KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Daha yeni bir fotoğraf makinası aldım ancak bu iki makinayı da uygun fiyata görünce sormadan edemedim. İkinci el olarak bu iki makinayı da çok uygun bir fiyata alma imkanım var. Bir hafta farkla diğer makinayı almış oldum ama bu makinalar da aklımdan çıkmıyor. Teknik özellikleri açısından değerlendirecek olursak ne söyleyebilirsiniz? Birkaç aylık zaman zarfında lens vs gibi ekstra masraflara giremeyeceğim göz önüne alınırsa bunları almakta ısrar etmek gerekli midir? Alnmaya değer mi?
Fikirleriyle katılımda bulunan tüm üyelere teşekkürler.
Eğer slr bir makineniz varsa bu ikisine para vermektense güzel bir lens alın daha iyi olur sizin için. Fuji'nin s1800'ünü aldım geçenlerde. Benim için açıkçası bir hayalkırıklığı oldu. D200'den sonra, attan inip eşeğe binmek gibi bir şey.
Sıkıntılara gelince, netlemeyi çok yavaş yapıyor. Netleyene kadar istediğiniz görüntüyü kaçırabiliyorsunuz. Video çekiminde kameranın sesi de gürültülü bir şekilde kaydediliyor. Ekranda renkler çok harika gözüküyor, bilgisayara yükleyince alakası bile olmadığını görüyorsunuz. Sizi çok fazla yanıltıyor. Aşırı noise yapıyor. 400 asadan sonrası gece çekimleri çok iyi değil. Zoomla çektiğiniz fotolarda neredeyse pixeller sayılıyor. Açıkçası tavsiye etmem.
ya bu yazıyı okuyunca canım sıkıldı aklımda sadece canon powershot sx120 is vardı satın almaya gıttim finepix 1800 aldım ikiside vardı ama bunda satıcı çok ısrar etti çok övdü şimdi hangisi daha iyi bana yardımcı olurmusunuz
HERKESE MERHABA fujifilm finepix s1800 bende canon powershot sx 10 alacağım zaman gözüme çarpmıştı. ama benim eniştem fotografçı ona danıştım o bana kesinlikle canon önerdi. bende fujiden vazgeçtim. canonun tek sorunu gece çekimlerinde iso 400 den sonra grenleşme olayı var tripodsuz çekim yapamıyorsunuz. onun dışında çok memnunum.