Mitsubishi L200 4x4 Lambası Yanıp Sönüyor - Acil Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,409

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
Arkadaşlar bu gece eve dönerken aracın ön gösterge panelinde, aracı 4x4 e aldığımız zaman yanan lamba yanıp sönmeye başladı. Halbuki arazi vitesi 2H konumundaydı. Her zaman kullandığım gibi kullanıyordum.
O lamba normalde araç 4 çekere alındığında sürekli yanar. Ya da örneğin durmuş vaziyetteyken aracı 4 çekere aldığımda o lamba yanıp sönmeye başlar ve hareket ettiğim anda lamba sabit yanardı.
Şu an sanki aracı durdurmuşum ve 4 çekere almışım gibi o lamba yanıp sönüyor.
Aracı 4 çekere aldığımda lamba sabit yanmaya başlıyor. Duruyorum, normal 2H pozisyonuna alıp devam ediyorum. Fakat bu sefer ön akslardan dönme ve sürtünme sesi geliyor. Sanırım takılı kalıyor. Aracı durdurup geri geri gidiyorum, ön akslar tık diye boşa çıkıyor fakat bu sefer lamba yanıp sönmeye başlıyor.
Lambadan kastettiğim, dört tekerlek simgesi şeklinde çıkan işaret.
Bu ne olabilir?
Fikri olan var mı?

Etiketler

Ynt: Mitsubishi L200 4x4 Lambası Yanıp Sönüyor - Acil Yardım!

Furkan Selamlar.
Şerefle konuştuysan benim bişey söyleme şansım kalmadı.;D
anladığım kadarıyla sende 2 adet selenoid var.
benim araçta kontrol ettiğimizde 4 yada 5 olması lazım demekki araçlarda bazı farklılıklar var.
senin araçta porya kilitleri açılmasına rağmen ön diff devreden çıkmıyor.
arazi kadranında ön tekerleklerin yanıp sönmesi bu yüzden

geziye bu şekilde gidebilirsin bi sorun olmaz araç sadece fazladan ön diff ide çevirir.
gerçi tereci burdayken ben kısıtlı bilgimle tere satmıyayım.;D

Kerim Abi merhaba.
Sorun selenoid valflerden kaynaklanıyormuş abi. Dediğin gibi benim araçta iki adet var bu valflerden. Ön diferansiyel devrede değil ışık yanıp sönerken. Sadece aşağıdaki körüklü parça her neyse aracı 4 çekere aldığımda da tam olarak yerine oturmuyor, normale aldığımda da tam olarak yerine oturmuyor. Bu sebeple müşüre baskı yapmadığı için lamba yanıp sönüyor.
Burada jandarmada da aynı araçtan iki tane var. İkisinde de aynı hata var. Karakol komutanı arkadaşımdır. Onlar bir senedir uğraşıyorlarmış bu lambayla. İnanır mısın şanzıman indirmişler sırf bu sebepten :smiley: Sorunu onlara da söyledim. Benim parçanın gelmesini bekliyorlar. Benim araç düzelirse, onlar da sipariş verecekler. :smiley:
Buralar kasap dolu abi. Daha o lambanın ne işe yaradığını bilmeyenler var :smiley:
Sende de olmuşmuydu bu sorun ?

Evet fakat bendeki çok değişik bir yerden oldu.
benden önce araca ellektronik bir cihaz bağlamışlar( teyp ,telsiz,araç telefon kiti olabilir)şaseyi 4*4 beynine bağlamışlar.
Şeref tabiki ilk önce selenoidleri elden geçirdi. Şeytanın bile aklına gelmez beyinden şase alındığı.
söke söke olayı buldu ama 2 güne mal oldu.

İlginç yahu !
Peki abi bu 4x4 beyni nerede tam olarak?

Furkan cevaplarım bazen geç gelebilir çünki sitede bir problem var takip ettiğim konuları mailden mesaj olarak alamıyorum .
anladığım kadarıyla sizin bölge servis konusunda sorunlu.
bu tip arızalarda Şerefe danışmadan hareket etme.Arac işin içinden çıkılmaz bir duruma gelebilir.
tabi en büyük sıkıntı Şerefin aracı görememesi

Araç selenoidleri elden geçirilirken ordaydım.
sonra bıraktım 2 gün aramışlar yanlarında yoktum onun için bilemiyorum.

Anladım abi.
Artık araçta sıra dışı bir arıza olduğunda direkt olarak Şeref abiyi arıyorum. Sağolsun çok yardımcı oluyor. Bunun için sana ve Şeref abiye ne kadar teşekkür etsem azdır. Parçayı bile gönderecek ordan. Kaldıki bundan sonra diğer Mitsubishi kullanan arkadaşlarım için de parça temini bundan sonra Şeref abiden yapılıyor olacak :smiley:
Gerçi benim gibi "araç terminatörü" varken onlara gerek kalmaz ama :smiley:
Vites geçişlerimde sorun var, özellikle ilk 3 viteste. Burada yaptırmayı düşünmüyorum artık. İşlerim bu ara çok yoğun. Fakat ilk fırsatta Ankara'ya geleceğim bir Cuma günü. Şeref abiye de söyledim. Haftasonu boyunca bitiririz dedi. üçüncü vites normalmiş zor geçiş konusunda ama, ilk iki vitese bakalım dedi. Gelmişken komple elden geçireceğim aracı.
Hem sizi tanıma fırsatı da bulmuş olurum.

Furkan bu tip arızalar doğru teşhisle orda da düzeltilebilinir.
dediğin gibi sıradışı arazılarda Şeref yardımcı olur.

sana tavsiyem özellikle aracın beynini kimseye oynatma,
bizim aaçlarda kontak anahtarı bile beyne bağlı.( en azından pajero için konuşayım)
yinede gelirsen tanışmış oluruz.

Abi artık güvenemiyorum buradaki ustalara. Bendeki kontakta da sanırım immobiliezer var. yeni anahtar yaptırdım. çalışmadı. eskisi ile çalıştı. şanzımanı burada yapabileceklerini sanmıyorum. en azından o kadar kısa sürede yapamazlar. burada vitaranın debriyaj telinin arızasını farkedene kadar 2 set debriyaj balatası değiştirdik biz. o kadar tecrübeliler yani ! 15 gün de kullanamadım aracı !
hele ki bunun gibi bir şanzumanı bir aydan evvel çıkaramazlar.

Anahtarın kodlanması gerek.
Anlaşıldığı kadarıyla bir ara buralara geleceksin ;D
Gelirken anahtarıda getir burda kodlarlar.

Evet abi. Yakında Ankara'da olucam. Hatta bir ihtimal jandarmaya ait Mitsubishi'lerden birini de getirebilirim bir askerle beraber :D
Anahtarla birlikte, şanzıman yapılırken bir yandan da aracın ön tarafını yükselttirmeyi düşünüyorum 10 cm kadar. yapılırsa tabi.

merhaba sorunu okudum.ve yardımcı olabilecek arkaşların olması çok güzel.
Kerim ,Şeref arakdaşımız ankardamı?Servismi?Gerektiğinde nasıl ulaşabiliriz.
Teşekkürler.

merhaba nitroces.
Kerem Bey ve Şeref Bey Ankara'da. Kerem abi vasıtasıyla Şeref Bey'i tanıdım. Şeref Bey Ankara'da Mitsubishi yetkili servisi. Özellikle 4x4 araçlar konusunda da ileri derecede uzman bir abimiz.
Şeref Oto yazdığınızda, Google'dan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ya da özelden servis numarasını paylaşabilirim.
Saygılar.

selam arkdaslar 2003 model l200 ün defransiyeli kilitleyen körüğü bulamıyorum resimlerini ekliyorum nası yapabiliriz bilgisi olan arkdaslar yardım edebilirlermi?

fotoğraf (3).JPG

fotoğraf (4).JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,701
Kayıtlı Üye Sayımız
166,544
Kaydolan Son Üyemiz
Carlitto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR