedeoğlu, “Midnight Express”in gerçekte konusunu oluşturan Bill Hayes ile yaptığı röportajıyla filmin tamamen bir çarpıtma olduğunu gözler önüne seriyor. Velidedeoğlu, ABD medyasının ilgi göstermediği röportajı, youtube�dan dünyaya duyuruyor.

NTV-MSNBC

İSTANBUL - Uluslararası reklamcı Alinur Velidedeoğlu, ülkemizin uluslararası arenada tanıtımı konusunda ciddi anlamda negatif etkisi olan “Midnight Express” (Geceyarısı Ekspresi) adlı filmin tamamen bir çarpıtma olduğunu internetten üzerinden ispatlıyor.

260056.jpg

Geçtiğimiz yıllarda Cannes Film Festivalinde bir rastlantı sonucu “Midnight Express” adlı filmin konusunu oluşturan, olayı gerçekte yaşayan kişi ile karşılaşan Alinur Velidedeoğlu, kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdi. Yapılan röportajda Bill Hayes, bu filmde abartıların olduğunu ve kendisine filmde anlatıldığı gibi bir muamelenin yapılmadığını anlatıyor.

Bu görüntüleri ABD’nin büyük haber kanallarına da gönderen Velidedeoğlu, haliyle itibar görmemiş. Söz konusu televizyon kanalları, filmin halen ABD’de çok popüler olması, diğer taraftan reytinglerinin halen yüksek olmasından dolayı bu röportajı yayınlamamış. Velidedeoğlu, şimdi bu röportajı internetin gücünü kullanarak youtube’dan dünyaya duyurmaya çalışıyor. Artık önemli olan videonun olabildiğince izlenmesi ve ses getirmesi...

Youtube’da Midnight, Express, Alinur ve Velidedeoğlu anahtar kelimeleriyle arama yaparak bu ropörtaja kolayca ulaşılıyor. İşte olayı yaşayan kişinin ağzından gerçekler...

BÖLÜM 1

[youtube=600,470]WMsNPCVbNhw[/youtube]

BÖLÜM 2

[youtube=600,470]_JTRs8e-FRk[/youtube]

Velidedeoğlu’nun hesabına göre bu film sadece turizm gelirlerimizden 50 milyar dolar çalıyor.

Etiketler
Ynt: Midnight Express Gerçeği Youtube’da

Hocam birkaç farklı sitede bende bu konuda yazılar okudum... Ancak röpartaj görüntülerini ilk kez görüyorum... Paylaşımın için sağol...

Bu arada bir not, Oliver Stone birkaç sene önce senaryoyu abarttığını kabul etmiş ve Türk toplumundan özür dilemişti... Ama bedelini ödeyen yine biz olduk...

Hocam iyi anlamda ülkemizi maalesef yeterince tanıtamıyoruz yada sesimizi duyuramıyoruz...Ancak kötü bir şey olsa (Yılbaşlarında ve bayramlarda milli hale getirdiğimiz sarkıntılık gibi) tüm avrupa duyuyor...Bu da sanırım biraz bilinçli olsa gerek...

Oysa ki ülkemiz doğal,tarihi güzelliklerinin yanında insanıylada tüm dünyaya örnek olacak güzelliklerle dolu...Ama maalesef insanımız da tanınmıyor, yada birkaç kötü insan yüzünden olan bizlere oluyor...

Bırakın Amerika ve diğer kıtaları Avrupada bile ülkemizin yerini bilmeyen o kadar çok insan varki...

Yaşanmış bir olayı anlatmak istiyorum:

istanbul'a gelen turistleri gezdiren turist rehberi Eminönü civarlarından Haydarpaşa ve Harem tarafını göstererek ''bakınız karşı taraf Asya kıtası'' demiş...Ve turistlerden biri bir çığlık atarak nasıl yani? Şimdi karşı taraf Çin mi? demiş...

Asya diyince Çin akla geliyor sanırım...

Adamlar kendi pisliklerinden niye bahsetsinler ki :smiley: Elbette bizi anlatacaklar... Hangi ülkede gazeteler televizyonlar bizdeki gibi olan biteni yazıyor? Biz kendimizi bu kadar deşifre ederken adamlar bunu niye koz olarak kullanmasın ;)

Paşam Amerikalıların olayı farklı zaten. Onları Avrupalılarla karıştırmamak lazım. Her Amerikalı potansiyel bir morondur ;) Bana "Sizin iki eyaletiniz İran ve Irak (80'lerde) neden senelerce savaştılar? Hala anlayamadım?" sorusunu soran bir Amerikalıydı... Adam İran ve Irak'ı bizim eyalet sanıyor ;D Türkiye'yi bir ucu Hindistan, diğer ucu Fas sanan yine bir Amerikalı ;D ;)

Hocam medya konusunda kesinlikle haklısınız...Fazla siyasi konulara girmek istemiyorum ama bizi yöneten birkaç güçten birinin de medya olduğunu unutmamak lazım...

Medya ülkemizde son zamanlarda yaşanan dejenerasyonu ballandıra ballandıra anlatacağına insanımıza örnek yayınlar yapsa daha faydalı olmaz mı?

Tamam ülkemizde hırsızlık, kapkaç , gasp, tecavüz, şiddet, v.s. v.s. gibi olumsuz birçok olay yaşanmakta ve maalesef bizler tarafından da bu olaylar artık yadsınamaz bir hal almakta...

Ancak yine soruyorum...Medya şiddet içerikli yayınlarla ve özelliklede dizilerle ve yine pop-star, top-star gibi programlarla insanlara kötü örnek olmuyormu?

yol' Alıntı:
Paşam Amerikalıların olayı farklı zaten. Onları Avrupalılarla karıştırmamak lazım. Her Amerikalı potansiyel bir morondur ;) Bana "Sizin iki eyaletiniz İran ve Irak (80'lerde) neden senelerce savaştılar? Hala anlayamadım?" sorusunu soran bir Amerikalıydı... Adam İran ve Irak'ı bizim eyalet sanıyor ;D Türkiye'yi bir ucu Hindistan, diğer ucu Fas sanan yine bir Amerikalı ;D ;)

Hocam Amerikalılar konusunda ben çok katı düşünüyorum... Hani ne olsa amerikadan bilenler varya sanırım bende onlardanım...Bana göre yok Kuş gribiymiş yok bilmemneymiş hepsi onların başının altından çıkıyor...

Bu konuşmalarımdan dolayı beni ırkçı yada yabancı düşmanı sanmayın...Aksine hangi dil, din , mezhep , ırk , renk olursa olsun tüm insanları seven, hatta yanlız insanları değil tüm canlıları seven ve doğaya aşık bir insanım...bunu da belirteyim...

Evet bu konular yaş işler adamı şişler :D

Bencede çok güzel olur hocam...Şimdilik aktivitelere katılamıyorum ama bahardan sonra nerde bir dımbıltı orda buluntu :D (bizim orda öyle derler)

Sadece forumda değil normal hayatta da siyaset konuşmayı sevmiyorum, çünki çabuk sinirleniyorum ve üzülüyorum...

Ama inşallah kamp ateşi başında çok daha güzel sohbetlere ve dostluklara imza atarız...Eyvallah hocam...

O Amerikalı yine kültürlüymüş, bana bi tanesi Türkiye Güney Amerika'da mı diye sormuştu yahu :smiley:
Onların en büyük problemi Dünyayı Amerikadan ibaret olarak düşünmeleri

yol' Alıntı:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR