Ynt: ZJ İle Boydan Boya Karadeniz (Aralık 2007)
2007 Aralik`ta Anadolunun tam ortasindan (cetvelle bir cizgi cekip)Gürcistan siniri Sarp sinir kapisina kadar gidis, tüm Karadeniz sahilindende dönüs. Tek araba, 95 ZJ, 10 gün, Esim ve ben + Gizmo (Köpegimiz ) Toplam 4300 km. Yüzlerce resim var, bir gün burada yazacagim aklimda olmadigi icin ( o zaman Gezenbilirì tanimiyordum) bir düzende degil. Hepsini düzenleyip, siraya koyup tüm resim ve videolari verecegim. Ama cok zamanimi alacagi icin uygun bir zaman kolluyorum, Ama söz; "to be Continued....."
Yinede kisa bir bölümünü aktarabilirim su an; Yukaridaki resim cekildiginde (Erzurum il siniri tabelasi) saat 18:00 siralarindaydi, haritaya göre bir ara yoldan Yusufeli`ne dogru bir köye ulasmamiz gerekiyordu. Resim cektikten sonra güle oynaya arabaya bindik ve bir yamactan asagiya yola devam ettik, Bizden baska tek araba yoktu (sonradan anladikki bu yol kisin genelde kapandigi icin kullanilmiyormus) Yol cok virajli ve devamli daralan bir sekilde inceldikce inceldi, Öyle bir noktaya geldiki artik vazgectik dönelim desek bile manevra icin yer yok. hava iyice karardi ve derece -15 göstermeye basladi, kar seviyesi gitgide yükselmeye basladi.... artik endiselenmeye basladim, tedbir olarak telefonun nadir olarak cektigi bir yerde Istanbul`dan yakin bir arkadasimi aradim ve ona anlatabildigim kadari ile konumumu belirtmeye calistim ve eger benden gece 24:00`ten sonra haber almassa en azinda herhangi bir durumda nerede arayabileceklerini belirttim. Demek bu kadar endiselenmeye baslamisim, Önüm yavas yavas kapanmaya, ve tipi kendini göstermeye basladi. yarim depo benzinim var. Bir durum degerlendirmsi yaptik, bir sekilde mahsur kalirsak arabadaki yiyecek bizi 4-5 gün götürür, saglam uyku tulumlarimizda var, ama telefon cok nadir cekiyor...kisacasi artik allaha emanet yol aliyoruz daglarin arasindan. Bir saaten fazla ilerledigimiz halde hic bir ev ile veya arabayla karsilasmadik ama nihayet tipide (görüs mesafesi 3-4m.) ilk isiklari gördük. Bir köye ulastik. Bizi ilk görenler hayrete düstüler, mevsimin bu zamaninda o yoldan nasil gectiniz diye... Birkac video ve resim altta (Tipide can derdinden film derdine düsemedigimden o bölüm eksik....
http://s394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/?action=view¤t=Karadeniz110-1.flv