Ynt: Rila Dağları Yedi Göller
Evet kampciliga izin veriliyor. Hatta yaz aylarinda Avrupanin bircok ulkesinden buraya kampcilar gelip senlik ve festival duzenlerler. Tam gunlerini bilmiyorum ama bir keresinde yuzlerce dagci ve kampciyi bu gollerde eglenirken gordum.
Istanbula oldukca yakindir. Hafta sonu rahatlikla gidilebilir. En iyi bence cuma gununden erken cikarsaniz iki gun daha kazanmis olursunuz. Yol o kadar uzun degil fakat yaz aylarinda Almanyada calisan gurbetciler kapikule sinir kapisinda yogunluk yaratabildiklerinden sinirda biraz bekleme yasanabiliyor. Normalde 7 saatte filan Istanbuldan oralara ulasmaniz mumkun.
Konaklama imkanlari var fakat hepsi eski kominist sistemden kalma ve bakimsiz yerler. Ben gittigimde gecelik konaklama ucretleri cok ucuzdu 10 liraya filan kaliniyordu. Ayrica Rila daglarinda Musalla tepesi, Rila manastiri da gorulmesi gereken yerlerden bazilari.
Vize sorununu asabilirseniz buralari cok ucuz yerler, ucretler konusunda sikinti yasayacaginizi sanmiyorum. Bulgaristan benim gezdigim butun ulkeler arasinda en yesil olaniydi. Memnun kalacaginizdan eminim.
Saygilar