zj motor sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtyarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,458

mtyarga

çok gezenmi okuyanmı? anladım ki çok okuyan :D
Yer
ankara
herkese merhaba sevgili dostlar.... şanzuman sorunumuzu hallettik komple revize edildi... fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim... şimdiki sorunum aracımda sıralı lpg var araç ilk çalıştırmada çok zorlanıyor... uzun uzun defalarca marşa basınca ancak çalışıyor... yolda ise benzinde hiç gitmiyor.. sürekli tekliyor.. 10 20 km hızla ancak gidebiliyor ve aşırı derecede tekleme var... gazda ise sorun yok denecek gibi gayet iyi gidiyor... bujiler buji kabloları distribitör kapağı tevzi makarası enjektörler benzin otomatiği gibi bir çok parça değişti... yinede sorun devam ediyor... iki defa cihaza bağlandı... hiç bir problem görünmüyor.... yinede sorundan kurtulamadık.. bilgi ve deneyimi olan arkadaşlar fikirlerini benimle paylaşırsa çok sevinirim... saygılarımla.....

Etiketler
Ynt: zj motor sorunu

Bence iyi bir amerikancıya gidin derim çok tekleme olması iyi değil bence iyi bir motorcu bulun...

lpg de normal çalışıyorsa elktirik ve ateşlemeyle ilgisi olmaz, benzin pompasını iyice kontrol ettirin deponun altında pompaya giden kabloların soketi var oradan elektirik kesintisi yapıyor olabilir soketi wd 40 la temizleyin ve en önemlisi lpg yazılımını kontrol ettirin büyük bir ihtimalle yazılımdan kaynaklanan sorundur bu konuda güven bey yardımcı olabilir.benzin filtresinide ihmal etmeyin.

merhaba anlatıgın arıza geç çalışıyor diyorsun sıcakendemi gec çalısıyor sogukendemi 1 saat bekleyip bastıgındamı gec calısıyor bak kontagı ilk açtın kapat birdaahaa aç kapa 6 kere tekrar et ve marş bass bir kerede alıyorsaa benzin otomatigidir oda deponun içinde pahalı bir parca ama sadece içindeki motor bosch marka olarak 130tl bula bilirsin kople ünite degiştirmene gerek yok yada benzin saati varsa enjektörlerin baglı oldu kütükte sibop var saat bagla ölç

cevaplayan herkese teşekkür ederim ilginiz için... artık lpgde de çalışmıyor çok rahat çalışırken artık oda bozuldu... usta volan üstünde okuyucu var dedi kırılmış onu değiştirdim dedi şimdi hiç çalışmaz oldu... eski haline gelsin diye distribütörü sağa sola çevirdiler avans verdik falan dediler... çok şükür benzinde gitmiyordu gazda gitti...

sayın dirican teşekkür ederim sokete bakacağım söylediğiniz gibi.... lpg yazılım ise tamamen devre dışı bırakılınca bile çalışmıyor benzinde...

ayhan bey merhaba... size de teşekkür ederim fikir verdiğiniz için sıcakken daha çabuk çalışıyordu... şimdi ise pek fark yok gibi ... kapatıp arkasından kısa süre içerisinde tekrar çalıştırınca daha çabuk alıyor bekleyince daha zor oluyor... benzin otomatiği aldım taktık ama olmadı bir değişiklik .. taktığımız otomatik bosch idi. son uğraştıklarında şamandıra da bozulmuş. olmazsa orjinal alayım diyorum... fakat artık araba lpg de de çalışmıyor.. usta diyor ki otomatik fışkırtmalı benzini bunun basıncı çok düşük... çok düşük debisi var diyor şuan takılı olanın ... değiştirsem faydası olur mu bilmiyorum ama sanırım oda yeniden değişir...

ayrıca lpg yada benzin değişmiyor sürekli patlama yapıyor şuan neredeyse hiç gitmiyor...

şimdi patlama olayı sizin usta baktıktan sonramı başladı tüptee emme manifoltun üstünde 1-8-4-3-6-5-7-2 diye sıralama yazar ordan bir takip ederek buji kabloların sıralamasına bakın eger distiribütorlede oynadılar diyorsunuz sente avan kaçık ola bilir batlama olayı için odur rotarda kalıyor

gelelim benzinde geç çalışmasına benzin satini bagladında düsüyor diyorsunuz peki kontak açıp kapatınızda açıp kapatınızda saat yükseliyormu bekleyince düsüyorsaa depoda reglötor olcak basıncı tutan o bozuk ozaman kusura bakmayı görmeden anca bu kadar yardımcı ola biliyorum baakk googleden rockauto diye bir site var arat evine kapına kadar geliyor ürün ünite kompile alcaksan ordan ala bilirsin mopara dünya kadar para bayılma ben 3 adet aldım son 4 ay içinde şansına takılmazsaaa 200dolara kadar geliyor amaaa

ayhan bey çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için .... söylediklerinizi dikkate alacağım ... aracım şuan kullanılamıyor garajımda duruyor... pazartesi tekrar alacaklar arabayı ustaya söylediğiniz bilgileri ileteceğim....tekrar teşekkür ... kolay ve hayırlı işler dilerim.. saygılarımla

mtyarga' Alıntı:
cevaplayan herkese teşekkür ederim ilginiz için... artık lpgde de çalışmıyor çok rahat çalışırken artık oda bozuldu... usta volan üstünde okuyucu var dedi kırılmış onu değiştirdim dedi şimdi hiç çalışmaz oldu... eski haline gelsin diye distribütörü sağa sola çevirdiler avans verdik falan dediler... çok şükür benzinde gitmiyordu gazda gitti...

zj nin distirbütörü ile avan ayarı yapılamaz. kitabında bile yazıyor denemeyin diye. elektronik olarak avans ayarı ayarlanıyor zaten.
distribütörün altında krank pozisyon sensörü olması lazım ondan şüphelendim ben.

madem araç kendi yapıyor diye ida ediyorsun arkadasım acın varsa 13 yada 14 yarım yıldızla gevşet distirbütörü çok az oynat bakalım kendisi tekrar avansı ayarllıcakmıı distiributörün içindeki okuyucu eksantirik sensörünun görevini görüyoryor bu araçta eksantiriklerde yok okuyucu grank sensorle ortak çalısıyor dedim gibi drb ile aktiv test bölümüne gircen araç çalısırken o bölümde 0 1 diye 12ye kadar çok hızlı sayıyor sen orda 0 la 3 arası ayarlasan bile normal avansını bulursun 5.2 5.9 var sadece 4litre motorda avans ayarı yookk sabit

sayın kll ve ayhan bey benim böyle bir iddiam yok ayrıca ben değil usta söylüyor onu öyle sağa sola cevirerek avansı ayarladığını ... pazartesi tekrar gidecek araç ustaya... söylediklerinizi dikkate alacağım ayhan bey ... bu söylediğiniz drb bizim ustaların bağladığı makine ile aynımıdır acaba... ona göre ileteceğim bu bilgileri ustaya...

cihaz bu ustada bakarsınız

121.jpg

124.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR