Toyota Hilüx İçin En Uygun Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,583

endüstri

Kamp III
Yer
bozüyük
evet arkadaşlar bende bir toyota hılüx sahibi oldum.aracım için en uygun ölçü ve lastik nedir.kullanım amacım %90 offroad.tecrübeli arkadaşlardan yardım... ok144 olur mu mesala.?

Etiketler
Ynt: Toyota Hilüx İçin En Uygun Lastik

endüstri' Alıntı:
evet arkadaşlar bende bir toyota hılüx sahibi oldum.aracım için en uygun ölçü ve lastik nedir.kullanım amacım %90 offroad.tecrübeli arkadaşlardan yardım... ok144 olur mu mesala.?

Bu topiki inceleyiniz:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67.0

aslında şöyle demek istemiştim... hangi ölçüdeki lastik, hangi desen, 2.8 hilux max kaç inç çevirebilir,aracın arkası çok hafif tecrübeli hılux kullanıcılarından yardım.

arkasına ağırlık koymak yoluyla çözersiniz genelde pick-up kullanıcıların başvurduğu en basit yol bu aklımada başka yol gelmiyor :D

barb_alone' Alıntı:
arkasına ağırlık koymak yoluyla çözersiniz genelde pick-up kullanıcıların başvurduğu en basit yol bu aklımada başka yol gelmiyor :D

ha anladım ;D ;D ;D lastikleri arkaya kasaya koy ağırlık yapsın diyosun ;D ;D ;D ... ama ben 30-31'' mt lastik düşünüyordum.2.8 hilüx bu ölçüdeki lastiği çevirebilirmi? yakıt ne kadar artar.araç arazide bayılırmı en güzel desen hangisidir. diyecektim. :smiley:

Orjinal helindeki,yani şu andaki taklı olan lastik ebatlarını veririmisiniz bana.
Ona göre bi bakalım ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Orjinal helindeki,yani şu andaki taklı olan lastik ebatlarını veririmisiniz bana.
Ona göre bi bakalım ;)

araç 2.8 dizel .... üzerindeki lastikler 235/70/16 şimdiden teşekkürler.

Yükseltme yok ise ve yapılmıyacak ise.Bu ebata en yakın M/T 225/75 R 16

gösterişli bi mt lastik ,lastiğe göre yükseltme yapılacak .sormak istediğim max kaç inç lastik olmalı,lastik büyüdükçe güç kaybı olacak arazide ençok güce ihtiyacımız var birde tabiki yakıt artacak lastiğin genişliğide önemli. kullanan mutlaka vardır. şöyle 265/75/16 çok şık olur fakat hılux zorlanmadan bu lastiği çevirebilirmi.

endüstri' Alıntı:
gösterişli bi mt lastik ,lastiğe göre yükseltme yapılacak .sormak istediğim max kaç inç lastik olmalı,lastik büyüdükçe güç kaybı olacak arazide ençok güce ihtiyacımız var birde tabiki yakıt artacak lastiğin genişliğide önemli. kullanan mutlaka vardır. şöyle 265/75/16 çok şık olur fakat hılux zorlanmadan bu lastiği çevirebilirmi.

2.8 hilux'un kasasında yükseltmeye de ihtiyaç yok bence, 30" 31" çok rahat çevirir.
Maxxis, Bf Goodrich, Goodyear Wrangler MT/R'ları oldukça gösterişli bana göre.

endüstri' Alıntı:

Eğer böyle bir oynama yapılacaksa.
Biz Osmaniye'den Musatafa Abi'nin(buluşmada kendiside vardı) araç için,235/85 R 16 yapmışdık ve çok verimli olmuştu.
Hani kaygan zeminde birim alana binen kuvvetin maximize edilemsi kuralı gereği.

Hani görünüş v.s deniyorsada 265/70 R 16 --265/65 R 16 v.s tarzıda bakılabilir.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Biz Osmaniye'den Musatafa Abi'nin(buluşmada kendiside vardı) araç için,235/85 R 16 yapmışdık ve çok verimli olmuştu.

hangi araçtı mustafa abinin aracı ? resimlerden görsek aracı fikir edinme acısından.

80 plakalı tek araç zaten.
Yanılmıyorsam siyahtı,yada koyu renk diyelim.(çamurdan belli olmuyoki tam rengi ;D )

hiluxlastik.jpg

Erkan abi aracı ve lastikleri anımsatması açısından yardımcı olıyım dedim... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR