TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahk40056 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,217
Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

anladım peki o zaman rakım düştüğünde tekrardan ayarmı gerekli eğer bu ayarı mitsubishi servisi yapıyorsa yandınız demektir
 

Etiketler
Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200


Yeni L200'de bu bilinen bir sorun. Sitede onlarca konu vardı, sabah aracı hareket ettiremiyoruz diye..
Başka hiçbir pick-upta da duymadım bu sorunu. O yüzden tüm turbodizel araçlarda böyle bir durum sözkonusu değil..
Ben sattığım Hilux'umla aynı gün içinde dahi çok değişik rakımlı yerlerde bulundum herhangi bir çekiş problemi yaşamadım..


Sözkonusu duruma gelince de geçmiş olsun diyorum, peşini bırakmayın ve alttan almayın, değiştireceklerdir.
 

Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

O BİR HILUX arada 2 gömlek fark var
 

Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200


Konuyu dağıtmak istemem kusura bakmayın ama temel fizik kuralını yok sayıyorsunuz.

Yüksek irtifada oksijen miktarı daha azdır. Yani motorda yanmayı sağlayan oksijen yüksek irtifada daha az olacaktır. Daha az oksijen daha az yanma anlamına geleceği için benzinli veya dizel olsun fark etmez, tüm motorlar yüksek irtifada performans kaybı yaşar.

Ama,
• Dizel motorlar daha yüksek hava/yakıt oranlarında çalışırlar. Güç çıkışı ve yakıt tüketimine bağlı olarak motora daha fazla hava alınmalıdır.
• Sıkıştırma ateşlemeli motorların soğuk havalarda ve yüksek irtifalarda çalıştırılmaları zordur.
• Dizel motorlarda irtifaya bağlı olarak güç çıkışındaki düşüş daha büyüktür.

Bu durum turbolu olmasına rağmen güç farkının benzinli araçlara göre daha hissedilir olmasını açıklayacaktır. Benzinli turbo motorlarda yüksek irtifada performans kaybı çok daha az hissedilir. Bu yüzden dizel motoru ile donatılmış uçak da fazla değildir.

Şimdi bu işlerden anlayan birisi Toyota'nın fizik kurallarını aşarak yüksek irtifadan nasıl etkilenmediğini açıklarsa sevinirim. Keza verilecek cevap uçak mühendislerinin de yaşadığı sorunlara ışık tutacaktır. Motora ek oksijen tüpü mü bağlı
 

Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

cihat bey haklı oabilirsiniz ancak arkadaşımda 2010 136hp l200 var arka fiberi ağzına kadar dolu 4 teker zicirli 2300 metrelere çıktık motorda herhangi bir güç kaybına rastlanmadık
 



Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

[size=8pt]
Söyledikleriniz doğru, Ancak Toyota bunu bir şekilde halletmiş işte. Ben 40 bin km yaptım aracımla, gidip de serviste "ben yükseğe çıkacam bunu ona göre ayarlayın" demedim Zaten bunu teknolojik yollardan çözmek, kullanıcıyı her dağ tepe çıkmadan önce servise gidip ayar yaptırtmaktan daha kolay bir iş olsa gerek..

Uçak mühendislerinin bir sorun yaşadığını sanmıyorum, nitekim 1935 senesinde uçağa "pistonlu motor" değil, "türbin motor" takarak bu sorunları çözmüşler

Benim karşı çıktığım durum tüm turbo dizel araçlarda olur diyerek yanlış bilgi vermiş olmanız. Böyle bir durum yok çünkü.


Zaten bu başlıkta da sorunun "yazılım güncellemesi" ile çözüldüğü yazılmış. Başlıkta aynı dertten müzdarip olan oldukça da insan var, demek ki bir sıkıntı varmış..
Burayı daha fazla saptırmayalım ilgili başlıktan devam edebiliriz;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42899.0
 

Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

Ben konunun L200 problemi olmadığını düşünerek, bu konuda fikirlerini yazmak isteyen diğer arkadaşlarında görmesi için teknik konulara yeni bir başlık açtım. Onur Bey siz de isterseniz oraya taşıyın orada tartışalım konuyu. Ben de merak ettim sonuçta ne çıkacak diye.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78348.new