Seri 3 vinç yeri hakkında yardım istiyorum :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,608

vosdost

Zirve
Toplamakta olduğum 74 seri 3 ün motor rektefiyasi bitmiş ve şuan makasçının makasları elden geçirmesini beklemekteyim. Bu arda arazi şanzımanın pto çıkışını kullanarak şaftlı bir vinç yapmak istiyorum. Şanzıman üstündeki dişi frezeli dişliye bağlanan erkek frezeli saft şase üstündeki iki şaft deliğinden geçtikten sonra aracın arka tamponuna bağlanacak redüktörlü tambura hareket verecektir. Bu sistemle çok basit ve güçlü bir vinç yapmayı düşünüyorum.

Fakat vincin ön tamponda olması düşüncesindeyim. pto çıkısından çıkan saftın yönünü ön tampona doğru değistirip saftı ön tampona kadar uzatmak imkansız. Bu durumda arka tampona takılan tamburdan çıkan halatı sase altından ön tampona kadar uzatsam ve sabit olarak ön tamponda kullansam olur mu? Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımlarınız için simdiden tesekkürler.

Etiketler
Ynt: Seri 3 vinç yeri hakkında yardım istiyorum :smiley:

vosdost' Alıntı:
Toplamakta olduğum 74 seri 3 ün motor rektefiyasi bitmiş ve şuan makasçının makasları elden geçirmesini beklemekteyim. Bu arda arazi şanzımanın pto çıkışını kullanarak şaftlı bir vinç yapmak istiyorum. Şanzıman üstündeki dişi frezeli dişliye bağlanan erkek frezeli saft şase üstündeki iki şaft deliğinden geçtikten sonra aracın arka tamponuna bağlanacak redüktörlü tambura hareket verecektir. Bu sistemle çok basit ve güçlü bir vinç yapmayı düşünüyorum.

Fakat vincin ön tamponda olması düşüncesindeyim. pto çıkısından çıkan saftın yönünü ön tampona doğru değistirip saftı ön tampona kadar uzatmak imkansız. Bu durumda arka tampona takılan tamburdan çıkan halatı sase altından ön tampona kadar uzatsam ve sabit olarak ön tamponda kullansam olur mu? Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımlarınız için simdiden tesekkürler.

İvedikteki hurdacılara bakabilirsin , bunların hazırları var , seri III lerden sökülmüş, hatta bir ara sahibinden de 500 tl civarı satılık komple series mekanik vinçleride vardı.

Yavuz hocam;
hazır almaktansa kendim yaptırmayı tercih ederim, emek vermeden kullanmak istemiyorum. :smiley: Vincin arka tamponda olması sizce arazide sorun yaratır mı? Vinci direk arka tampona bağlamak çok kolay olacak. Tek sorun çıkamadığım yerlerden vinçle geri geri mi çıkacağım :smiley:

vosdost' Alıntı:
Yavuz hocam;
hazır almaktansa kendim yaptırmayı tercih ederim, emek vermeden kullanmak istemiyorum. :smiley: Vincin arka tamponda olması sizce arazide sorun yaratır mı? Vinci direk arka tampona bağlamak çok kolay olacak. Tek sorun çıkamadığım yerlerden vinçle geri geri mi çıkacağım :smiley:

Bence amerikayıı yeniden keşfetmeye gerek yok be hocam , nasıl bağlanıyor hiç incelemedim ama ön tampondan çalışıyor orjinalleri.

6.dakikadan itibaren bir örnek var.

http://www.youtube.com/watch?v=e-MR6omTN6Q

LT 230 için PTO ayırıcı

http://www.youtube.com/watch?v=w_BmR4GMOSc

vinçleri aradım ama teknik detay sadece "fairey capstan" diye bir mekanik vinç için var oada pto dan değil motorun krankından harket alıyor çok basit ve etkili bir sistem.

http://www.youtube.com/watch?v=uRz8TsZa2-g

Bu son videodaki krank kasnağından tahrik alan vinci geri sarmak için nasıl bir mekanizma kullanmışlar,

hazır serieslerde orada yer de var, bu da yapılabilir, bu vinç de kullanışlı ama aradaki kavrama ve yön değiştirme mekanizmasını çok iyi incelemek lazım ki burada uygulayabilelim..

ozcour' Alıntı:
Bu son videodaki krank kasnağından tahrik alan vinci geri sarmak için nasıl bir mekanizma kullanmışlar,

hazır serieslerde orada yer de var, bu da yapılabilir, bu vinç de kullanışlı ama aradaki kavrama ve yön değiştirme mekanizmasını çok iyi incelemek lazım ki burada uygulayabilelim..

yön değişmiyor Özgür, tek yön, gemi halatları gibi halatı ters yana sararsan işlem tersine dönüyor. ;)

peki sürekli dönmemesini istediğim zaman dönmesini sağlayan mekanizma nasıl, o kolu gördüm ama, bizim yapacağımız sürekli dönmez inşallah :smiley: ?

Buna çelik halat mı urgan mı sarmalı :smiley: hoşuma gitti gerçekten, güzellik basitliktedir, bunu benim arabaya yapalım Yavuz abi :smiley: neler gerek bana ??

Özgür;
Yavuz hocanın gönderdiği linki göremiyorum. Fakat Ön tarafa vinç takılacak ve krangtan güç alınacaksa. Belirli şartları oluşturmak gerekir.
1- Boş dolu, ileri geri kumanda edilebilecek düşük oranlı bir sanzıman gerekir. Ve bu hareketleride yüklü ve minimim 900 devir saft hareketi altında yapması gerekir. Ben böyle bin sanzıman bulamadım. Çeşitli redüktör tarzı disli sistemleri var fakat yük altında çalısırken yön değisikliği ve bos dolu yapamıyor.

Motor gücünü kulanarak en kolay ve basıt vinç sanzıman üzerindeki pto çıkısını kullanmak. Arazi vitesini bosa aldığında 4 ileri 1 geri devir imkanın ve debraja basarak bos dolu yapma imkanın olacaktır. Benim sorunum Sanzımandakı pto çıkıs yönü arka tampona doğru. Bu yönü ön tampona nasıl alacağımı arastırıyorum. Olmadı saftla arka tampona bağlıyıp vinci arka tamponda kulanacağım. Bu arada bence senin aracın vince ihtiyacı yok. Asfaltta vinci kullancak yer bulamazsın. Arazide ise İzmir grubu kesinlikle araç bırakmaz. Aracı bir sekilde dağdan indiririz.

Ahmet abi Yabuz abinin attığı linkler Youtube, eğer açabilirsen, son videodaki , kranktan çalışan tambur o kadar basit ve kullanışlı ki, o fairey capstan diye youtube da arattım, çok basit, şafttan gelen küçük bir sonsuz dişli gibi gördüm ama seçemedim bir dişli, tamburu döndüren büyük bir dişliye bağlı, şaft 2 tur döndüğünde, büyük tambur dişlisi bir tur ilerliyor gibiydi, oranlar çok güzel, zaten bu iş için yapılmış, zaten krank devrini bizim istediğimiz devre indirecek redüktörle uğraşamayız abi, sonuncu linki kesin izlemen lazım abi...

vosdost' Alıntı:
Bu arada bence senin aracın vince ihtiyacı yok. Asfaltta vinci kullancak yer bulamazsın. Arazide ise İzmir grubu kesinlikle araç bırakmaz. Aracı bir sekilde dağdan indiririz.

Zaten biz değil sizler batıyorsunuz Ahmet abi ;D ;D , her geziye gelemiyorum , yarıyıl tatilindeyiz ondan değerlendirdim Nif dağı gezisini, o gün gelsen çok güzeldi, 3 tane series olurduk :smiley: ..

Ahmet abi motor gücüyle çalışan vinçler arasında serieslerde öne şanzımandan çıkan şaftı getiren göremedim youtube videolarında, olmadı arkaya şanzıman kontrollü, öne de krank kasnağından çıkan bir şey yapabilirsin, çok dehşet, işlevsel ve kullanışlı olur :smiley:

Arastırmalar arka tampon taraftarı. :smiley: Büyük bir ihtimalle arka tampona viinç yapacağım. Tesekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR