Ynt: Neden enduro motor?
leeroy' Alıntı:
30 yıldır chopper-cruiser dışındaki her hacimde ve her türlü motosiklete sahip oldum.çıkardığım sonuç şu oldu;
-enduronun olmazsa olmazları;21 inch ön tekerlek,tek silindir makine,mümkün olan en az ağırlık,15-20 litre civarında depo hacmi,otomatik dekompresyon ve elektikli marş.
ağırlığı 200 kg.ve üzeri çok silindirli grenajlı,abuk gagası olan düşme anında gagayla birlikte birçok plastik parçanın değişme zorunluluğu olan hiçbir motosikleti enduro olarak sınıflandıramıyorum.
koray beyin yazdıklarının tümüne ve "turing endurosu"adlandırmasına sonuna kadar katılıyorum.
elbette motoru hangi amaçla kullanacağımız çok önemli.bana göre bir 1200gs parasına 3 farklı sınıf motosiklet alıp her amaç için ayrı ayrı kullanabilirsiniz.250 cc.bir scooter alıp şehirde ve en yoğun trafikte rahat edebilir,4 silindirli bir touring alıp iki kişi her mesafeye vibrasyonsuz seyahat edebilir,üstüne bir de tek silindirli bir enduro alıp dağ tepe kum orman gezebilirsiniz.ya da örneğin sadece bir adet xt660 yamahayla beraber bir takım da süpermoto jant takımı alıp,aynı anda iki farklı karakterde motosiklete sahip olabilirsiniz.bu araç optimal ayarlanmış özellikleriyle sizi her zemin şartında her mesafeye sorunsuzca ulaştırabilecektir.
ayrıca şunu da eklemek isterim;turing endurosu sınıfında,ağırlık merkezi yukarıda bir motosikletle sadece asfalttan seyahat edeceğime,onun yerine aerodinamik özellikleri çok daha ilyi,virajı çok daha stabil bir touring motosiklet kullanmayı tercih ederim.
Görüşünüze saygı duyuorum ve sonuna kadarda haklsınız...
Ama ben şahsım olarak 3 ayrı motor almak yerine tek bir makineyi 1200GS i tercih ederim şahsen.. Neden mi?
Çünkü yolun bittiği yerden, devam edebilmek isterim... (Başar beyin mesajından alıntıdır)
Asfaltta iyi bir touring gibi kullandıktan sonra gittiğim yerde kullancağım ağır şartlarda aynı motorum ile devam edebilmek isterim...
Eve gidip öteki motorumu almak...
Biraz üzücü...
Motosikletteki özgürlük ruhunu kaybtmek anlamına gelir benim için...
Touring endurosu diye bahsetmişsiniz... Doğrudur...
Yanlışım varsa düzeltin lütfen ama
Enduro dediğimiz şey zaten arazi şartlarında cross gibi kullanilabilecek, asfaltta touring gibi gidebilecek anlamına gelmiyor mu?
Enduro makinanın tam anlamı sınır tanımayan, çok yönlü kullanım değil mi? Touring dahil yani...
Bir başaksı 1200GS yerine vardero diyebilir.. Daha bir başkası, başka bir makine...
Varadero alırsan dünyanın heryerinde her zaman servis bulabilirsin.. Nereye gidersen git... -ki çok biyik bir avantaj diğer makinalara göre...
Ama GS1200 servise ihtiyaç bile duymuyor kolay kolay... Yeterki bakımlarını zamanında yap!!
Tam aksi örneğinide verebilirsiniz... Ama istisnalar kaideyi bozmaz...
Ama diyorsanızki benim kullanım alanımda belli gidip geldiğim mesafede... O zaman zaten hiç ihtiyaç olmaz enduroya...
Saygılarımla,