Yeni Yapılan Motorun Yağ Yakması?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdem976 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,680

erdem976

Yeni Üye
Arkadaşlar hepinize teşekkürler.Araça baktırdım nasipse yarın yola cıkacağız.Araçla ilgili tek problem motor unun yağ yakması.Oda yeni motor olduğu için yakar dediler.Onun haricinde baktırdım hiç bir problemiyok dediler.Sizce motor un yağ yakması yeni yapıldığından olabilirmi.

Etiketler

Ynt: Yeni Yapılan Motorun Yağ Yakması?

Yağ yakan bir motorla onca uzun yol biraz riskli olabilir. Benim bildiğim motorun yeni olmasıyla yağ yakmamasının çok ilgili olmaması gerekiyor. Diğer arkadaşlarda yardımcı olacaktır sanırım. Teknik konular başlığında daha hızlı cevap verebilirler. Hayırlısı olsun..

Arkadaşlar yeni yapılan bir motorun yağ yakması normalmidir.Yeni almayı düşündüğüm bir defender var.Araçta motor yeni yapılmış fakat 1000 km de yaklaşık 2,5 litre yağ eksiltmiş.Bunun yeni yapılan bir motorda normal olduğunu söylediler.Sizce normalmi?Teşekkürler...

Arkadaşlar cevap verebilecek biri olursasevinirim.Şimdiden teşekkürler.

ben tam tersini bilirim. yeni motor değil eski motor yağ yakar.. mantığa biraz aykırı bir durum..

hatta biraz aydınlatayım motor yağ yakıyorsa genelde segmandandır eğer segman kurtarmaz biraz daha masraflı bir durum çıkabilir ortaya.. işten iyi anlayan bir ustaya baktırmadan almayın.. şayet egzoz beyaz duman atıyorsa araç bence motorda bir enayilik vardır..

atılgan aslında temel olarak dediğin doğru ama işin birde şu yani var yeni motorlarda sıfır aldığında ilk 5000 km yağ yaktığını yetkili servisde söyledi ( ytanspoterlerde yaşandı bu ) ama land da ise olay farklıdır yanıma geldiğinde land ların neden yağ yaktığını neden motor istediğinide açıklarım sana :smiley:)

Ünal bey konu hakkında biraz daha bilgi verirseniz sevinirim.Yanlış bir iş yapmak istemem.

tam olarak ne öğrenmek istediğinizi yazarsanız yardımcı olmaya calışayım

selam arkadaşlar.öncelikle motorun kaç km de kaç litre yağ yaktığını öğrenebilirseniz motor konusunda daha aydınlatıcı bilgi alabilirsiniz.aracın yürürü haricindeki görünüm çok iyi.yürüyen aksamda iyiyse 20 000 tl bence uygun fiyat.saygılar

Motorun yağ yaktığını sölediler.Araç 1500 km.de.Orjinal ingiliz.Yeni motor olduğu için yaktığını sölediler

erdem976' Alıntı:
Motorun yağ yaktığını sölediler.Araç 1500 km.de.Orjinal ingiliz.Yeni motor olduğu için yaktığını sölediler
ben bişeyi anlamadım bu araca sıfır sandık motormu atmışlar
motor sıfırlanmışda 1500 km yapmış
kaç km kaç lt yag yakmış belirtirmisiniz

öncelikle araç 20.000 tl ödeyipde motor yeni diye lafına inanıp ben araç almazdım .hee illada alaçaksam noterden yazılı kağıt isterdim yağ yakması kesmezzse tüm masraflar bize ait diye :smiley:) ne zaman kesecekmiş yağ yakmayı bide :smiley: 100 000 km de kesecekse bilemem zaten 60 80 arası tekrardan motor ister araç sadece nacizane tavsiyem bir land ustasına gidin motor yapım maliyeti ne öğrenin dizel pmpası kaç para öğrenin 87 model araç alaçaksınız 20.000 tl ödeyeceksiniz ve motor yağ yakacak enteresan hoş araç işi zevktir birde şunu sorun iyi bir land ustasına silindir kapakları nasıl bu aracın motor bloğündaki su ve yağ kanallarını birbirine yakınmı diye sadece benim nacizane fikrim bunlar genede karar sizin

deniz başka yerede benzer bişe yazıyodum hat karışdı uyarı için sağol :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR