su geçirmez dağcı botu aranıyor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarik01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,359

Etiketler
Ynt: su geçirmez dağcı botu aranıyor...

tarık bey,

ilanımı incelemenizi öneririrm. ayakkabı numarası 42 ama kalıpları geniştir. ben 43,5 giyiyorum ve bana oluyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84405.0

saygılarımla

US 10 numarasını 7-8 yıl önce Ankara'dayken almıştım, en son geçtiğimiz yıl Likya yürüyüşünde kullandım, hala taş gibi.. Sanırım beni mezara koyar bu.. ;D

Neyse uzatmayım, 43 giyiyorum normalde. Sağ ayak başparmağı çıkıntısı sorunu sebebiyle satabilirim. Günlük kullanımda pek sıkıntı yapmasa da, doğa yürüyüşlerinde ağrı yapıyor. İzmir'de olsanız dener, bakardınız..

Linki koymayı unutmuşum;

http://www.backcountry.com/salomon-pro-trek-5-ltr-gtx-boot-mens

waffle' Alıntı:
US 10 numarasını 7-8 yıl önce Ankara'dayken almıştım, en son geçtiğimiz yıl Likya yürüyüşünde kullandım, hala taş gibi.. Sanırım beni mezara koyar bu.. ;D

Neyse uzatmayım, 43 giyiyorum normalde. Sağ ayak başparmağı çıkıntısı sorunu sebebiyle satabilirim. Günlük kullanımda pek sıkıntı yapmasa da, doğa yürüyüşlerinde ağrı yapıyor. İzmir'de olsanız dener, bakardınız..

Linki koymayı unutmuşum;

http://www.backcountry.com/salomon-pro-trek-5-ltr-gtx-boot-mens

botun resmini koysanız iyi olurdu. bi bakardım... geçmiş olsun bu arada...

Sağolun.. yarın resimlerini telefon ile çekip koymaya çalışırım.

Biraz geç oldu kusura bakmayın.. Ayakkabının herhangibir sorunu yok, karsuyu vs geçirmiyor, tabanlıkları ilk günkü gibidir. Ayak terlemesi, kokması gibi sorunlarım olmadığından(kemik sorunu da olmayaymış.. ;D ), oldukça temiz durumdadır.

Fiyat sormuşsunuz özelden, mesaj sayımın azlığından özelden yazamıyorum henüz. Gerçi buradan da ne yazacağımı bilmiyorum..

Yaklaşık 8 yıl kadar önce Ankara'dan indirimdeyken 164 tl'ye almıştım(kutusunda fiyatı hala yazıyor o yüzden unutmadım.. ;) )

En azından bu kalitede yeni bir ayakkabı almak durumunda olacağımdan, mümkün olan en yüksek fiyata satmak isteyeceğim doğal olarak. En iyisi, siz verebileceğiniz rakamı özelden yazın, ben size olumlu olursa buradan yanıt veririm.

Ynt: Su Geçirmez Dağcı Botu Aranıyor...

Merhabalar;uzun bir süredir amatör olarak dagcılık ve doga sporları ile ugrasıyorum ve ozellıklede textıl urunlerı ilede yakından ilgiliyim oncelıkle şunu belırtmek ısterım goretex ile tınsulıet farklı seylerdır,
piyasada farklı astarlar ile yapılmış farklı ürünler vardır mesela;

1.)en iyiastar goretex dir,bu ürünü ilk olarak amerkan gore firması askeri sanaayide kulanmak için üretmiş ve gerçek anlamda verimli oldugunu gorduklerınde alaskadaki arastırmacılar için urunler ureterek ve böylece dagcılık vs doga sporlarına yayılmıştır,
goretex in en büyük özelliklerinden biri kışın kar suyu dahi hiçbir suyu almaması ve yazın ise çokiyi nem transferisaglayarak ayakların mumkun oldugunca kuru kalmasını saglamaktır,,

goetex ten botlar ayakkabılar,pantolon,mont teknikceket vs üretılmıştır

2.)waterprof,dry line ve bu na benzer astarlar mevcuttur bu donemden sonra her marka yada bazı firmalar kendileri astar geliştirmişlerdir fakat her zaman söylerim en iyisi goretex tir

3.)tinsulıet ise ısı yalıtımı saglagan bir astar sungerkarısımı (benim tabirimle)ozel bır malzemeden üretılmiştir

soru-dagcılık botlarının içinde en iyileri hangisidir?

cevap-bu amacınıza baglı bu iş ne kadar ekmek o kadar köfte mantıgı ile yurur ne kadar iyi malzeme alırsanız yolda kalma yada sıkıntı cekme oranınız o kadar düser

benim tavsiyem

1.)agır off-road yapacaksanız bol camura gıreceksenız en iyisi iyi bir çizme çizmeyi sadece off-road da kullanacagınız için cok iyi bir sey almanıza gerk yok 50-100 tl bir cızme işinizi rahatlıkla gorur tutupta 300 tl verip eagle vs marka almaya gerek yoktur,

2.)şehirde ve hafif doga yürüyüşlerinde,hafif off-road ;

trekking botu olarak bilinen botlar en uygunlarıdır,yumuşak taban yada orta sert taban olabilir

alacagınız botun kenarlarında ne kadar çarsak bantı varsa darbelere o kadar dayanıklıolur fakat aşırı fazla kullanıldıgında kırılma veya acılma yapabılır o sebepten tavsıyem hangi çeşit olursa olsun botunuzu bazen dınlendırın ve bakım ürünü ile tmızleyın o zaman botun ömrüneredeyse 2 kat artar sekli boulmasın diye içineplastik kalıpta koyabilirsiniz.marka diye soracak olursanız,her markanın trekkıng botu vardır hemen hemen başta aklıma gelenler
salomon,lafuma,the north face ,meindl,marrell vs

sormak istediğiniz soruları özelden mesaj atabılırsınız yardımcı olmaya calısırım bildiğimce

3.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

SON KONULAR

Geri