Ynt: WJ'de Radyo Kanal Bulamama Sorunu
Varan #2
Ankara Posta İşleme Merkezi - İvedik'ten biraz once gelen radyo-cd çalarımı teslim aldım.
Aynen Barış Hocamın dediği gibi 45 € bandrol ücreti odedim, 2,05 TL işlem parasını da verdim ve ürünü aldım.
Ancak ben biraz şanslıydım, bildiğiniz gibi ürünü internetten almıştım. Aldığım şahısa kolinin içine "fatura koy ve ıslak imzan olsun" demiştim ve bunların hepsi aynen koliden çıktı. Aksi olması durumunda alıcıdan Ebay "transaction page" ve "kredi kartı ödeme belgesini" istiyorlar. Hala benden kolinin içinden fatura çıkmasına rağmen kredi kartı ekstresinin kopyasını faxlamamı istediler, bende yapacağım.
Bu posta kolisinin üzerinde yazan bedeli dikkate almadıklarını gösteriyor, önemli nokta.
Koli neden takıldı diye sorduğumda ise, nedeni cok açıktı, bizim vatandasa kolinin üzerine lütfen bir şey yazma dememe rağmen, arkadas durust bir US Citizen olarak others kutusunu işaretleyip açıklama olarak 12 bold puntolar ile, Blazer S10 Radio and CD Player yazmıs.
Bu da benim neden gümrüğe takıldığımın işareti.
Başka birisi ise, kolinın ebadından dolayı zaten kontrole takılırdı gibi bir şey soyledi, gerçi koli ebadı 280 x 220 x 130 mm ama demekki bir sınır var.
Bu arada yılbası, bayramlar dan bir ay once ve sonrasında 300 € ya kadar üzerinde GIFT yazan koliler gümrüğe takılmıyormuş, bu da hassas bir nokta.
Selamlar,
Burak