cihanülker
Zirve
arkadaşlar sıra geldi vinç taktırmaya , aracımın görüntüsünü fazla bozmadan,tonajına uygun bir vinç düşünüyorum ne marka, kaç librelik, olacak tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

tuğsan bey tamponumu değiştirmek istemiyorum ,ben genelde şantiye ortamında ve çok ağır olmayan arazi şartlarında kullanıyorum, bu sebeblerden dolayı tamponu değiştirmeyeceğim ama düğme olayı çok iyi bir fikir, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederimtugsan75' Alıntı:Tabor 12K (12.000 lik yani) kullanıyorum çok memnunum.Zaten kutusu,garanti kağıdı,kumandası hepsi Warn.Sadece Brezilya ve Çin montajlı.İlk fırsatta sentetik vinç halatıda taktıracağım.Vinç alırken 2 adet makarada alınız.Bizim araçlar batınca,eğer kendi vincinizi kullanamıyorsanız(başkası tarafından çekilecekseniz)makaralar sayesinde o kişinin vincinin çekme kapasitesini arttırıyorsunuz.Yani kaç makara takarsanız x2 oluyor çekme kapasitesi.Hızınız biraz yavaşlıyor ama vinç için çok faydalı bir ekipman.Bu arada kendiniz içinde aşırı faydalı araçda olmazsa olmaz ekipmanlardan.
Orjinal tanponu deyiştirmek istemiyorsanız,tanponu söktürün,şaseler arasında yer olduğunu görecekseniz.Uygun bir tabla yapıp üstüne monte edebilirsiniz vinci.Sonrada tanponu oturtup ön bağlantıyı yapın.Elektrikciniz iyiyse içeri kontrol panelinede şık durması açısından BMW cam düğmesinden kumanda yapabilirsiniz.Ben direksiyonun solundaki yere monte ettim.Araçdan inip kumanda takamıyacağınız veya kaput hizasında çamura battığınız yerlerde inanın çok işe yarıyor. ;D
daha evvelki aracımda warn vardı tabor markasını duydum ama t-max hakkında hiç bir fikrim yok ,evet dediğiniz gibi kablosuz kumanda büyük rahatlık ama görmeden sarmak biraz sıkıntılı bir iş 12,lik tabor fiyatı hakkında bilginiz varmı ?MC' Alıntı:Kablosuz uzaktan kumandalı T-Max 12000.likte alabilirsiniz. 1200-1250 liraya falan mal olur. Fiyat/performans oranı çok yüksek olan bir markadır.
Araç içinden vinç kullanmak konforlu olsa gerek ancak halatı görmeden sararsanız ve halat aynı yere üst üste sararsa vincinizi kırar bunu unutmayınEn iyisi güvenli mesafeden kablosuz uzaktan kumanda ile kullanmak ve görerek sarmak
![]()
ulusotomotiv' Alıntı:bencede t-max güzel 11000 libreliği 1350 olması lazım zam gelmişdi yanılmıyosm