17 M3 Ducato Seçimi 2022

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,756

ILGAZ

Yeni Üye
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
1
Selamlar,
Uzun bir araştırma surecinin ardından verdigim karar,
.motokaravan
.Ducato
.17 m3
Olmasi yönünde. Ancak 2022 yili ocak ayindan beri internet satis kanallarinda buldugum araclarin hemen hepsinde belirgin sorunlar var. Arac bulmak sanirim zorluklarin baslangici. Defalarca buraya kadarmış limitine gelsemde, henuz bir araç satin alamadim.
Yasadigim sureci paylasmak isterim.
Arama kriterim yeni kasa 5 yas limitine yakin araclar.
Oncelikle buldugum araclar genellikle galerilerin elinde, km konusunda genelde eksik ve yanlis bilgi veriyorlar. Kritere uygun araclara yaptigim km sorgusunda buyuk bir kısmı tum yil geri geri calismiscasina her muayeneye km leri ya dusmus yada 10.000 civari artarak gitmis. Sordugunuz orjinal diyenler sorgu sonuclarini gorunce haberim yoktu sekli de cevaplar verdiler.
Gunun sonunda elimde uzun bir liste ile arastirmaya devam ediyorum.
Hirpalanmamis araclarda arada çıkıyor ancak onlarda sifir liste fiyatina yakin fiyatlar istiyorlar. 2014 modele 285 ile 300.000 TL arasi isteyenler de var.
Aradigim her arac sahibi agir yuk tasimamis oluyor. km si orjinal diyor. Zaten bu agir yükleri kim tasiyor bilemedim :smiley:)
Fiyati biraz makul olanlarda pert kayitli. Tabiki hasari citirmis sigorta şirketi abartmis oluyormuş :smiley:)
Arac konusu henuz kabusa dönmeden az hasarli bir araci yarin ekspere götüreceğiz sonuclari sizinle paylasmaya devam edecegim.

Dönüşüm firmasi konusunda yaptigim detayli analizleride bir baska baslik altinda toplayarak paylasmaya devam edeceğim.
 

Ben bir araç alırken her türlü yaptırma maliyetini de işin içine katıp gözümü karartır aracı alırım. Bazen araç masraf çıkartır ve bu masrafı yaptırırım ama ardından uzunca bir süre de binmeyi beklerim. Araçların değer kazanması yapılan masrafları çoğunlukla kapatıyor. Masrafı yaptıktan sonra araç her şekilde benimdir. Bu yüzden ille çok temiz araçlar aramadım hiç. İçim arabaya ısındıysa bastırdım aldım.
Size arayışınızda iyi şanslar...
 

Şimdiden hayırlısı olsun.. umarım istediğinizbir araca sahip olursunuz.. Bende uzun süre araç baktım.. Aracı alırken kaç kişi kullanacağınız, 1+1, 1+2 veya 1+4 .. yaptıracağınız, tabii ki bütçeniz, aracın ebatları ve sizin ve cocuklarınızın boyları :smiley: neyseki ben 170 im.. 2 metre boya sahip olsak bırakın dukatoyu yu anki araç bile çok dar olacağı kesin.. .. birçok etken var aslında.. 4-5 kililik bir aileyseniz zaten panelvamdan çok minibüsten koltuk eksiltme şeklinde bir seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz.. 1 veya 3 kişiyseniz ve çocuk 12 yaşından büyükse zaten 1+2 yani panelvandan dönüştürülen bir araç zaten işinizi görecektir.. Minibüslere göre panelvanlar daha hesaplı oluyor.. ancak münübüsleri çogunlukla okul taşıtı, servis aracı şeklinde kendi sahipleri kulandığından daha bakımlı oluyorlar.. yani daha az sorun çıkarma ihtimalleri var.. Aracı panelvan türünde alıyorsanız zaten yük taşıma amaçlı alndığından yıpranmamış araç olma ihtimali zaten yok.. kargo araçları kısa aralıklı dur kalk yaptıklarından motor açısından ve daha hor kullanılması açısından sorun çıkma ihtimali diğer araçlara göre daha fazla..

Aracı aldınız mı işler aslında yeni başlıyor.. devamı içinde en önemli 4-5 kıstas var aslında..tabii bı sayı artabilir.. ben 4 ünden bahsedeyim..
1-aracı kendiniz mi yapacağınız yoksa firma veya kişiyemi yaptıracaksınız,
2-Karavanda kullanılacak malzemeyi siz mi alacaksınız, sizin seçtiğiniz malzemelerden mi yapılacak yoksa yapan kişi kedi belirlediği mazlemelerle, kendisinin belirlediği kalitede mi aracı yapacak.. Eğer araç başka bir kişi tarafından yapılacaksa aranızda bir sözleşme olacak mı, sözleşmede herşey ayrıntısı ile yazacak mı, sözleşme dışında birşey istendiğinde ekstra ödeme yapılacak mı..
3-En önemli kriter ise bütçeniz-bütçenizin dövize endeksli olarak artabilir şekilde mi.. malzeme fiyatları o kadar arttı ki ..
4-sabrınızın ölçüsü ve limitleri :smiley:
son 2 kriter en önemlisi.. bütçe ve sabır derken pes edende çok..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,917
Kayıtlı Üye Sayımız
172,081
Kaydolan Son Üyemiz
ÜMİT YAZDIÇ

SON KONULAR



Geri
Üst