Yunanistan Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beetlejuice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,547

beetlejuice

Yeni Üye
Arkadaşlar hafta sonu için Selanik gezisi planlıyorum. Otobüs ile gidip geleceğim. Aramızda prosedür açısından tecrübeli arkadaşlarımız var. Onlara birkaç sorum olacak. Cevap yazarlarsa sevinirim;
1- İspanya Schengen vizem var. 3 aylık vermişlerdi. Hala geçerli. Multiple yazıyor. Bir sorun olmayacağını düşünüyorum ancak yine de dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?
2- Sınır kapısında sağlık sigortası sorarlar mı acaba? Sağlık sigortası yaptırmak sadece vize alımlarında mı mecburidir?
3- Henüz kalacak yer ayarlamadım. Bir arkadaşımda da kalma ihtimalim var. Bana sınırda kalacak yer ile ilgili soru yöneltirler mi?

Bunların dışında sizin de eklemek istediğiniz birşey varsa lütfen yazınız. Sevgiler...

Etiketler
Ynt: Yunanistan Hakkında Yardım

1-Vize sorun olmaz. (İspanya'ya girip çıktığınızı varsayıyorum)

2-Sağlık sigortası sormazlar. Ama siz yine de yaptırın bence.

3-Kalacak yer sorma ihtimalleri az da olsa var. Ama booking.com'dan rezervasyon yaptıracağım gibi bir şey söyleyebilirsiniz. Ben de 3 Eylül pazartesi günü karavanla İpsala'dan Yunanistan'a gireceğim.

Ek olarak;

Sağlık sigortası sadece vize alırken soruluyor. Şimdiye kadar hiçbir ülke girişinde sağlık sigortası sorulmadı ama memur sizi almak istemezse ilk soracağı sigortanız olabilir. Ayrıca www.booking.com 'da ödeme yapmadan rezervasyon yapabileceğiniz otelleri kullanabilirsiniz. Size şimdiden iyi yolculuklar...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

1. Shengenin varsa elini kolunu sallaya sallaya git. Yanlız 3 aylık vizede kaç gün kalışlı ise o süreyi aşmamaya dikkat et.
2.Sormazlar ama yaptır demişler arkadaşlar. Haklılar. vereceğin 10 15 lira para. 3 tür geçtim o sınırdan . bana sormadılar.
3. Sorabilirler. Arkadaşının yanına gittiğini söyle. Hatta desen ki "transit geçeceğim ben italya ispanya dolaşacağım" normalde bir şey diyemezler ama sınır polisi .. Ne yapsa yeridir.

ayrıca Selanik bana göre Yunanistanın en güzel şehri. Keyfini çıkara çıkara dolan. Sahildeki frappelere benim gibi 15 euro verme