Yangın Söndürücünüz Var mı? Toplu Alım Yapalım mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RedlinE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,193

RedlinE

Land CRUISER VX 80 HDJ-1
Yer
İstanbul
Beyler bayagidir eksikligini hissettigim bir konudur. Arabamda adam gibi bir sondurucu yok.
Birkaç haftadir araştirma yapiyodum ufak ufak bugun son noktayi koydum.
En başta 3 kilo ve crom kaplama bir tup aradim. Ama oyle bir tup yok. Crom var. 3 kilo yok. 2 var 6 var. Ama benim istedigim tipte yok. Cromdan vaz geçtik.
Beyler şimdik iki çeşit tüp var. Biri bildigimiz her yerde olan içinde toz olan tup otekide pek kullanılmayan co2 ikisinin farklarini aşagida kisaca siralicam.
ilk fark en önemli fark olduku bir yanginimiz oldu ufak çapta eger toz olanla mudale edersek arabanin içi untozu gibi çok yogun bir tozla kaplaniyor. Oyle havayla falanda çikan birşey degil.
co2 de ise sadece gaz var olay yerini buz tutturuyor sonra eriyim gidiyor yani kalici bir hasar yok temizleme derdi yok.
İkincisi tuplerin mataryelleri toz olan 2 mm kaynakli sac co2 5 mm dikişsiz cekme borudan butun kaynaksiz tup ki bu çok onemli
iki tupunde dayanma sicakligi -20 +60 dereceler arasinda stebil degerlerin dişina çiktiginda taliye subabindan tup kendini boşaltiyor.
toz 18 bar civari co2 150 bar civari 5 mm olma sebebide bu zaten
ikiside elektrositik boyali ama 2 mm sacin paslanma ihtimali daha cok
co2 de crom yok arkadaşlar sadece cırahan sarayina yapmişlar 100-150 tl fark ediyor fiyat

fi

Etiketler
Ynt: Yangın Söndürücünüz Var mı? Toplu Alım Yapalım mı?

fiyatlara gelince
4 kg kuru tozlu 32 tl dolum ucretı 19 tl
6 kg kuru tozlu 40 tl dolum ucretı 26 tl

2 kg co2 tup 76 tl dolum ucretı 3 tl

toplam agırlıkları 4 kılo toz 8 kg
6 kg toz 10 kg
2 kılo co2 8 kg

Beyler bu fiyatlar toptan fiyatlardir tupun markasi aytaçdir. uyduruk kıydırık degıldir.
şimdik ben derimki co2 alalim. neden
hem temiz hem daha dar daha kibar
başta biraz pagli ama dolum ucretleri sonunda fark kapaniyor.

Evet toyotacilar ne diyorsunuz varmi isteyen

fiyatlar alinan bire bir fiyatlardir.

sehir disindaki arkadaşlar mng den kargo yaparim ucret size ayit olur.
istanbul içi isteyen yerinden gider alir isteyene kargo yaprim isteyen benden gelir alir.
Yerinden gidip almak isteyen olursa en azindan bir kaç kişi iyi olur fiyatlarinda saglamasi yapilmiş olur.
Adamin telini burda yazamiyorum adam toptanci daha onceki hobimde de tup almiştim arkadaştan akvaryumlar için
bu arada akvaryuma co2 isteyen olursa ozelden msj atsin 200 dolar ayiklanmayin 80 tl ye hallederiz.

tuplerin resimleri var atarim yarin.

liste

redline co2 2 adet

liste

redline co2 2 adet
bakkan CO2 1 adet

selimsani' Alıntı:
Arkadaşlar daha yeni yeni piyasaya yayılmaya başlayan bir yangın söndürme sistemi, kesinlikle tavsiye edebilirim... Fiyatları pahalı gibi ama uzun vadede daha mantıklı oluyor...
http://www.yeninesilyangintupu.com/

Bu alet küçük arabada yer açısından uygun ama anladığım kadarı ile basıncı düşük olduğu için ateşe biraz daha yaklaşmak gerekiyor.

liste

redline co2 2 adet
bakkan CO2 1 adet
camaro co2 2 adet

ben 2 sene önce mangiafuoco aldım, sanırım 225 sn söndürme süresi var,hiç bir tup bu kadar uzun süre calışmıyor, yer kaplamıyor

Heytem abi kullandin mi?

Basinci yeterlimi ufacik kamp ateşine yaklaşamiyoruz. Yakindan kullanma derdi varsa sikintili olabilir.
Biri garanti verse yada kullandiysa degerlendirebiliriz aslinda

İzledim de yuksek lavla yanan ateşe o kadar yaklaşilir mi?
Ben onuda bir araştiriyim.

arkadaşlar benimde en sevdiğim yangın söndürücü co2, fakat co2 için -20 +60 değerleri doğru değildir. co2 +34 derecenin üzerinde muhafaza edilemez. gaz genleşir ve emniyet ventillerinden genleşen gaz tahliye olur. araçlarımız güneş altında kapalı vaziyette iç sıcaklıkları yaz aylarında 60 dereceleri zaten bulmakta. co2 gazlı tüpleri kullanmak kkt söndürücüleri kullanmaktan biraz daha maharet ve özen gerektirir. co2 gazı havayla temas ettiğinde -78 derce soğuk hava üfler. kazara bir canlıya bu tüp sıkıldığında o canlıya ciddi hasar verir. metal bilezikleri ( günümüzdekiler sadece palstikten üretiliyor ) ve ya diğer metel aksamlarına gaz boşaltma esnasında dokunursanız soğuk yanmasına maruz kalabilirsiniz.
artısı yokmu derseniz fazlasıyla var. partikül bırakmaz. güzel kola soğutur. hemde anında. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR