Ynt: [Resim & Video] 2012 VW T5 GP California Comfortline
VW California tanıtımı paylaşımınız için teşekkürler; bol fotoğraflı bir tanıtım oldu. Bilinen bir araç olmasına karşın, burada daha derli toplu olarak yer alması, güzel.
Hem gezi, hem de günlük kullanım açısından çok güzel bir seçenek bu kamperler. Avatarınızda da var; sanırım siz de çok beğeniyorsunuz.
gezmen' Alıntı:
VW California tanıtımı paylaşımınız için teşekkürler; bol fotoğraflı bir tanıtım oldu. Bilinen bir araç olmasına karşın, burada daha derli toplu olarak yer alması, güzel.
Hem gezi, hem de günlük kullanım açısından çok güzel bir seçenek bu kamperler. Avatarınızda da var; sanırım siz de çok beğeniyorsunuz.
Çok güzel. Çok beğendiğim bir model. Bu aracın sıfırını Türkiye'ye getirtmek kaça mal olur acaba? hiç araştırdınız mı? bazı özel oto ithalatı yapan firmalar getirebilir.
Söylediğim gibi, bu çeşit kamperler, ülkemizde karavan dünyası tarafından iyi bilinmekte. Bir şekilde yurda giren eski ve benzer örnekleri, çok yaygın olarak kullanılıyor. (VW T2-T3 Westfalia'lar)) Çok yüksek gümrük vergileri nedeniyle dışalımı pek yapılmamakta. Orijinal ekipman ve malzeme kullanılarak, nitelikli benzer yerli üretimleri yapılabiliyor/yapılmakta. Ben yukarıda beğendiğinizi yazarken, benzerini yapma ya da yaptırma olayını kastetmiştim.
gezmen' Alıntı:
Söylediğim gibi, bu çeşit kamperler, ülkemizde karavan dünyası tarafından iyi bilinmekte. Bir şekilde yurda giren eski ve benzer örnekleri, çok yaygın olarak kullanılıyor. (VW T2-T3 Westfalia'lar)) Çok yüksek gümrük vergileri nedeniyle dışalımı pek yapılmamakta. Orijinal ekipman ve malzeme kullanılarak, nitelikli benzer yerli üretimleri yapılabiliyor/yapılmakta. Ben yukarıda beğendiğinizi yazarken, benzerini yapma ya da yaptırma olayını kastetmiştim.
Ynt: [resim & Video] 2012 Vw T5 Gp California Comfortline
Benimde hayallerimi süsleyen araba, ne yazıkki fiyatı çok yüksek ,Almanya'da sordum 50 bin euro dediler. Türkiye' ye getirmemelerinin nedeni bu yüksek fiyatı olsa gerek. Sanırım üstüne binecek vergilerle 100 bin euroyu geçerdi bizdeki fiyatı. Anlamsız tabiki. Benim amacım yeni kasa kısa şasi bir cityvan 4+1 alıp Almanya' da reimo firmasına bu şekilde dönüştürtmek. Dönüşüm fiyat yaklaşık 13 ile 15 bin euro tutuyor herşey dahil ( www.reimo.com) . Bu şekilde evde tek araç olarak kullanacağımdan extra karavan veya camper istihdam etmeyeceyim için 2. araç masrafı olmayacak . Belki biri yurtdışından gelirde gümrüğe bırakır diye sürekli gümrük araçları ilanlarını inceliyorum ama malesef