Teknenin En Önemli Kısımları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,396

koza

Kamp III
Yer
İstanbul
Tekneler çok degisik sekillerde veya tiplerde olabilir. Ancak belli basli kisimlari hemen hemen her teknede ,ayni isimle adlandirilir. Asagida, her tekne kullanicisi tarafindan bilinmesi gereken ve çok kullanilan terimler verilmektedir.

* Pruva ( Bas) : Teknenin ön kismi
* Kiç ( Pupa) : Teknenin arka kismi
* Sancak tarafi : Tekne basina dogru bakildiginda teknenin sag tarafi
* Iskele taraf : Tekne basina dogru bakildiginda teknenin sol tarafi
* Gövde : Teknenin gövdesi
* Borda : Teknenin su kesiminden sonraki dış kısımlarına denir.
* Küpeste : Tekne bordalarinin üst kismi
* Seyir fenerleri : Teknenin sancaginda, iskelesinde, pupasinda, üst güvertesinde ve direk baslarindaki fenerlerdir.
* Koç boynuzu : Halatlarin baglandigi araçlardir.
* Baba : Halatlarin baglandigi araçlardir. ( sekli silindiriktir.)
* Üst yapi : Tekne ana güvertesi üzerindeki yapilardir.
* Ana güverte : Teknenin su seviyesi üzerindeki tüm yapilarin üzerine insa edildigi satihtir.
* Kemere : Teknenin ortasi Teknenin genisligi buradan ölçülür.
* Fribord (Freeboard) : Tekne ana güvertesini su kesiminden yüksekligi
* Draft (derinlik) : Teknenin su kesimi ile en derin yeri arasindaki mesafe
* Pervane : Dönerek suyu itme / çekme gücü saglayan araç
* Karina : Teknenin en alt kismidir.
* Alabanda : Teknenin su kesiminden yukari olan iç kismidir.
* Sintine : Teknenin su kesiminden asagi olan iç kismidir.

Etiketler

Ynt: Teknenin En Önemli Kısımları

Denizcilik gerçekten başlı başına bir dal,özet tanımlar için teşekkürler...Amatör denizcilik kitabını elime aldıgımda bayağı korkmuştum ama zamanla bu dil de ögreniliyor.Gezenbilir ailesi olarak bir gezide buluşmak dileğiyle...

ferdane gül' Alıntı:
Denizcilik gerçekten başlı başına bir dal,özet tanımlar için teşekkürler...Amatör denizcilik kitabını elime aldıgımda bayağı korkmuştum ama zamanla bu dil de ögreniliyor.Gezenbilir ailesi olarak bir gezide buluşmak dileğiyle...

Sevgili Ferdane,

Yazıdan anladığım sende amatör yat kaptanlığı ehliyeti de var.... Hangi sayfaya girsem 10 parmağında 10 marifet.. Maşallah valla.... Seni Ankara'dan İzmir'e transfer etsek ne mutlu bize :smiley:

okul günlerim aklıma geldi bunun gibi 20 sayfa vermişti hocamız ben vazgeçtim gidiyorum demiştim sınıfta gülme koptmuştuu ama sonra bi bakıyorsunuz enlem boylam cayro fener mum ışığı köprü üstü alttan girip üstten çıkıyorsunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.