Viyana'dan Araba Kiralayıp Gezmece

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan delibozuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,528

delibozuk

Yeni Üye
Yer
İzmir
Merhabalar,
Biz arkadaşlarla Viyana'dan araba kiralayıp Salzburg, Münih, Zürih ve Liechtenstein'ı gezmek istiyoruz. Türk ehliyeti ile sınırlardan geçerken bir sorunla karşılaşır mıyız? Ülkeler arası arabayla dolaşmak için verebileceğiniz bilgiler/tavsiyeler var mıdır?

Etiketler
Ynt: Viyana'dan Araba Kiralayıp Gezmece

benim bildiğim turing kurumundan uluslararası ehliyet veriliyor. onu alırsanız sorun yaşamazsınız

iyi gunler,

uluslararasi bir ehliyete ihtiyaciniz yoktur. keza bircok defa arac kiralalıp almanya veya fransaya gitmis oldugum icin eminim de ;) sınır gecisleri seklinde de bir kavram schengen uyesi ulkelerde zaten yok belirgin olarak...(ki isvicrede artık bu katagoride sanirim ama emin degilim tamolarak ne zaman basladigi veya baslayacaginin)

ozet ile sayet yurt dısında 6 aydan uzun suredir bulunmuyor iseniz(ki o zaman da oturum izniniz olmasi lazim ki o zaman default ehliyetinizi uluslar arasi olaca sekilde yeniliyorlar ) hic bir yenileme ve masrafa ihtiyaciniz yoktur. ( 200 tl civairnda idi 2 yil evvel )

not : bu durum sadece avrupa ve amerikada belli eyaletlerde(ehliyette ingiliz ce aciklama oldugu icin ve EU nun da resmi dillerinden biri malumunuzki ingilizce) gecerli olup SAYET arap ulkeleri veya ana dili ingilizce olmayan diger ulkelere gittiginiz takdirde ihtiyaciniz olacaktirceviri iceren bir ehliyete ...

not : "ceviriye gerek yoktur" demek yeterli olabilir di ama nedenleri ile aciklama istedim ;)

iyi ve keyifli yolculuklar simdiden...

Merhaba,
Bu bayram biz öyle bir şey yaptık.
Arabayı İsviçre Basel havaalanından aldık. Sonra Lihtenştayn, Avusturya, Almanya, Fransa ve tekrar İsviçre yaptık.
Türk vatandaşlarının ehliyeti tüm ülkelerde geçiyor. O yüzden ekstra hiç bir işlem yapmanız gerekmiyor. Sadece 24 yaş sınırı var.
Biz arabayı Avis' ten kiraladık ve fiyatı gayet uygun.
Kısacası eğer 24 yaşın üzerindeyseniz sadece ehliyetinizle hiç bir sorun yaşamadan gezebiliyorsunuz.

hythloday' Alıntı:
(ki o zaman da oturum izniniz olmasi lazim ki o zaman default ehliyetinizi uluslar arasi olaca sekilde yeniliyorlar ) hic bir yenileme ve masrafa ihtiyaciniz yoktur. ( 200 tl civairnda idi 2 yil evvel )

Merhaba yazınızı şuan okudum vede tam anlayamadım açıkcası.Ben bulgarsitanda ögrenciyim BG oturma iznim var ben şimdi Türk ehliyetimi uluslar arası mı çevirttirmem lazım tam oalrak anlamadım .

Teşekkürler

Sevgili Dostlar;
Bu yaz balkanlar viyana ve italya yaptık Hyundai stareximizle. Eğer grupla gidilecekse kiralamak yerine buradan kendi atacınızla gitmek hem daha rahat hem de daha hesaplı. Biz italya kons. izmirden schengen vizesi aldık. Turingden triptik ve yeşil sigorta (1 aylık 300tl civarı) başka bir evraka gerek yok. basıp gidebilirsiniz. Sadece uluslararası pasaportu yunanistan isteyebiliyor. Başka soranda yok. Biz viyanaya bul. romanya macaristan zerinden gittik. Zaten schengende kapı da yok.İsviçre de dahil. Selamlar.
Gezgin ve Gölgesi

Seval hn.mrb.forumda yeniyim ve bircok baslıkta aktif olarak yazdıgınızı gördüm.ancak burada özellikle basel den arac kiralayark yaptıgınız gezi beni çok heyecanlandırdı.aynı şeyi yapmayı çok istiyorum eşimle.bana lütfen planınızı ve detaylarını aktarabilirmisiniz.vizeyi nereden aldınız.araç kiralarken otoban ücreti vs.nasıl hallettiniz.gittiğiniz ülkeler girip çıkmak kolay oldumu.yaklaşık maliyeti neydi.şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba, Seval Hanım 24 yaş sınırı araç kiralamak için mi gereklidir? yoksa ehliyetin geçerliliğiyle mi alakalı bişey oluyor.

delidolu40' Alıntı:
Seval hn.Merhaba.forumda yeniyim ve bircok baslıkta aktif olarak yazdıgınızı gördüm.ancak burada özellikle basel den arac kiralayark yaptıgınız gezi beni çok heyecanlandırdı.aynı şeyi yapmayı çok istiyorum eşimle.bana lütfen planınızı ve detaylarını aktarabilirmisiniz.vizeyi nereden aldınız.araç kiralarken otoban ücreti vs.nasıl hallettiniz.gittiğiniz ülkeler girip çıkmak kolay oldumu.yaklaşık maliyeti neydi.şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba,
Aracı yola çıkmadan Avis' in web sitesinden kiralamıştık. Havaalanında da rezervasyon çıktısını gösterip aracı teslim almıştık.
Gezi yazılarımı müsait bir zaman bulduğumda anlatacağım fakat bu aralar çok yoğun herşey. Yine de size kısaca bahsedeyim.
Uçak il Basel' e inip Fransa çıkışından çıkıp ilk gece konaklamayı Fransa' da yaptık. Ertesi gün İsviçre' yi gezip oradan Almanya' ya geçtik.
Amacımız İsviçre sınırları içersindeki Rheinfall görmekti fakat oraya ulaşmak için Almanya' ya girip çıkmak gerekiyor. Sonrasında Lihtenştayn, Avusturya, Almanya ve Fransa' da gezip tekrar İsviçre' den geri dönüş yaptık. Otoban ücretleri için benzincilerden bir etiket alıp aracın ön camına yapıştırıyorsunuz. Tüm benzincilerde mevcut olduğu için kolaylıkla alabiliyorsunuz. Bu sadece Avusturya için geçerli, diğer ülkelerde gerekmiyor.
Ülkeler arasında geçiş yapmak sorun olmuyor çünkü sınır kapıları yok. Biz vizeyi İsviçre Konsolosluğundan almıştık. Vize alırken de hiç bir zorlukla karşılaşmadık.
Otel rezervasyonlarını www.booking.com adresinden yapmıştık. Çok uygun fiyatlara temiz oteller bulabiliyorsunuz.
Gezinin maliyeti uçak da dahil yaklaşık 1800 TL olmuştu.

wew' Alıntı:
Merhaba, Seval Hanım 24 yaş sınırı araç kiralamak için mi gereklidir? yoksa ehliyetin geçerliliğiyle mi alakalı bişey oluyor.

Merhaba,
24 yaş sınırı diye bir şey duymadım. Ehliyetiniz olması yeterli.

SEVAL' Alıntı:
Merhaba,
Bu bayram biz öyle bir şey yaptık.
Arabayı İsviçre Basel havaalanından aldık. Sonra Lihtenştayn, Avusturya, Almanya, Fransa ve tekrar İsviçre yaptık.
Türk vatandaşlarının ehliyeti tüm ülkelerde geçiyor. O yüzden ekstra hiç bir işlem yapmanız gerekmiyor. Sadece 24 yaş sınırı var.
Biz arabayı Avis' ten kiraladık ve fiyatı gayet uygun.
Kısacası eğer 24 yaşın üzerindeyseniz sadece ehliyetinizle hiç bir sorun yaşamadan gezebiliyorsunuz.

pardon ben yanlış okumuşum :D teşekkür ederim.

wew' Alıntı:
pardon ben yanlış okumuşum :D

:smiley:
Çok afedersiniz. Kafa bi'milyon olunca böyle oluyor.
Yine de yanlışlık olmasın diye Avis sayfasından alıntı yapıyorum.
Buyrun;

Minimum age
The minimum age for car rentals in Switzerland is 21 years.
The minimum age for luxury car rentals is 25 years.
Renters under the age of 25 are subject to a young driver fee - CHF 18.- per day with a maximum of CHF 180.- per rental.

Teşekkür ederim, ben 22 yaşındayım 24yaş sınırını duyunca korktum biraz. galiba diğer ülkelerde diğer şirketlerde de bu farklılık gösterebilirim. iyi günler dilerim..

mrb,

24 yas siniri sanirim araba kiralamak icindir.
türk ehiyetine gelince: eger avusturyada oturum izni almissaniz türk ehliyetinizi 6 ay icerisinde avusturya ehliyetine cevirtmeniz gerekiyor.bunun icinde bir sürücü kursuna basvurup 4 saat araba kullanip sonra direksiyon sinavina giriyorsunuz polis esliginde.
ama bu forumdaki arkadaslar gezi amacli geldigi icin buraya türk ehliyeti gecerlidir.
viyana hakkinda sorunuz olursa, cekinmeden pn yazabilirsiniz bana.
saygilar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

SON KONULAR

Geri