Suzuki Grand Vitarada 60/Ah Yerine 72/Ah Akü Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,189

usas

Kamp I
Merhabalar...

Aracım İkinci el 2006 Grand Vitara 2000Cc.

Aku de problem riski olunca değiştirdim. Üstünde 60 amper AKU vardı. AKU yerinde kenarlarda boşluk kalıyordu. Araçta çakmaktan 220 cevirici falanda kullandığım için AKU yerine tam oturan 72 amper taktık. Sonradan aklıma geldi sigortalarıda yükseltmem gerekirmi acaba, yada bu amper farkı herhangi bir sorun çıkarır mı? Orninalde de 72 imiş de degisitirirken ucuz olsun diye 60 takmışlar gibi geldi bana.

2006 benzinli 2000 cc düz vites lerde orj AKU kac amper bilgisi olan var mı acaba?

Tesekkuler
iyi bayramlar.

Etiketler
Ynt: Akü Değisiminde Amper Farkı Sorun Çıkarır mı?

iyi bayramlar akünün üzerinde yaz kapasitee bilgisidir yani AXS cinsindendir akünün kapasitesini bildirir uç gerilimi aynıysa ki genelde 12v dur isterseniz 60 lik (aslı 60A.S cinsinden ifade edilir akünün üstündede bunu görebilirsiniz) isterseniz 72 lik takın yer sorun olmuyorsa başka bi sıkıntı yok aksine kapasite arrttığı için daha uzun ömürlü olur araç çalıştığında paralelde çalışan alternatörünüzde bi o kadar rahat edecektir sizin anlık akım ihtiyacınız ne kadarsa akü size onu verecektir yani 60 lıkla 72 lik aynı işi anlık olarak yaparlar ama 72 lik daha geç boşalır içiniz rahat olsun takın

Merhaba cevaplar icin tesekkurler, sarjli pillerdeki MA ile Ayni mantik oldugunu fark edip Yuksek amper tercih etmistim. Dun bir yerde Sigorta 60 amper diye okuyunca cikans AKU de 60 amperdi acaba bir iliskisi varmiydi diye huzursuz oldum. Cevabınız rahatlatıcı oldu.
Selamlar
Ugur

yok şarjlı pillerde ki m (küçük harle) mili anlamına gelir yani 1 amperin binde biri gibi düşünebilirsiniz onların kapasite birimleride mAH cinsinden ifade edilir yani zaman (H) çarpanı gene var yani gene kapasite söz konusu sigortaya gelince onlardaki amper değeri (A) üzerinden geçmesine müsaade ettiği maksimum akım değeridir yani örneğin marş dinamonuzda müsaade edilen max akım 60A ise 60 amperlik sigorta konur (yaklaşıık)bir arıza durumunda 60A i geçiş söz konusu olduğunda sigorta aşırı akımdan atar ve akım geçirmez aküyü ve devreyi korur saygılar

guzel bilgiler icin tesekkurler.

sevgiler saygılar.
ugur

Peki bunun tam tersi nasıl olur ?

Benim G.Cherokee'de akü problemi yaşadım. Araç 3 ay yatınca aküm boşalmış ve sorun yaşarım diye değiştirmek istedim. Araç dizel ve üzerinde Mopar 90Ah akü var. Bunu, 58Ah verebilen Amerikan kırmızı Optima ile değiştirmeyi düşündüm ve sonra vazgeçtim. Kutuplarıda ters olunca kabloların boyu yetmedi, ek yapmak istemedim ve yeni aldığım aküyü iade ettim.
Halbuki CJ'mde optimayı vinçle beraber sorunsuz kullanıyorum.

Selamlar.

İyi Bayramlar! Ben kesin emin olmadığım bir konu olmadığından soruya bir soruyla cevap vereyim. Orjinali 60 amper olan bir akü yerine daha büyüğü takıldığından akünün marş gücü-süresi güçlenecek. Alternatör aküyü aküyü şarj etmesi gerektiğinde orjinal aküden daha büyüğünü doldururken alternatör zorlanıp yıpranmaz mı? Genelde lpg li araçların kışın rahat çalışması için orjinalinden büyük alü takıyorlar ama bu uygulama şarj ve marş dinamolarına zarar verir diye düşünüyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarlar umarım.

uğur bey kutuplar nasıl ters anlamadım aküyü ters koyup kutupları istediginiz yöne alabilirdiniz kablolara ek yapmanızı tavsite etmem zira özellikle marş motorununun kablosu çok kalındır sıkıntı yaşatabilir dediğim gibi Ah cinsinden akü kapasitesi sizin ihtiyacınıza göre kapasite demektir yani g.cherokee yide 58Ah ile rahat kullanabilirdiniz (g.Cherokeee 12v akümü kullanıyor tam bilmiyorum) uç gerilimleri aynıysa hiç sorun olmaz yalnız g.chr.çok fazla elektronik donanıma sahiptir alarm vb. de varsa 58Ah lik akü sizin işinizi görür ancak 90ah lik tabiki daha uzun ömürlü olur en az iki sene daha fazla ömürlü olur birde büyük motorlu dizel araçlarda( 3.0crd gibi) kışın kızdırma ve uzun marşıda göz önünde bulundurursak (+vinçde varsa)birde uzun periyotlarda yatıyorsa kesinlikle 90ah tavsiye ederim

veteriner' Alıntı:
İyi Bayramlar! Ben kesin emin olmadığım bir konu olmadığından soruya bir soruyla cevap vereyim. Orjinali 60 amper olan bir akü yerine daha büyüğü takıldığından akünün marş gücü-süresi güçlenecek. Alternatör aküyü aküyü şarj etmesi gerektiğinde orjinal aküden daha büyüğünü doldururken alternatör zorlanıp yıpranmaz mı? Genelde lpg li araçların kışın rahat çalışması için orjinalinden büyük alü takıyorlar ama bu uygulama şarj ve marş dinamolarına zarar verir diye düşünüyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarlar umarım.
60ah yerine 72ah takarsanız alternatör zorlanmaz aksine biraz daha rahatlar çünki araç çalıştığında alternatörün çıkışındaki doğrultucu grubu aküyle paralelde çalışarak hem aküyü şarj eder hemde yükü paylaşırlar ancak tabiki alternatörün boşalmış normalden daha büyük bir aküyü şarj etmesi daha uzun süre alır tek eksisi bu saygılar iyi bayramlar

ama 60 yerine 120ah takarsanız sizin bahsettiğiniz olay gerçekleşir

selamlar
bence fazla amper sorun yaratmaz şöyle anlatayım benim araçta 60 amperlik akü var ve aracımda 30 amperlik oto amfisi kullanıyorum bu amfi 1 saat çalıştığı sürede aküden
30 amper akım çekiyor ben bu amfiyi sürekli çalıştırsam 2 saatte aküyü boşaltır. akü 90 amper olsa bu süre 3 saate çıkacak yani mantık bu ayrıca aracın şarj dinamosu saatte 60 amper üretiyor ise boş bir aküyü 1 saatte doldurabilir. akü 90 amper ise bu süre 1.5 saate çıkar. benim bildiğim bu kadar. akünün voltajı değişmediği sürece araçta sorun yaratmaz.. iyi bayramlar.

Bilgiler için teşekkür ederim. Optima kırmızı akü belkide bekleme süresi en uzun olan extrem bir jel aküdür. Amperi yüksek olsaydı kesin takardım. Fiyatı ise 500 tl civarı. Yani pahalı aslında. Jel aküler off-road şartlarındaki hoplama, zıplama ve darbeye dayanıklıdırlar. İsterseniz araca baş aşağı takın. Montaj şeklininde önemi yoktur.

Akünün kutuplarını doğru yere takmak istediğim zaman, (kutuplar akünün en ucunda) kablo boyu yetmiyor. Fakat araçta dediğiniz gibi vinç, buzdolabı ve bir çok eloktronik aksesuarım var. Sanırım sağlıklı olmazdı.

evet optimalar güzel aküdür ama nacizane bi tavsiyem akü alırsanız kesinlikle ve kesinlikle Tudor dur on numara akülerdir dielektrik katsayıları çok yüksek malzemeden yapılırlar küçük kapasitelileri bile diğer markaların iki üst kademe kapasiteli değerlerinden daha iyi iş çıkarır ve sizi hayrete düşürecek kadar uzun ömürlüdürler kaliteli hizmet veren bir gsm operatörüde kritik ve kışın ulaşılması zor istasyonlarında tudor kullanır bizde köyde traktörde mevcut yaklaşık 3 yıl kadar oldu kışın sürekli yatar makina baharda tek marşda zorlanmadan start eder koskoca motoru onca zaman sonra ve hala akü de herhangi bir kapasite kaybı belirtisi yok büyük şehirde bulmanız daha kolay olur kesinlikle tavsiye ederim saygılar

sahin05' Alıntı:
evet optimalar güzel aküdür ama nacizane bi tavsiyem akü alırsanız kesinlikle ve kesinlikle Tudor dur on numara akülerdir dielektrik katsayıları çok yüksek malzemeden yapılırlar küçük kapasitelileri bile diğer markaların iki üst kademe kapasiteli değerlerinden daha iyi iş çıkarır ve sizi hayrete düşürecek kadar uzun ömürlüdürler kaliteli hizmet veren bir gsm operatörüde kritik ve kışın ulaşılması zor istasyonlarında tudor kullanır bizde köyde traktörde mevcut yaklaşık 3 yıl kadar oldu kışın sürekli yatar makina baharda tek marşda zorlanmadan start eder koskoca motoru onca zaman sonra ve hala akü de herhangi bir kapasite kaybı belirtisi yok büyük şehirde bulmanız daha kolay olur kesinlikle tavsiye ederim saygılar
katılmamak elde değil,benim golf de fabrika çıkışı tudor vardı,6-6,5 sene arası kullandım
sonra bosch aldım,1,5 sene sonra bozuldu,garantiden değiştirdim,belki şanssızlık ama bosch dan soğudum,ömür olarak tudor u başkalarından da methini duydum
suv da ise fiam vardı 2001-2007 arası kullandım,sonra inci aldım artık
optima ise ayrı bir teknoloji zaten,standart olarak yerine sığarmı bilmiyorum,kutuplar tutmayabilir v.s
selamlar

merhaba kendim oto elektirik cisiyim aracına taka bildigin kadar yüksek amperde akü taka bilirsin yüksek amperin zararıolma ama faydası olur veisdedigin gibi 220 cıkışı icin invertör kulanırsın amperin yükselmesi invertörün calışma süresini uzaltır ve akün hicbir elektirik ve elekturonik aksama zarar vermez

Merhaba
bilgiler için çok teşekkürler. 60 a göre 72 ile iyi bir düşünce sergilemisiz amaTudor u falan Yeni duydum. Mutlu ile vartayı biliyordum. İnci akide iyi sevisi yaygın falan dediler iyi inci olsun dedik. Bı baktım hugel diye bir inci modeli. İcime sinmedi ama napalim. Daha Ust modelleride varmış sonradan öğrendim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,987
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.