VX 100 Vinç ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cihanülker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,721

cihanülker

Zirve
Yer
istanbul
Web
www.nottehotel.com.tr
arkadaşlar sıra geldi vinç taktırmaya , aracımın görüntüsünü fazla bozmadan,tonajına uygun bir vinç düşünüyorum ne marka, kaç librelik, olacak tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: VX 100 Vinç ?..

cihan bey 3 marka var ,warn,tabor,tmax.
arac ağırlığının 2,5 katı kapasite uygundur diye düşünüyorum..tuğsan tabor kullanıyor yanılmıyorsam ve memnun.

Tabor 12K (12.000 lik yani) kullanıyorum çok memnunum.Zaten kutusu,garanti kağıdı,kumandası hepsi Warn.Sadece Brezilya ve Çin montajlı.İlk fırsatta sentetik vinç halatıda taktıracağım.Vinç alırken 2 adet makarada alınız.Bizim araçlar batınca,eğer kendi vincinizi kullanamıyorsanız(başkası tarafından çekilecekseniz)makaralar sayesinde o kişinin vincinin çekme kapasitesini arttırıyorsunuz.Yani kaç makara takarsanız x2 oluyor çekme kapasitesi.Hızınız biraz yavaşlıyor ama vinç için çok faydalı bir ekipman.Bu arada kendiniz içinde aşırı faydalı araçda olmazsa olmaz ekipmanlardan.

Orjinal tanponu deyiştirmek istemiyorsanız,tanponu söktürün,şaseler arasında yer olduğunu görecekseniz.Uygun bir tabla yapıp üstüne monte edebilirsiniz vinci.Sonrada tanponu oturtup ön bağlantıyı yapın.Elektrikciniz iyiyse içeri kontrol panelinede şık durması açısından BMW cam düğmesinden kumanda yapabilirsiniz.Ben direksiyonun solundaki yere monte ettim.Araçdan inip kumanda takamıyacağınız veya kaput hizasında çamura battığınız yerlerde inanın çok işe yarıyor. ;D

tugsan75' Alıntı:
Tabor 12K (12.000 lik yani) kullanıyorum çok memnunum.Zaten kutusu,garanti kağıdı,kumandası hepsi Warn.Sadece Brezilya ve Çin montajlı.İlk fırsatta sentetik vinç halatıda taktıracağım.Vinç alırken 2 adet makarada alınız.Bizim araçlar batınca,eğer kendi vincinizi kullanamıyorsanız(başkası tarafından çekilecekseniz)makaralar sayesinde o kişinin vincinin çekme kapasitesini arttırıyorsunuz.Yani kaç makara takarsanız x2 oluyor çekme kapasitesi.Hızınız biraz yavaşlıyor ama vinç için çok faydalı bir ekipman.Bu arada kendiniz içinde aşırı faydalı araçda olmazsa olmaz ekipmanlardan.

Orjinal tanponu deyiştirmek istemiyorsanız,tanponu söktürün,şaseler arasında yer olduğunu görecekseniz.Uygun bir tabla yapıp üstüne monte edebilirsiniz vinci.Sonrada tanponu oturtup ön bağlantıyı yapın.Elektrikciniz iyiyse içeri kontrol panelinede şık durması açısından BMW cam düğmesinden kumanda yapabilirsiniz.Ben direksiyonun solundaki yere monte ettim.Araçdan inip kumanda takamıyacağınız veya kaput hizasında çamura battığınız yerlerde inanın çok işe yarıyor. ;D
tuğsan bey tamponumu değiştirmek istemiyorum ,ben genelde şantiye ortamında ve çok ağır olmayan arazi şartlarında kullanıyorum, bu sebeblerden dolayı tamponu değiştirmeyeceğim ama düğme olayı çok iyi bir fikir, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

Kablosuz uzaktan kumandalı T-Max 12000.likte alabilirsiniz. 1200-1250 liraya falan mal olur. Fiyat/performans oranı çok yüksek olan bir markadır.

Araç içinden vinç kullanmak konforlu olsa gerek ancak halatı görmeden sararsanız ve halat aynı yere üst üste sararsa vincinizi kırar bunu unutmayın ;) En iyisi güvenli mesafeden kablosuz uzaktan kumanda ile kullanmak ve görerek sarmak ;)

bencede t-max güzel 11000 libreliği 1350 olması lazım zam gelmişdi yanılmıyosm ve murat haklı görerek sarmak en iyisi

MC' Alıntı:
Kablosuz uzaktan kumandalı T-Max 12000.likte alabilirsiniz. 1200-1250 liraya falan mal olur. Fiyat/performans oranı çok yüksek olan bir markadır.

Araç içinden vinç kullanmak konforlu olsa gerek ancak halatı görmeden sararsanız ve halat aynı yere üst üste sararsa vincinizi kırar bunu unutmayın ;) En iyisi güvenli mesafeden kablosuz uzaktan kumanda ile kullanmak ve görerek sarmak ;)
daha evvelki aracımda warn vardı tabor markasını duydum ama t-max hakkında hiç bir fikrim yok ,evet dediğiniz gibi kablosuz kumanda büyük rahatlık ama görmeden sarmak biraz sıkıntılı bir iş 12,lik tabor fiyatı hakkında bilginiz varmı ?

ulusotomotiv' Alıntı:
bencede t-max güzel 11000 libreliği 1350 olması lazım zam gelmişdi yanılmıyosm

Sahibinden.de var ilanı ordan baktım, Gezenbilir indirimiyle benim söylediğim rakamlara geliyor. Ben 6500 lük kullanıyorum memnunum, Aytuğ Disco2'de 11 binlik ya da 12 binlik eski modelini kullanıyor, 6500 lüğe göre yavaş bu sayede çok kolay kontrol ediliyor. Abime 9500 lük aldık henüz takamadık. Çok kullanan var genelde memnunlar, fiyatlarına göre gayet tatminkar bence...

Tabor hakkında bilgim yok malesef ;)

Araçdan inip kumanda takamıyacağınız veya kaput hizasında çamura battığınız yerlerde inanın çok işe yarıyor.

Bende kumandayla düzgün sarmak taraftarıyım ama yukarıda daha önce yazdığım gibi özel durumlar oluyor,ozaman malesef kumandayı kullanamıyorsunuz.Ufak bir operasyon için sonra ahhh keşke yaptırsaymışım demeyin diye nacizane tavsiyemdi.

İçerden kumanda güzel şey ama insan rahata kolay alışıyor, bende olsa arabanın içinde kalırım sürekli her halde ;D Kablosuz kumanda aracın içinden de kullanılabilinir bu arada sanırım, vince kablolu kumanda takmak gerçekten can sıkıcı bir şey, tak sonra topla çamurlu çamurlu aracın içine koy v.s.

arkadaşlar vinç konusunda kararımı tabor markası olarak belirledim 12k olarak ,warn türkiyeden 869 usd+ % 8 kdv olarak fiyatı aldım ,inşallah haftaya alıp taktıracağım hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim ,bu arada tuğsan beyin tavsiyesine uyup bu düğme işini yaptıracağım ama kaputa kadar çamura girmek için değil , karda donmamak için :D

güle güle kullanın vincinizi.bi soru soracağım cehaletime verin kusura bakmayın içerden kumanda ettiğiniz vinç için ilk strap bağlama vinç halatını serme boşluğun alma safhasında zaten araçtan inmiyomusunuz zaten çamura balçığa değmiyomusunuz yoksa vx klas araçların elektroniği içinde bunuda yapan elektronik atşamanlar mı var

Vinci içerden kumanda etmenin faydalarını örneklemelerle yazayım isterseniz.

1) Diyelimki tek başınıza araziye çıktınız ve battınız.Battığınız yerde kaput hizasında çamur.Yanınızdaki kişi yada siz,birkişi direksiyonda olacak şekilde(Bu işi yarışda co-pilot yapar)vincin kumanda kablosunu kumanda paneline o çamurlu halde yerini bulmak ve takmakla uğraşmak yerine,içerdeki düğme sayesinde vinci çalıştırıp sadece çekerek uygun yere takacaktır.
2) Kumanda ünitesi ve kumandanın takıldığı yerde zaman içerisinde karşılaşabilinecek iletken ve diğer aksaklıklar durumunda(kablo kopuğu+oksitlenme+erkek parçanın tırnaklarından birinin kırılması vb)vincinize bağlanmış olan bu iç kontrol düğmesi sayesinde bu sorun ortadan kalkar.
3)Doğada gezi esnasında vaktiniz boldur fakat yarışdan kalma alışkanlıkdan dolayı,araçdan in kumandayı tak,vinçleme bittikden sonra tekrar çıkar,sonra tekrar tak gibi birden fazla iş yapmamak için zaman açısından faydalıdır.Ayrıca yağmur+kar+tipi gibi durumlarda da zaman açısından çok faydalıdır.

Yukarıda yazdıklarım sayısız tecrübelerle kanıtlanmış,neredeyse bütün yarış araçlarında sıkca kullanılan,şahsi aracınızda da hiçbir sorun yaratmadan kullabileceğiniz,kablo ve fonksiyonel hoş bir düğme yardımıyla aracınıza takabileceğiniz bir sistemdir.Bu yapılan işlem tamamen keyfi amaçlıdır.Herhangi bir mecburiyet yoktur.İçerden kumandanın yapacağı her işi el kumandası ilede yapabilirsiniz.Fakat yazdıklarımdan herhangi birisiyle karşılaşırsnız,içerden kumandanız yoksa gerisini siz düşünün.

Saygılar.

tuğsan bende benim vince içeren kumanda yaptım,dış kablolu kumanda kadar pratik değil,birde arabanın içine dalan, aaaaaaaaa bu düğmede neymiş deyip basıyor buda bağlı olduğu tampona zarar veriyor,bizim millet çok meraklı
benim tavsiyem hem kumanda hem içerden kumanda
içerden kumanda,yanında kafası çalışan copilot varsa anormal pratik. çok hızlı işlem yapıyorsun
copilot dangalak veya yoksa işin çok zor

Haklısın abi,ben onun için ceyranı araç çalışmadan aktif olmayacak şekilde bağlattım ve dikkat çekmesin diye normal sis farı düğmesinin oraya taktım.Kablolu kumanda sistemini iptal ettirmedim.Belirttiğim durumların dışında kabloluyu kullanıyorum. 8)

Vinciniz hayırlı olsun, güzel fiyat %10 KDV indirimi de fırsat vinç isteyenler için şu aralar...

Ben zaman bulduğumda bir uzaktan kumanda yapıcam vinç için, hazır bir kit bakıcam olmadı çok fonksiyonlu bir alarm ve bir kaç röle işimi görür herhalde...

Şöyle bir şey mesela:

http://www.denizelektronik.com/uz_kumanda_2ch_rtx2_12v_bx.htm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,630
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR