SUZUKİ VİTARA KAR LASTİĞİ ÖNERİSİ ACİLLLLLLL

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan samil13 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,402

samil13

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar suzuki vitara 1998 model 1.6 16V aracımda şu anda michelin MS LTX 225/70/15 ebat lastik mevcut. good year bayisine gösterdim dişleri iyi idare edersin dedi.ancak dün rot balans ayarı yaptırırken usta lastik dişleri aralarında çatlaklar olduğunu söyledi. bu önemli bir sorun mu lastikleri değiştirmeme gerek var mı? Eğer değiştirirsem orjinal ebat olan 195/80/15 mi takmalıyım? C sınıfı lastik taksak ne olur? bir de birkaç tane lastik önerisi yapabilir misiniz? bu arada erzurumda yaşıyorum genelde asfalt ve köy yollarında kullanıcam ama ortam karlı olduğu için nasıl lastik taksam daha verimli olur acil yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: SUZUKİ VİTARA KAR LASTİĞİ ÖNERİSİ ACİLLLLLLL

buzda karda en iyisi nokian dır bulunması dert fiyatta rakamıda ayrı dert tir.. ;) uygun ölçüde bulursanız ..alın mutlaka..

michelin ,bridgeston dan da şaşmayın, markasız lar uçuz dur..ucuz etin yahnisi hesabı olur..

yumuşak karda mt türü ,at türüde iş yapar ama ,, bulunduğunuz yerde iş yapmazlar - derecelerde..kesin.,,ebadınıza uygun zincir ,palet türüde bişiler bulundurmanızda fayda var.. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
buzda karda en iyisi nokian dır bulunması dert fiyatta rakamıda ayrı dert tir.. ;) uygun ölçüde bulursanız ..alın mutlaka..

michelin ,bridgeston dan da şaşmayın, markasız lar uçuz dur..ucuz etin yahnisi hesabı olur..

yumuşak karda mt türü ,at türüde iş yapar ama ,, bulunduğunuz yerde iş yapmazlar - derecelerde..kesin.,,ebadınıza uygun zincir ,palet türüde bişiler bulundurmanızda fayda var---------------------------------
-------------------------------------
arkadaşlar iyi geceler , ben bir NOKİAN mağdurluğu yaşadım, sizlerde yaşamayın.....Nokian lastık aldım, yetkili bayisinden yine orada taktırdım, ayarlarını yaptırdım, trafiğe çıktım, 110 km.den sonra araba sanki lastiğe arasıra çakıl taşı gelirde zıplarya öyle olmaya başladı, vitesi küçülttüm sorun yok, lastikçime gitti, lastikleri söktü, tekrar rotbalans ayarı yaparken, lastiklerin yalpaladığını gördük.Her lastiğin bir salanıp payı varmış, ama nokianınki normalin çok üstünde...tekrar lastikleri aldığım bayiye gittim, durumu izah ettim, garantisi devam ettiği için....aldığım cevap, lastikleri sökeceğiz, izmirdeki yanılmıyorsam ana bayiyi göndereceğiz inceledeceğiz, eee peki benim araba ne olacak, yani takozamı alacağız arabayı deyince, yapacak birşeylerinin olmadığını belirttiler, bende arabayı satma arifesindeydim, nitekimde arabayı sattım, kurtardım...Siz siz olun NOKİAN lastikten uzak durun....Birde derler utanmadan dünyanın en sessiz lastiği....kısacası bir hata yaptım, uğraşmak istemedim...durum böyle...değerli arkadaşlar.....kalın sağlıcakla....

kışlıklastik kategörisinde 5 ayrı çeşit üretimi var wrgr modelini 2010 üretimi bu sene 3.senesi kullanacam bende problem yok. ???

wrgr tam orta model oluyor üstüne iki altınada 2 modeli var kullandığım küçük arac mitsubishi cold did.

yol tutuşu anormal güzel olagan üstü memnunum.yagmurda sogukta vs her ortamda diger pireli lerime göre cok üstün her durumda ;)

banamı şanşa iyisi denk geldi....? sizdemi bir şanşsızlık var..? anlamadım ..? bu lastikde fiyat olarak digerlerinden farklıdır ve pahalıdır..

4 x4 'üme kışlık alma arefesindeyim..karıştım şimdi? ::smiley: ???

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1420802/nokian-lastikleri-sattigi-urunun-arkasinda-durmuyor

araştırdım bundan başka bişi bulamadım..! :smiley:

oguz1134' Alıntı:
kışlıklastik kategörisinde 5 ayrı çeşit üretimi var wrgr modelini 2010 üretimi bu sene 3.senesi kullanacam bende problem yok. ???

wrgr tam orta model oluyor üstüne iki altınada 2 modeli var kullandığım küçük arac mitsubishi cold did.

yol tutuşu anormal güzel olagan üstü memnunum.yagmurda sogukta vs her ortamda diger pireli lerime göre cok üstün her durumda ;)

banamı şanşa iyisi denk geldi....? sizdemi bir şanşsızlık var..? anlamadım ..? bu lastikde fiyat olarak digerlerinden farklıdır ve pahalıdır..

4 x4 'üme kışlık alma arefesindeyim..----------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
arkadaşım, lastikçine bu lastiklerin salanım değerlerinin standart nekadar olduğunu, ona göre taktırmış olduğun lastiklerinde salanıp değerlerini tespit ettir, önemli......birde satılan lastiğin garantisi der dururlar, bu garanti nedir, neşekilde yürürlüğe girer, lastik alırkende bunlara sormak lazım, hatta garanti konusunda belge istenmelidir, çünkü bir durum olduğunda verdikleri garanti şartlarını unutabiliyorlar, nihayet biz tüketiçelerde elimizde belge olmadığı ve ispat yapamadığımız için hiçbir hak iddia edemiyoruz.
Kısacası NOKİAN dan yanmış birisi olarak derimki bilinen lastik alınmalıdır. Hani derler ya (en kısa yol, bilinen yoldur)....hoşçakal....

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1420802/nokian-lastikleri-sattigi-urunun-arkasinda-durmuyor

araştırdım bundan başka bişi bulamadım..! :smiley:

ilginize teşekkürler ben YOKOHAMA GEOLANDAR GO71 desenini aldım. 225/70/15 bakalım nasıl olcak

yokohoma >>

imagesCA4EZ9L5.jpg

Ekli dosyalar

• untitled1.png
    untitled1.png
    32.8 KB · Görüntüleme: 648

İyi günler
Kışı en sert geçen Rusya gibi ülkelerde NOKİAN en çok kullanılan lastiklerden bir tanesidir.
Yanlış hatırlamıyorsam bazı büyük lastik üreticileri Rusya gibi ülkelere sattıkları lastikleri Nokian fabrikasında yaptırıyorlar.
Saygılar

Batuhan 06' Alıntı:
İyi günler
Kışı en sert geçen Rusya gibi ülkelerde NOKİAN en çok kullanılan lastiklerden bir tanesidir.
Yanlış hatırlamıyorsam bazı büyük lastik üreticileri Rusya gibi ülkelere sattıkları lastikleri Nokian fabrikasında yaptırıyorlar.
Saygılar
büyük lastiklerde konfor aranmadığı için olabilir.....

2 takim lastik yerine yaz kis her kosulda (ciddi camur haric) bfg all terrain kullanabilirsiniz. Suzukide kar lastigine gerek varmi tartisilir. Offroadaktif.com da gezilerimiz bolumunde kar gezisi basliginin 3 yada 5. Sayfasindaki videoda polenezkoy rampasini cikisimiz vae bf at ile. Kar lastikli otolar bu yokusu o gun cikamadilar. Biz sorunsuz ciktik. Ayrica c tipi lastik agirdir vitaraya yaramaz. Ladtik almaya guderken seyyar teraziyle gidin bence. Lastikcilere pek inanmayin cok bilmiyorlar. Lassa snoways onerdi israrla lastikci ve 11 kg geldi 205 55 16 goodyear da israr ettim ve 8.5 kg tarttim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR