ZJ 4.0 Marş ve Anten Sorusu ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,450

ssbman

Zirve
Yer
Ankara
Selamlar arkadaşlar ,

Birkaç konuda fikirlerinizi almak istiyorum .

Benim araç marşa bastığımda 2 saniye kadar bastıktan sonra alıyor . Gerçi en soğuk günlerde dahi bir zorlanma yada daha uzun marş süresi söz konusu olmadı . Ama geçenlerde bir arkadaşın ZJ sine bindim o araç 5.2 … nerdeyse yarım saniyede basar basmaz alıyordu .

Acaba bende yapılması gereken yada ufukta görünen bir işlem var mı ? yoksa 4.0lar için normal bir durum mu ? Bilhassa marş motorunun durumu açısından bir göstege midir? Son olarak marş motoru ömrünün sonuna yaklaştığından ne gibi belirtiler veriri bizim araçlarımızda ?

Birde arkadaşlar benim elektrikli anten bugün öyle dışarıda kaldı . Kontağı açıp kapatınca tırtırtır bir şeyler sarıp açıyor ama antende hiç hareket yok . el gücüyle de inip çıkmıyor .

Acaba tamir edilebilir bir şey mi? Edilmezse sıfırı nekadardır mesela? Acaba şu piyasadaki universal olanlar uyar mı ? Aslında kendim sökeyim diyorum ama yapılmayacak bir şeyse boşa uğraşmış olucam . Sanırım çamurluk plastiğinin arkasından ulaşılıyor …

Ayrıca Yeni serverımız da hepimize güzel günler ve Modlara kolaylıklar dilerim ...

Saygılarımla
Barış

Etiketler
Ynt: ZJ 4.0 Marş ve Anten Sorusu ???

Aracı çarıştırırken gaz pedalına basıyorsanız geç çalışır ama basmıyorsanız başka bir sorun vardır
Elektirikli antan belli bozulmuş eger jeep anteni pahalı gelirse hyundai lerin anteside uyabilir belki daha ucuzdur

barış bence marş motorunda bi problem yok hiç kafana takma :smiley: iki saniye bu yaşta bi araç için gayet normal, soğuk motoru sıfır km ferraride bile çalıştırsan aşağı yukarı 1-2 saniye çat çat eder. ki eğer sende bi problem varsa bende de var demektir çünkü ben de 1-2 saniye bekliyorum marşı almasını. bence bahsettiğin 5.2 zj motor sıcakken falan çalıştırılmıştır.
anteninde de çok uğraştıracak bişey yoktur umarım basit bi tamir işiyle halledilir gibi geldi bana

Peki bakalım normal kabul ediyoruz demek ki marşı ... :smiley:

Antenide sökücemde sökmek kolay değil çamurluk davlumbazının en az yarınıs sökmem lazım ve yedek klipsim yok hem öyle çekmekle de kolay kolay gelmiyor ... Bakalım çözümem lazım birşekilde ....

ssbman' Alıntı:
Peki bakalım normal kabul ediyoruz demek ki marşı ... :smiley:

Antenide sökücemde sökmek kolay değil çamurluk davlumbazının en az yarınıs sökmem lazım ve yedek klipsim yok hem öyle çekmekle de kolay kolay gelmiyor ... Bakalım çözümem lazım birşekilde ....

Baris, Mars normal...!
Antenle ugrasmaya degmez, sarma dislileri bitmis artik. Üstelik bu arabalarda en zor sey antene ulasmak. Davlumbazdan ulasamassin. Inanmasi zor ama gercek: sag camurlugu sökmen lazim :smiley:

ergun026.jpg

Abi çok sağol fotoğrafıda eklemişsin :D

Çok iyi fikir , motor bloğununda içine koyabilirlerdi :smiley:

Davlumbaza gözümü dikmiştim az daha sökmeye başlayacaktım bugün ... Elde ki manuelleri bir inceleyeyim çamurluğu sökebilir miyim ... Fotoğraftan anladığım kadarıyla herhangi anten uydurulabilir oraya gerçi orjinali çok uçuk değilse orjinalde takılabilir . Yada evde kazançlı jop anten tipinde birşey yapabilirim bile ;D

Tekrar teşekkürler , görüşmek üzere
Barış

ssbman' Alıntı:
Abi çok sağol fotoğrafıda eklemişsin :D

Çok iyi fikir , motor bloğununda içine koyabilirlerdi :smiley:

Davlumbaza gözümü dikmiştim az daha sökmeye başlayacaktım bugün ... Elde ki manuelleri bir inceleyeyim çamurluğu sökebilir miyim ... Fotoğraftan anladığım kadarıyla herhangi anten uydurulabilir oraya gerçi orjinali çok uçuk değilse orjinalde takılabilir . Yada evde kazançlı jop anten tipinde birşey yapabilirim bile ;D

Tekrar teşekkürler , görüşmek üzere
Barış

Barış, alem adamsın yaaaa....!!!
Altı üstü bir anten. herhangi bir teypçiye gitsen ( eski deyim....:smiley:) sana bir anten takar diyeceğim ama gitme....!!!!
Dikkat et bazı ZJ'lerde sabir bir anten çubuğu var.(en güzeli....) Onu taktır gitsin (komik paraya, belki 20.-TL'ye) Bulamassan bana haber ver. Zaten benimkide trırrrt...! bende değiştireceğim. İstersen biraz bekle, ben Salı günü değiştireceğim sana tam net bilgi veririm o zaman....!
Sakın haaa.... çamurluğu falan sökmeye kalkma....:smiley:

umutkaptan' Alıntı:
Ergün bırak adam söküp taksın biraz :smiley:

Asssslanımmmm benim söööökkkkk taaaakkkk....!!!!
Kim tutar seniiii.... ;D ;D ;D ;D ;D
Cherokeeeelerrrr ilgi isterrrr.....! :smiley: ;D ;D ;D ;D ;D

Abi valla güldüm sayenizde akşam akşam .

Tutmayın beni sökücem ;D Valla alet edevat bol , biraz sökme takma işlerine meraklıyım ama asıl önemli kısım takma kısmı ... birşekilde herşey sökülür amaa ..... ;D

Bu durumda acele etmiyorum bekliyorum ... Benimde aklımda sabit bir anten takmak daha iyi olabilir . Bu arada da Anten araştırayım biraz hem zj için olanlara hemde belki daha orjinal bişeyler bulabilirim diye ...

Benim aracın koruma demirleri yoktu olnları aldım , onları güzel boyayıp takıcam . Hata belki güçlendirebilirm de , beklerken bunlarla uğraşayım bari , makst takma sökme olsun :D

Hoşçakalın
Barış

ssbman' Alıntı:
Abi valla güldüm sayenizde akşam akşam .

Tutmayın beni sökücem ;D Valla alet edevat bol , biraz sökme takma işlerine meraklıyım ama asıl önemli kısım takma kısmı ... birşekilde herşey sökülür amaa ..... ;D

Bu durumda acele etmiyorum bekliyorum ... Benimde aklımda sabit bir anten takmak daha iyi olabilir . Bu arada da Anten araştırayım biraz hem zj için olanlara hemde belki daha orjinal bişeyler bulabilirim diye ...

Benim aracın koruma demirleri yoktu olnları aldım , onları güzel boyayıp takıcam . Hata belki güçlendirebilirm de , beklerken bunlarla uğraşayım bari , makst takma sökme olsun :D

Hoşçakalın
Barış

Tamam...! şimdi o zaman benim çamurluğu tekrar yerine takabilirim değilmi? iyice baktınmı...? ;D ;D ;D

Tamam Ergun abi toplayabilirsin ;D

Bende birkaç gün ankara dışına çıkıcam dolayısıyla iş kaldı ama gözümü kararttım önümüzdeki haftasonuna sökmeyi planlıyorum . Eğer söküp takabilirsem bunda sonra anten değişimleriniz benden :D

Umut kamera işi iyi fikir . Olmazsa deneyeceğim ....

Allahtan tavan döşemesinin altı ile ilgili bir şey sormadın, birde tavanı sökecektim sonra.....:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR