İşin ilginci ise makine çantasında idi değerli dostlarım ve objektif takılı idi. Objektif kapağı filtrenin içine giriyor ve kırıyor o da objektifin camını cok kucuk deliyor. Sonuç olarak bulanık ve cep telefonu ile ceklmis fotoğraflar çekiyorum. Sıkıntı nereden olabilir, bilginizi ve deneyimlerinizi benimle paylşırsanız sevinirim. Aşağıdaki fotoğraflarda özellikle sol altta göreceksiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Ynt: Nikon D-90 makinem 18-105 objektifi ile yere düştü
foorkyng' Alıntı:
İşin ilginci ise makine çantasında idi değerli dostlarım ve objektif takılı idi. Objektif kapağı filtrenin içine giriyor ve kırıyor o da objektifin camını cok kucuk deliyor. Sonuç olarak bulanık ve cep telefonu ile ceklmis fotoğraflar çekiyorum. Sıkıntı nereden olabilir, bilginizi ve deneyimlerinizi benimle paylşırsanız sevinirim. Aşağıdaki fotoğraflarda özellikle sol altta göreceksiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
geçmiş olsun. ben çanta dışında iken düşürmüştüm fakat tam tabanı üstüne düşmüştü yaklaşık 1 metreden. objektif takılı idi. görebildiğim zarar yok. ama sizin tecrübelerinizi takip edeceğim.
tekrar geçmiş olsun.
Ynt: Nikon D-90 makinem 18-105 objektifi ile yere düştü
Furkan'cım öncelikle geçmiş olsun, makinenin teknik yapısında (body) bir arıza olup olmadığını öğrenmen için farklı bir lensle deneyebilirsin. Aynı problem devam ediyorsa makineyi, farklı lensle sorun düzeldiyse lensi tedavi ettirmelisin... Işığın kırılması lenste ilk katmanda başladığından küçük bir deliğin istenmeyen sonuçlar doğurması çok doğal.
çok teşekkürler değerli dostlarım, deneyeceğim haklısnız o konuda, umarım ki bir sorun varsa lenste olsun
sağlam görünümlü hassas aletler ne yazık ki, ışığınız bol olsun