MİKROBU BULAŞTIRDINIZ ŞİMDİ YARDIM EDİN BAKALIM :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,699

edebiyatçı

Zirve
Yer
Ankara
Merhabalar sitemizin karavancılar grubu,
Aslında hiç aklımda yoktu karavanla seyahat.Sadece sizin gezi yazılarınızı okuyordum. Karavanla ulaşılabilecek yakın çeverdeki neredeyse bütün ülkeleri gezdiğimiz için ve ben gittiğim bir yere bir daha gitmekten çok hoşlanmadığım işin karavanı hiç düşünmemiştik. Eşimle şubat tatilimizi planlamaya başlamışken bu sefer de farklı bir şeyler yapsak diye düşünüyorduk. Bir yandan da sitedeki gezi yazılarına bakıyordum. Adriyatik gezilerinin fotoğraflarına bakarken kıskançlık duygularımın kabardığını hissettim. O bölge uzun zamandır düşündüğümüz bir yer. Baltık ülkelerinin güzelliğini görünce bu isteğimiz daha da arttı. Yetim ailesinin karavan kiralayarak yaptıkları seyehati de okuyunca karavan kiralayarak adriyatik kıyılarını gezelim fikri aklımıza yatmaya başladı. Buradan uçakla gidip aracı orada kiralayıp gezelim diyoruz. Ama şimdi hiç bilmediğimiz bir deneyimle karşı karşıyayız ve aklımız çok karışık. Şimdi sorular geliyor:
1. Bu bölge için şubat tatili sanırım iklim olarak uygun bir zaman değil. Bu planı yaza mı bırakmalıyız?
2.Şubat için Avrupa'da ya da Türkiye'de bir deneme turu yapıp yazın Adriyatik'e doğru mu gitsek.
3. Karavan kullanma hatta büyük araç kullanma konusunda hiç bir deneyimimiz yok. Birden bire yurt dışında bunu gerçekleştirmek sıkıntı olur mu? Tüm Avrupa'yı ( Amerika ve daha bir çok ülkeyi ) arabamız ile gezdiğimiz için yol sıkıntısı olmaz sanırım. Norveç, İsveç için bilmediğimiz bir sıkıntı sözkonusu mu?
4. Şubatta olursa iki hafta yazın olursa 3-4 hafta gibi bir süreyi ayırabiliriz. Bir ay gibi bir süre karavanda iki çocukla yaşamak sıkıntı olur mu? Bir karavanın içini hiç görmedim de :smiley:
5. Bir ay gibi bir süre karavan kiralamak maddi olarak çok mu sıkıntılı olur? Malum memur maaşı ile geziyoruz.
6. B sınıfı ehliyet yetiyor mu?
7. Yoksa daha karavan bile görmemişsin vazgeç bu sevdadan da git otelinde paşa paşa kal mı dersiniz.

Siz düşürdünüz aklıma yardım edin bakalım. :smiley:

Etiketler
Ynt: MİKROBU BULAŞTIRDINIZ ŞİMDİ YARDIM EDİN BAKALIM :smiley:

Merhaba sevgili edebiyatçı kardeşim,
demek sen de zehirlendin :smiley:
Karavancıların en acemesi olarak ilk cevap bana düştü galiba :smiley:
Sorularınıza ilgim/bilgim kadarıyla cevap vermeye çalışayım.

1. Bu bölge için şubat tatili sanırım iklim olarak uygun bir zaman değil. Bu planı yaza mı bırakmalıyız?
Avrupa bizden daha soğuk olur kuşın, karavanda ısınma ile sıkıntınız olabilir veya ısınma dolayısı ile maliyeti yüksek olabilir. karavan kamp tesisleirnide konakladığınızda elektrikle bu sorunu çözebilirsiniz. sanırım günlük ücrete bu elektrik dahil, klima vb bi sistemle maliyeti yükseltmeden hallolur.

yol şartları olarak eğimli yollarda fazla seyahat etmeyeceğiniz için büyük sorun yaşamazsınız, hiç. demiyorum. yol ve sürüş kullanacağınız araca göre değişir, büyük araç kuıllanmadığınızı söylüyorsunuz, moto karavanlar da minibüs ve üstü araçlardır. kullanımı zor olmaz, ama dizel kullanmamış birine bile tuhaf gelir ilk başta,
tabiki gidince kiralayacağınız araç ne kadar küçük olursa kullanımı o kadar rahat olur, sarıum t3 ler gibi bi araçla hiç sıkıntı çekmez siniz.

2.Şubat için Avrupa'da ya da Türkiye'de bir deneme turu yapıp yazın Adriyatik'e doğru mu gitsek.

türkiyede kış şartlarında karavancılığın daha zor olacağını düşünüyorum, büyüklerimizin görüşleirni alın

3. Karavan kullanma hatta büyük araç kullanma konusunda hiç bir deneyimimiz yok. Birden bire yurt dışında bunu gerçekleştirmek sıkıntı olur mu? Tüm Avrupa'yı ( Amerika ve daha bir çok ülkeyi ) arabamız ile gezdiğimiz için yol sıkıntısı olmaz sanırım. Norveç, İsveç için bilmediğimiz bir sıkıntı sözkonusu mu?
ben ilk araba kullanmayı reno 9 larda öğrenmeye başladım, ehliyet kursun da da "e" sınıfı almak için ısuzu tipi bir araç kullandım ve reno 9 dan daha kolay idi kullanımı.

4. Şubatta olursa iki hafta yazın olursa 3-4 hafta gibi bir süreyi ayırabiliriz. Bir ay gibi bir süre karavanda iki çocukla yaşamak sıkıntı olur mu? Bir karavanın içini hiç görmedim de

bu konuda bir hafta sonu kamı gibi bi deneyim yaşamanızı şiddetle öneririm, çocukla düşündüğünüzden zor olabilir. bir göl kenarı vb yerde bi hafta sonu geçirin derim, karavan gezen ev olsa da yürüyen bir apartman dairesi değildir, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi ne kadar karşılayabildiğinizi bi görmenizde fayda var.
özellikle çocuklar severse zaten çok zevkli olur, sevmezler sede size zehir olabilir. önceden ufak bi tecrübe size vizyon katar

5. Bir ay gibi bir süre karavan kiralamak maddi olarak çok mu sıkıntılı olur? Malum memur maaşı ile geziyoruz.
araştırmak lazım :smiley:

6. B sınıfı ehliyet yetiyor mu?
motokaravanlar için (t3 vb ) b yeter araç büyürse c gerekir

7. Yoksa daha karavan bile görmemişsin vazgeç bu sevdadan da git otelinde paşa paşa kal mı dersiniz.

otel otel nereye kadar, otellerde kalıyorsanız hangi şehirde olduğunuzun bile pek anlamı kalmıyor her şey uluslar arası bi standartte,
ülkeleri ve insanları tanımak için karavan diyorum :smiley:

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=90865.0#ixzz26cv153xW

Merhaba, Karavan hastalığının tedavisi yoktur.
Bu sebeple acil bir karavan sahibi olmanızı cani gönülden dilerim.
Alelade bir pikniğe gitmek bile binek araç veya karavan ile gitmek arasındaki rahatlık farkı vardır, evden malzeme alıp, tekrar eve götürmezsiniz. Eve döndüğünüzde bulaşık tabakla uğraşmaz evin hanımı.
Benim yazdıklarım en basiti. Diğer arkadaşlar Karavan konusunda size daha etkili gaz verecektir.
Biz karavan sevdamız için imkansızlık nedeniyle 20 yıl bekledik, sonunda sahip olduk.
Satın alırkende araştırma yapmadan aceleci davrandığımız için defalarca kazıklandık.
Şimdiden araştırma yaparak aldanmadan alacağınız karavanınız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Umarım, samimi ve dobra ifadelerimden dolayı sizi kırmamışımdır.
Selamlar

Selam edebiyatçı,

Bence henüz sonbahar'dayken 1 haftalık kiralayın bir motokaravan,1 hafta da zaten anlarsınız size uygunmu,2 çocukla rahat edecekmisiniz?Yakın olarak Ağva olabilir,uzak yakın olarak Çanakkale bölgeside olabilir,uzak olarak gönlünüz neresini isterse artık.
Bence çok seveceksiniz karavan yaşamını ve dilediğinizce özgür gezebiliyorsunuz.
Sizin gezilerinizi ne kadar beğenerek takip ettiğimi biliyorsunuz.Yurt dışı tatil,gezilerinizde otel masrafları vs yapmayacağınız için dengeleyebileceğini düşünüyorum ama yinede bu konuda tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşabileceklerdir diye düşünüyorum.

Kendi şahsi fikrimi soracak olursanız karavan yaşamına geç bile kaldınız,selamlarımla.

Gezi anılarınızı takip ettiğimden özellikle yurt dışı gezinizin birini motokaravan kiralayarak yapmanızı tavsiye ederim.
Kendinizi test etmiş olursunuz.Bu gezi sonrası eşinizle oturup karar verirsiniz.İki çocuk ile beraber karavacılık bize uygunmu , keyif alıyormuyuz?Tamam derseniz bu sefer çekme karavan mı ,motokaravan mı bu tercihinizi belirleyin sonrası kolay.Bu sitedeki herkes size yardımcı olacaktır.Biz böyle yaptık ve pişman değiliz eşiniz ile birlikte Ebru ve ben sizlere selam söylüyoruz.

Merhabalar,
Tüm yanıtlar için teşekkür ederim. Hepsini ciddiyetle değerlendiriyoruz. Şubata kadar eğitim yılı başladığı için izin alıp tatil yapma gibi bir şansımız yok. Belki hafta sonu için iki günlük bir deneme yapabiliriz. Bir aylık Avrupa serahatimizde 4 gece arabada kaldık. Ufak bir karavan deneyimi sayılabilir mi? :smiley:Ayrıca bagajımızdaki tabak, tencere,tüp vs. teşkilatımız ile karavan park alanlarınla makarna, yumurta vs. pişirmişliğimiz de vardır.
Adriyatik için kışın zor olacağını düşündük. Geçen yaz en sıcak dönemde Letonya bile oldukça serindi.Önümüzdeki yaz için Mustafa Beylerin ilk karavan gezisi gibi buradan uçakla İsveç veya Norveç'e gidip oradan karavan kiralayarak 2-3 hafta arası gezmeyi planlıyoruz. Temmuz ayı boyunca ramazan olduğu için ağustos ayının ilk haftaları için uçak bileti bakmaya başladık bile. Ne kadar erken o kadar ucuz bilet demek. Bugüne kadar gittiğim 30'a yakın ülkenin her biri için en az dört beş ay önceden hazırlık yaptığımıuz için çok şükür bir sorunla karşılaşmadık.Dersimi hep çok iyi çalışırım. Bu sefer işimiz çok daha pratik oluyor sayenizde. Karavan kiralama konusunda Yetim ailesinin sayfası tüm sorularımıza yanıt veriyor. Hedeflediğimiz gezi güzergahı ve park alanları konusunda da diğer arkadaşların aydınlatıcı bilgileri oldukça işimizi kolaylaştırdı. Karar verdikten sonrası her şey çok daha seri oluyor.
Geziyi planlarken yanımızda tecrübeli bir aile de olsa da iki araç beraber gezsek ne iyi olur diye düşündük. Mustafa Bey düşünmez misiniz şöyle Adriyatik'e doğru uzanmayı? :smiley: Ebru Hanımla da tanışmayı da çok arzu ederim.

Selamlar,
Çok güzel gezilere imza atmış bir ailesiniz.biz de sizin gibi daha önce farklı yollarla gezdik. Karavanla tanıştıktan sonra gezi kültürüne bakışımız değişti. Bir haftasonu buyrun misfirimiz olun. Hem karavanımızı görürsünüz hem de rahat rahat konuşur tecrübelerimizi paylaşırız. Adriyatik için bir şey diyemem ama başka gezi güzergahları için neden olmasın. Ben Avusturya Macaristan düşünüyorum. Henüz net olmamakla beraber eğer izinler vs denk gelirse belki bir yerlerde buluşuruz. Size tavsiyem benim ilk gezide yaptığım gibi yabancı sitelerdende faydalanarak kamplar ve karavanların teknik detayları hakkında bilgi almanız. Tuvalet sistemleri ,Güvenlik, ısınma , tüp takıp çıkarma , vs gibizaten teslimde bilgi veriyorlar ama ben ön bilgi ile gittiğim için yabancılık çekmedim. Telefonmu da verebilirim. Kafanıza takılan şeyleri sorabilirsiniz

Avrupa'da en ucuz karavan kiralayabileceğiniz ülke Almanya'dır. Almanya içinde bölgelerine göre sezon değişiyor. Yazın 90- 100 Euro civarı günlük kiralayabilirsiniz. Skandinav ülkelerinde günlük 200 Euro'dan daha ucuza bulmanız nerdeyse imkansız gibi. En azından ben bulamamıştım. http://drm.de/ güvenilir firma. Şahıslardan direk kiralarım derseniz http://www.erento.com/

Karavancılık mikrop mudur? virüs müdür bilemiyorum ama her ne ise güzel bir şey. :smiley:

Yurt dışında bir veya iki haftalık gezi yapacaksanız, karavanı kiralamak daha uygun olacaktır. Daha uzun gezilere kendi aracınızla çıkmak maliyeti ciddi oranda düşürecektir. Tabiki kiralayacağınız karavanın veya kamperin özellikleri ve nereden kiralandığıyla da ilintili bir durum.

Karavancılığı sevip sevmeyeceğinizi anlamak için, öncelikle ortak kamplarımızdan birine katılabilirsiniz. İlgi seviyenizden anladığım kadarıyla kesinlikle seveceğinize inanıyorum.

Ortak kamplardan araç tiplerini yakından inceleme ve tanıma fırsatı da bulursunuz. Bunun sonucunda istediğiniz bir karavanı satın alma yoluna gitmenizi tavsiye ederim.

bartek' Alıntı:
Avrupa'da en ucuz karavan kiralayabileceğiniz ülke Almanya'dır. Almanya içinde bölgelerine göre sezon değişiyor. Yazın 90- 100 Euro civarı günlük kiralayabilirsiniz. Skandinav ülkelerinde günlük 200 Euro'dan daha ucuza bulmanız nerdeyse imkansız gibi. En azından ben bulamamıştım. http://drm.de/ güvenilir firma. Şahıslardan direk kiralarım derseniz http://www.erento.com/

Bu bilgiden yola çıkarak Almanya'dan kiralayıp Danimarka, İsveç, Norveç güzergahını da değerlendirebiliriz. Uzun bir tatil planlayınca günlük 200 biraz fazla.Hem uçak bileti fiyatı da Almanya ile çok farkediyor. Biz geçen yaz bu bölgeyi gezelim dedik ama neredeyse son hafta karar verdiğimiz için uçak ve otel fiyatları akıl almaz pahalıydı. Biz de Baltık ülkelerini tercih ettik. Eşim bu hafta Viyana'da ve benim yabancı dilim yeterli olmadığı için karavan kiralama şirketi ve prosedürüyle ilgili ancak hafta sonu çalışmalara başlayabiliriz. Bahsettiğiniz siteleri beraber değerlendireceğiz. Bu arada şubat tatili için de İspanya ihtimalini değerlendiriyoruz. Türk hava yollarının çok iyi bir kampanyası var. Dörtte bir fiyatına bilet satıyorlar. Eğer karar verirsek belki orada da birkaç gün karavan denemesi yapabiliriz.Hem iklim daha müsait olur.

Ebru Yetim' Alıntı:
Selamlar,
Çok güzel gezilere imza atmış bir ailesiniz.biz de sizin gibi daha önce farklı yollarla gezdik. Karavanla tanıştıktan sonra gezi kültürüne bakışımız değişti. Bir haftasonu buyrun misfirimiz olun. Hem karavanımızı görürsünüz hem de rahat rahat konuşur tecrübelerimizi paylaşırız. Adriyatik için bir şey diyemem ama başka gezi güzergahları için neden olmasın. Ben Avusturya Macaristan düşünüyorum. Henüz net olmamakla beraber eğer izinler vs denk gelirse belki bir yerlerde buluşuruz. Size tavsiyem benim ilk gezide yaptığım gibi yabancı sitelerdende faydalanarak kamplar ve karavanların teknik detayları hakkında bilgi almanız. Tuvalet sistemleri ,Güvenlik, ısınma , tüp takıp çıkarma , vs gibizaten teslimde bilgi veriyorlar ama ben ön bilgi ile gittiğim için yabancılık çekmedim. Telefonmu da verebilirim. Kafanıza takılan şeyleri sorabilirsiniz

Ebru Hanım Adapazarı'na doğru yolumuz düşerse mutlaka tanışmaya uğrayacağım. Zaten fikir sizin geziyi okuduktan sonra ortaya çıktı. Planımız iyice netleştikten sonra her konudaki tecrübelerinize başvuracağız. Avusturya -Macaristan çok güzel bir karar. Viyana üniversite öğrencisiyken benim yurt dışında gittiğim ilk yer. İlk gidişimde bir ay kalmıştım. O yüzden benim için yeri farklıdır. Daha sonra eşimle farklı şehirlerini de gezme şansımız oldu. Maceristan da eşimle beraber gittiğimiz ilk yurt dışı seyehati olduğu için bizim için heyecanı bambaşka. Kışı değil yaz aylarını tercih etmenizi tavsiye ederim. Kimbilir belki anıları tazelemek için size eşlik edebiliriz. Muhabbetle...

fsirin' Alıntı:
Karavancılığı sevip sevmeyeceğinizi anlamak için, öncelikle ortak kamplarımızdan birine katılabilirsiniz. İlgi seviyenizden anladığım kadarıyla kesinlikle seveceğinize inanıyorum.

Ortak kamplardan araç tiplerini yakından inceleme ve tanıma fırsatı da bulursunuz. Bunun sonucunda istediğiniz bir karavanı satın alma yoluna gitmenizi tavsiye ederim.

Hiç bilmediğim bir alan olduğu için her fikre birden atlıyorum ama cahilliğimi mazur görün. Bu ortak kamp dediğiniz nedir, nerede olduğundan nasıl haberdar oluyoruz. Hiç değilse bir uğrayıp fikir değerlendirmesi yapmak mantıklı olabilir.
Bir de diyelim ki karavanla adriyatik gezisine çıktık. Aracı kamp yerine parkettikten sonra şehirleri gezmeye nasıl çıkacağız. Ben gittiğim yerde kıyı köşe görmedikten sonra rahat edemem. Araçsız çok zor olur. Bu açıdan çekme karavan daha mantıklı olabilir mi?

Kiralanan araçların çoğu motokaravan .Ben çekme olanını görmedim ,kiralanıyor mu şahsi bilgim yok malesef .

Ortak kamplar ,buluşmalar şeklinde oluyor .Bir yer belirleniyor ve müsait olanlar katılıyor .Bizim karavanımızın durduğu Poyrazlar gölü milli parkı yada geçen Haziran ikinci yapılan Taraklı karavan şenliği gibi .

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81499.280

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87802.msg1146107#msg1146107

Biz motokaravan kiraladığımızda ,genelde kamptan gideceğimiz yere otobüslerle gittik.İşlerin uz gittiği zamanlar olduğu gibi ,Gardaland' den gece 10 gibi çıkıp otobüsün 11.30'da hareket etmesi gibi çocuklarla sefil olduğumuz anlarda olmadı değil Motokaravanımız 4 kişilikti .İçi bana göre iki çocukla dar ama köşe bucak gezmek içinde büyük bir araçtı .Toplu taşıma kullanmak zorunda kalırsınız .Ufak oğlum küçük olduğu içinde pusetimizi hep taşıdık yanımızda .motor yada bisiklette hem araca yüklemek için gerekli enerji ve de yağmur gibi hava koşulları açısından pratik olmayabilir . Çekme karavan ile yaptığımız gezilerde tabiki aracımızı ayırıp gezebilmenin konforunu fazlasıyla yaşadık .Ama kiralama konusunda birşey diyemiyorum .Bilgisi olanlar yardımcı olacaklardır .

edebiyatçı' Alıntı:
Hiç bilmediğim bir alan olduğu için her fikre birden atlıyorum ama cahilliğimi mazur görün. Bu ortak kamp dediğiniz nedir, nerede olduğundan nasıl haberdar oluyoruz. Hiç değilse bir uğrayıp fikir değerlendirmesi yapmak mantıklı olabilir.
Bir de diyelim ki karavanla adriyatik gezisine çıktık. Aracı kamp yerine parkettikten sonra şehirleri gezmeye nasıl çıkacağız. Ben gittiğim yerde kıyı köşe görmedikten sonra rahat edemem. Araçsız çok zor olur. Bu açıdan çekme karavan daha mantıklı olabilir mi?
Buluşmalarımız Haberler-Duyurular bölümünde duyurulacaktır. Önümüzdeki ay bir tane olacak. Yakında duyurulacaktır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=340.0

Biz de kampa girince genelde aracı kıpırdatmayıp şehir gezisine toplu taşımayla gidiyoruz. Bu biraz gittiğiniz şehrin büyüklüğü ve yapısıyla da ilintili. Bazen kampa girilmese bile şehirde toplu taşımayı kullanmak daha iyi. Şehir ufaksa uygun bir park yerine aracınızı bırakıp şehri gezebiliyorsunuz. Aracı herhangi bir yere bıraktığınızda hırsızlık riski de oluyor tabiki. Şehirde kamp alanı varsa en iyisi kampa bırakmak. Biz yerine göre hepsini uyguluyoruz. :smiley:

edebiyatçı' Alıntı:

Sayın edebiyatçı,
Sizden hiç bir karşılık beklemeden benim çekme karavanımı size emaneten verebilirim(en az benim kadar ilgi göstereceğinize emin olduğum için),istediğiniz sürece kullanabilirsiniz.Taki satılana kadar,bu aralar bir gezi düşünmüyoruz.Hem yeni bir iş yerim daha var,dolayısı ile vakit ayıramayız.Ama bir etkinlik olursa,etkinlik süresince geri almak şartı ile.
Buradan size satma,pazarlama gibi basit bir düşünce içinde olmayacağımı düşüneceğinizi umarak.

dalyan' Alıntı:
Sayın edebiyatçı,
Sizden hiç bir karşılık beklemeden benim çekme karavanımı size emaneten verebilirim(en az benim kadar ilgi göstereceğinize emin olduğum için),istediğiniz sürece kullanabilirsiniz.Taki satılana kadar,bu aralar bir gezi düşünmüyoruz.Hem yeni bir iş yerim daha var,dolayısı ile vakit ayıramayız.Ama bir etkinlik olursa,etkinlik süresince geri almak şartı ile.
Buradan size satma,pazarlama gibi basit bir düşünce içinde olmayacağımı düşüneceğinizi umarak.

Ertan Bey ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten. Çok kibarsınız.Teklif etme inceliğiniz bile yeter. Eşim geldiğinde teklifinizi mutlaka değerlendireceğiz. Biliyorsunuz öğretmenlerin izin hakkı yok. Ancak hafta sonu bir yerlere çıkabiliyoruz. Bu hafta sonu da Ebru Hanımın teklifini değerlendirip Yetim ailesi ile tanışmayı planlıyoruz nasip olursa. Yeni iş yeriniz de hayırlı olsun. Eğer karavanla ilgili bir etkinlik olursa belki biz de bir merhaba demeye uğrarız. Tekrar teşekkür ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR