15 M3 Jumper Yapım Başladı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MehmetTorcu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,564
anahtar teslim 75bin tl ye yapn firmalar var,sizin maliyeti görünce yaptırmak daha uygun geliyor.

doğrudur.
maliyet kullanılan malzeme ile ilgili. örnek kullandığım kablonun metresini 12 liraya aldım. yaklaşık 100 m kullandım
dış elektrik girişini 350 liraya aldım. bir karavancı dış duş aparatının içine dyson ile bir fiş yerleştirerek 50 liraya çözmüş işi
yat malzemeleri satan bir yerden kilitli su girişini 170 liraya aldım (gayet iyi fiyat) birisi doğan araba depo kapağı ile 25 liraya çözmüş.
örnekler çoğaltılabilir

ben şimdi en azından ne yaptığımı biliyorum.
o nedenle maliyetten şikayetçi değilim
 

Etiketler
doğrudur.
maliyet kullanılan malzeme ile ilgili. örnek kullandığım kablonun metresini 12 liraya aldım. yaklaşık 100 m kullandım
dış elektrik girişini 350 liraya aldım. bir karavancı dış duş aparatının içine dyson ile bir fiş yerleştirerek 50 liraya çözmüş işi
yat malzemeleri satan bir yerden kilitli su girişini 170 liraya aldım (gayet iyi fiyat) birisi doğan araba depo kapağı ile 25 liraya çözmüş.
örnekler çoğaltılabilir

ben şimdi en azından ne yaptığımı biliyorum.
o nedenle maliyetten şikayetçi değilim
Karavanı kullanacak siz olduğunuza göre öenmli olan maliyetler beraber yapılan işin sizin içinize de sinmesi anladığım kadarıyla. İyi yapımlar. İzliyoruz efendim.
 

Aracı boyaya verdim. kavak kontrayı boyamak mdf ye göre çok daha fazla işçilik gerektiriyor. zar zor ustayı 9.000 e ikna ettik. 10 gün istedi. 12 günde teslim etti ama güzel de oldu yani.
Beyaz lake yapıldı. pırıl pırıl oldu.
71


72


73


74


75


77


pencere çerçeveleri siyah olacak. Çekmece tezgah altı kapaklar ve bu pencere pervazları CNC de kesildi.
 

3-4 kat astar boya , 2 kat macundan sonra adam oldu. Güzel iş çıktığını düşünüyorum. Köşeler aliminyum yerine ağaç malzeme ile dönülünce bir bütünlük oldu.

76


78


79


80


Arka kapının alt tarafını ihtiyaç olabileceği düşüncesi ile kapaklı vida ile kapattım.

81


70


Tezgah ve oturma grubunu su bazlı vernik ile defalarca vernik atıp 400 zımpara ile zımparaladım. masif malzemeyi hafif bir ton koyulaştırayım dedim ama renk biraz sarıya kaçtı. Yine de fena olmadı.
Sırada temiz ve kirli su depolarının bağlantıları ve elekrik kablolarının bağlantısı var.webasto, hidrafor, şofben...
 

Nihayet son geldik. Mart ayından beri uğraşıyorum. bir iki ufak eksik haricinde tamamlandı. Banyo yapıldı. TMC elektrikli tuvalet montaj edildi. altına 75 litrelik galvaniz depo yapıldı. çıkışına maceratör bağlandı. ayrıca vana koymadık. maceratorden sızıntı olmasın diye çıkış borusunu yukarı doğru "S" vererek montajladık.

86


90


87


Su tesisatını Serdar planladı ve montajını yaptı. hidrafor bağlandı. Hidraforun çıkışına bir basınç tankı ekleyeceğiz. hidrafordan önce WC nin su girişi depo üst seviyesine kadar "S" dönülerek yapıldı. (yoksa sürekli WC ye sızıntı oluyor)

84


85


depoları bağladık su doldurduk. biraz sonra aracın altından su akmaya başladı. bir baktık ki sağ teker üstü depo orta hizadaki ek yerinden iplik gibi sızdırıyor. hemen boşalttık. depoyu çıkardık. satıcı Karseli aradık. sitem ettik . özür dilediler yenisini gönderdiler ancak aracın alt yalıtımı biraz ıslandı. neyse ki taban kaplaması gürgen kontra sudan etkilenmiyor.
Mutfak karsel in 105 litrelik gri deposuna orta hizadan giriş yapılarak bağlandı. elimde bir tane daha siyah karsel deposu var. onuda banyo çıkışına bağlayacağım. orta hizadan giriş olacağı için yarım kapasite kullanılabilecek büyük ihtimalle. (firma tam dolar diyor ama zaman gösterecek) mutfak ve banyo için iki ayrı depoyu çıkışlardan birleştirerek macerator ile boşaltım yapacağım
 



Kapı üstüne depo şamandıra göstergeleri ve akü voltaj göstergesini yerleştirdim. ayrıca ışıkların kontrol düğmeleri de burada. led aydınlatmalar dokunmatik butonlu .

Bu arada TSE ve TUV kısmını geçtik. ruhsatımıza "M1 motor karavan" olarak işlettik. sağ ön koltuğu orjinal koltuk olmasına rağmen TSE kabul etmeyeceğini söylediği için eski ikiliyi takarak TSE ve TUVu geçtik. sonra tekliyi taktık. ruhsatta 3 koltuk şeklinde yazıyor. gelecek yıla Allah Kerim :smiley:

İki hafta sonu bir gecelik geziler yaptık. gayet keyifli idi. bir sıkıntı olmadı.

Şimdi webasto bağlanacak.
Banyoya daxom bağlanacak.
Oturma grubuna emniyet kemeri yapacağım. seneye TUV'e bunu koltuk olarak kabul ettirebilirsem ne ala. yoksa bir yerden ikili bulmam gerekecek.

95


83


91


89


94


93


:smiley:
 


Pazartesi günü sizin araç gibi 15+1 minibüs bakacağım. Alım sırasında dikkat edeceğimiz ve sonrasında tespit ettikleriniz ile ilgili bilgilendirmeleriniz olursa memnun olurum...
 













Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst