Ruhsatsız Çekme Karavan Almak...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mavrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,014

mavrix

Yeni Üye
Selamlar 2. el bir çekme karavan almak üzereyim. Fakat uzun araştırmalarıma rağmen cevabını bulamadığım bir sorum olacak. Malum 750 kg üstü karavanlarda ruhsat zorunlu ve muayene usulleri standart. Fakat 750 kg altı karavan alımlarında 2. el karavan alacak isek, alacağımız karavanda ruhsatsız ise trafikte herhangi bir problem yaşarmıyım. Polis durdurup bu karavan çalıntı mı ? Hangi belge ile yolculuk yapıyorsun gibi sorular sorar mı? Ruhsatsız almak pek hoşuma gitmiyor ama fiyat çok cazip.Kanuni açıdan bir sorun var mı dır? değerli karavancılar değerli bilgilerinizi bekliyorum. Saygılar...

Etiketler
karavan
Ynt: Ruhsatsız Çekme Karavan Almak...

Satın alacağınız kişide karavanın faturası varsa, fotokopisi ve bir de o kişinin size sattığına dair noter onaylı bir belge ile halledilir herhalde. Çekme karavan kullanan arkadaşlar daha doyurucu yanıtlar verecektir. :smiley:

fsirin' Alıntı:
Satın alacağınız kişide karavanın faturası varsa, fotokopisi ve bir de o kişinin size sattığına dair noter onaylı bir belge ile halledilir herhalde. Çekme karavan kullanan arkadaşlar daha doyurucu yanıtlar verecektir. :smiley:
haklısınız.
ben de çekme karavanımı 2.el almıştım. ilk sahibi karavanı gümrükten satın almış ve tasiş'ten almış olduğu ödeme makbuzunu satıştan sonra bana verdi. biz noter satışı yapmadık. kendi aramızda basit bir satış sözleşmesi düzenleyerek altını imzaladık.
bir kaç kez polis kontrolünde durduruldum ama bana bu belgeleri soran olmadı. aracın ruhsatına bakıp "römork çekebilir" ibaresinin olup olmadığına bakıyorlar. ama büyük ve ağır bir karavan olsaydı herhalde ruhsatını sorarlardı.
tabi burada ikinci bir soru akla takılıyor. sitede kendi imkanlarıyla çekme karavan üreten arkadaşlar var. bu arkadaşlar eğer ticari bir işletme sahibiyseler ürettikleri karavan için fatura kesebilirler fakat hobi amaçlı üreten kişiler bunu nasıl kayıt altına alabilirler acaba?

İyi akşamlar çekme kaaravanlarda 750 kg sınırı olanlarda karayolları uygunluk belgesi yabancı karavanlarda gümrük kağıtları aranır yerli karavanlarda fatura veya firma ismi aranır..kaza anıda trafik polisi bu araçlar romörk olarak geçtiği için 1. olarak karayolları uygunluk belgesi ,2 sigortası daha sonra diğer işlemler başlar.....750 kg üstü karavanlarda ruhsat istenir ruhsat ile noter satışı yapılır .bilgilernize ...çekme karavanlara araç üzerinden zeyilname ile sigorta yaptırabilirsiniz.

salih izmirli' Alıntı:
İyi akşamlar çekme kaaravanlarda 750 kg sınırı olanlarda karayolları uygunluk belgesi yabancı karavanlarda gümrük kağıtları aranır yerli karavanlarda fatura veya firma ismi aranır..kaza anıda trafik polisi bu araçlar romörk olarak geçtiği için 1. olarak karayolları uygunluk belgesi ,2 sigortası daha sonra diğer işlemler başlar.....750 kg üstü karavanlarda ruhsat istenir ruhsat ile noter satışı yapılır .bilgilernize ...çekme karavanlara araç üzerinden zeyilname ile sigorta yaptırabilirsiniz.
O halde ruhsatsız karavanla trafiğe çıkılmamalı,kaza anında evrak olmadığı için %100 kusurlu oluruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR