Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,840

Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

Alacağınız araba 300TDI ise, Puma ile değiştirmeniz sadece masraf olacaktır. Ama, düz dizel araba alıyorsanız/sahibi iseniz, ve de motor değiştirmek istiyorsanız, 300TDI yerine Puma taktırmanızı tavsiye ederim.

puma motor un performansı ilk kalıkışın dışında 300 tdı orjinal motora göre fena değil diye biliyorum(okuduğum yorumlara göre,tahmin ederim burda konuyla bayağı ilgili olarak bildiğim Reha bey devreye girecektir ve daha faydalı olacaktır tabi bu arada yeni discosit sahiplerinide unutmayalım) tabiiki aralarındaki fiyat farkını hesaba katmazsak

konu açılmışken bende de 110 düz dizel var,puma motor kullandığımızda şanzumana uyum sağlarmı sorun yaşarmıyız veya ne gibi değişiklikler yapmamız gerekir motor+gerekli ekipmanlar+işçilik bize tahmini maliyeti ne olur puma motor temin etmek için nereleri tavsiye edebilirsiniz ve istanbulda bu işlemi yaptırmak için kimleri tavsiye edersiniz,teşekkürler ...Raci

Raci, LT230'daki HI son dişliyi 1.22 yapman lazım. onun haricinde bir değişiklik yok. Motorun sıfırı 9000, çıkması 4000 lira civarında. sana ekstra gereken Defender'a uygun bir turbo cooler ve radyatör almak. o da 500 küsur lira. bir de şanzıman muhafazasında oynama yaptıracaksın. flanş yapılacak. 500-600 civarı tutabilir. motor işçiliği genelde 2000-3000 arası. yerine göre değişir.

Puma motor istersen benim aldığım ustada var. beni arayabilirsin. aynı yerde taktırabilirsin de, veya kendi ustana da yaptırabilirsin.

300TDI'ın kalkışının Puma'dan daha iyi olduğunu söyleyen varsa, gelsin bi deneyelim. :smiley:

Yine de bir önceki lafımı tekrarlamak istiyorum. Eğer arabada 300TDI varsa, söküp Puma taktırmayın. Değmez. paranıza yazık. ama motor değişikliği şartsa, Puma ilk seçenek olmalı.

Selamlar,
Engin'e katiliyorum.. Ben 300Tdi da kullandim , Puma kullanmaktayim suanda.. Eger sorsaydiniz "Puma nin , 300Tdi a gore en begendiginiz yonu nedir?" diye, cevabim "kalkis performansi" olacak idi.. 300Tdi'da turbo gecikmesi cok barizdir.. Ve bu motor icin "turbo'yu doldurmadan yurumez" derler.. yani, turbo devreye girmeden hakikaten cok tatsiz bir motordur.. Sanirim, ortada bir yanlis bilgi dolasiyor..

Performans/ekonomi acisindan, Puma cok uygun bir motor bence.. Son derece dayanikli ve parcasi ucuz bir motor. Ben, daha once aracina takmis olan bir arkadasimda gorup, performansina hayran kalmistim.

Ama herkesin birlestigi bir nokta var ise, o da.. eger 300Tdi takili ise asla ellemeyin.. iyi gunler dilerim, reha

Teşekkürler ....benim aracım düz dizel ve orjinal şanzumanlı(t77 md.galiba) farklı yorumlarda şanzuman değişmeye gerek yok diye okumuşdum.Rehabeyszde 120 lik var galiba benim defenderden isteklerim arazi için verimli olması çok ağır koşullarda kullanmam 120 lik veya 130 luk benim için hangisi verimli ve ekonomik olur acaba

Ayrıca.. Engin ve Reha beyler... sizler çıkma takmışsınız çıkmada sorun yaşadınızmı , bayağı fiyat farkı var sıfır ile çıkma arasında, sıfırına değermi teşekkürler .Raci

Selamlarr,
1) benim aracımda 120Hp. ve LT77 sanzıman var. arazi oranımı 1,22 yaptık ve normal "binek arac" performansına sahıbım.. yani, 120km.yi cok rahat yapıyor arac, fazla sesi cikmiyor.. acil durumlarda (!) 160km. ye ciktigim cok oldu..

2) Bendeki motor sandık motor (yani sıfır) .. eger durmunuz musait ise kesinlikle sandık motor oneririm.. Ustaların soyledigi "yagını/suyunu eksik etmez sen seninle 80.000km ye kadar hic gorusmeyiz" seklinde.. Suanda motor 30.000km de ve suana kadar dedikleri dogru cikti..

bilginize..reha

Not: bir de yazmayi unuttmusum, Puma yi tercih etmemdeki diger onemli bir unsur yeni modern bir motor olmasi (Euro 3) .. yani, gaza bastigimda arkamdaki araba "kufur" etmiyor "kapkara duman bulutu" bırakmadıgım icin..

Selam ..
Reha bey anladığım kadarıyla 300 tdı motor un puma ya göre daha gürültülü ve dumanlı olduğunu ima ediyorsunuz.puma motorbenim aracdan beklentilerimi fazlasıyla karşılayabilir.bana göre yüksek sürat yapabilse bile Defender e yakışmaz çok ağır arazi şartlarıda düşünmediğim için ideal olur benim için tabii ki işin duygusal boyutunuda belirtmeden geçemem.motor için nereleri tavsiye edersiniz sandık veya çıkma bu arada başka bir arkadaşım bana ankara ostim e bakmamı tavsiye etti çıkmalar için bilgisi olup paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...Raci

Selamlar,
yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için.. Benim gördüğüm kadarı ile, 300Tdi ile Puma arasında çok gürültü farkı göremedim, hatta Puma daha gürültülü bile olabilir. fazla sesi çıkmadığını söylememin nedeni küçük dişli oranından dolayı motorun daha düşük devir ihtiyacında olması.. Ama bence Puma kesin bir şekilde daha az kara duman atan bir motor.. iyi gunler, reha

Selam...
Arkadaşlar ben bu arada puma motorun fiyatını sordum çıplak pompa hariç 9000 ytl dediler tabi buna ilave olarak radyatörler vs. ilave olunca 11---12000 ytl+ işçilik gibi oluyor oysa çıkma motoru 4---5000 ytl ye alabiliyorsunuz çıkmalarda ne gibi sorunlar olabiliyor aradaki fiyat farkı açıkcası beni düşündürüyor yanılmıyorsam çıkma takan arkadaşlardan biride sandık motor tavsiye etmişdi ne gibi problamlerle karşılaşabilirim yardımcı olursanız sevinirim ... teşekkürler.

Selamlar,
"sandik motoru" tavsiyemin bir sarti var idi "durumunuz musait ise" demistim.. Zira, sıfır arac almak gibi birsey.. Cok emin oldugunuz bir motoru da alip "paşa paşa" monte edebilirsinzi bence, yeterki satınaldığınız yer güvenilir olsun., zira kapalı bir kutu alıyorsunuz sonuç olarak.. Sıfır motor alırsanız , bir problem çıktığında "Ford" un başına ekşiyebilirsiniz, ama çıkma motorda çok söz söyleme hakkınız olmaz, hele hel emonte ettikten sonra...

Ama, "yahu gider bir tane daha alırım olur biter" de hiç fena bir fikir olamayabilir.. reha

Ozanoğlu,
9000 rakamı 130'luk motorun çalışması için gereken parçalarının tümü dahil fiyatı. Eğer bu rakama 130'luk isterseniz, satın alabileceğiniz yeri size gösterebilirim.
Çıkmasının dezavantajları tabii ki var. ama onlar da halledilir şeyler. tek sorun aklınızdan şu soruyu çıkarabilmek: "keşke sıfır alsaydım". yarın başınıza bir sorun çıkar, onu tamir ettirirsiniz; iki gün sonra başka bişi çıkar. aklınızda sorun kalacağına, ya da iki günde bir tamirciye gideceğinize sıfırını almak tabii ki her zaman için daha iyi.
İyi günler.

Bir arkadaşım Ankara da bu motorlardan bolca bulabileceğimi söyledi çalışır vaziyette test edip veriyorlarmış sıfır için durum müsait değil zira aracı sıfırdan topladım teşekkürler ...Raci

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,114
Kayıtlı Üye Sayımız
167,021
Kaydolan Son Üyemiz
brsakman

Çevrimiçi üyeler