Selamlar.Eşimle birlikte yolculuğa çıkıcağız.Rotamız Sinop-Ayancık-Amasra(çakraz veya inkum)-Akçakoca(bolu).bu noktalarda bildiğiniz çadır atabileceğimiz güvenli yerler var mı?
Sinop Ayancık bölgesini bilmiyorum fakat Amasra'yı tercih edin derim.İnkum ve çakraza göre çok daha güzel çok daha güvenli kamp alanı mevcut.Geçen yıl geceliği 20 tl'ye kalmıştım.Duş,vc,ışıklandırma,masa,sandelye gibi hizmetler verilebilmekte.Akçakoca bölgesi için size önerim M.T.A tesislerinin(kale mevkii) olduğu bölgedir.Huzurlu güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle.
Sinop'ta hava alani yakininda cok guzel bir kamping var.Lokantasi Ahcibasi Dondu Hanima emanet.Tavsiye ederim.Benden selamlar.Kampin Adi:: Marti Kamping
Akcakoca'da ise en begendigim Kamping Tezel Kamping,yalniz biraz pahali,pazarlik ediniz.
Bartinda bir adet cok kalabalik curcuna Kamping var,tavsiye etmem,fakat denizi cok guzel.
Bartına inkumu çakraz mogoda güzelce hisar kızılkum kamp yapılması gereken güzel yerlerden yolunuz kastamonuya düşerşe valla kanyonunda şelaleye gitmenizide tavsiye ederim
arkadaşlar yolculuğum dün itibari ile bitti.1700 km yol yaptım.Artvin-ordu-samsun-sinop-ayancık-cide-çakraz-amasra-inkumu-ayancık-bursa.sinop-ayancık-çakraz ve inkumunda çadır kurduk.güzel yerlerdi.artvine döndüğümde fotolarıda paylaşırım.
sinop martı kampingsinop havaalanı yanı akliman) işletme olarak saygılı ,güzl ve bu işi iyi yapan bir yer.ben konaklarken 3 tane yabancı karavan konaklıyordu ve hallerinden memnundular.elektrik,sıcak su ,wc,duş,çamaşırhane gibi imkanları var.geniş bir kamp alanı var ,kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer.yemek ihtiyacınızı karşılıyabileceğiniz lokantası var .yöresel yemekler ve ızgara var.denize sıfır.plajı çok sakin.kampingin yanından bir dere akıyor ,balık tutanları gördüm.sinop merkeze otomobil ile 5-6 dk.(internet sitesi mevcut)05422368688
ayancık kuğu yalısı otel /kamping:işletme çadır kurmaya fazla gönüllü değil.müşteri açısından seçici davranıyor.aile ve öğretmen olduğumuzu söyleyince çadır kurmamıza izin verdiler.ancak oda fiyatı uygun geldiği için otelde konakladık.plajı çok hoşumuza gitti.yarım koy gibiydi ve sessiz sakin bir yerdi.plajda eşimle ben vardık sadece.işletme çok temiz ,güzel ve düzenli idi.birdah mutlaka gitmeliyim oraya.03686132592
amasra-çakraz/dolunay kamping:çakraz köyünde tek kamping alanı.kalabalık ama ailelerin kaldığı bir kamp yeriydi.bir bayan işletiyordu.iyi davrandılar bizlere.wc/sıcak su ve duş imkanı vardı.fena değildi.05422799566
resimler mevcut ama eklemeye çalışacağım becerebilirsem.
bartın/inkumu :sahili ve yapısı güzeldi.inkumu girişinde hemen solda iki tane kamping vardı.hemen yol kenarındaki diğerine göre iyi değildi.biraz bakımsızdı.kampingler yanyana olduğu için hangisinin daha iy iolduğunu anlayabilirsiniz bakarak.
cide civarında gideros koyunu görmenizi tavsiye ederim.koyda iki tane işletme var 1 içkisiz ve bakımsız. diğeri içkili ve bakımlı, karavaninge uygun olabilir yada günübirik kalınabilir.