1995 5.2 Grand Cherokee Ilk Marşta Almıyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Babaco66 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,631

Babaco66

Ana Kamp
Mesajlar
21
Tepkime Puanı
1
Yer
Denizli
Merhaba aracım sabah veya çalıştıktan 2-3 saat sonra ilk marşta çalışmıyor,çalıştıktan sonra kontak kapatıp bastığımda tek marşta alıyor,servise gittim benzin otomatiği dedi.Başına daha evvelden bu şekilde sorun yaşayan var mı?Sorun denildiği gibi mi.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

Etiketler

Aracım orjinal 60.000'de ve hiç LPG takılmadı,dün benzin pompasını kontrol ettim basınçlı bir şekilde çalışıyor,benzin filtresini de tıkanma riskine karşın değiştirdim.İlk marşta uzun şekilde almıyor akabinde tekrar kontak bastığımda alıyor
 


Yakıt pompasının basıncını ölçü aleti ile ölçtürmenizi tavsiye ederım .Yeterli basınç olmazsa da araç çalışmaz veya zor çalışır.Ayrıca yakıt geri dönüş noktasında bulunan basınç regulatörü de kaçırıp yakıt basıncının düşmesine sebep olabılır.
 



Ali Bey benzin filtresini söktüm,araç 5 senedir kapalı garajda yatıyordu,filtre değiştirdim değiştirirken dediğiniz gibi pompanın basıncını ölçmek amaçlı kontak açtım benzin basıncı yeterince var(El yordamı ile kontrol ettim)araba yattığından pompanın uç kısmındaki süzgeç şişmiş olma ihtimaline karşın depoyu sökeceğim,ama öncesinde dediğiniz basınç regulatörü tam nerde tarif ederseniz ilk onu kontrol etmek isterim.Araçın pompa kısmında sorun olsa giderken ve arazide kendini hissettirir diye düşünüyorum
 

Bu dosyada yakıt sistemi anlatılmaktadır.Size yardımcı olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • yakıt sistemi.PDF
    4.3 MB · Görüntüleme: 491


sabahları veya uzun bir süre aracı çalıştırmadıktan sonra kontağı açtığınızda check engine ışığı hemen yanıyormu? yoksa check engine ışığı sonradanmı geliyor?
bende böyle bir sorunla karşılaştıktan sonra sorunun kaynağının beyin olduğunu teşhisini koyduk. ve beyni kendim onardım. eğer sorun beyindeyse check engine ışığından anlarsın. o ışıkla birlikte beyne elektrik geliyor ve ardından araç çalışıyor.
 

genelde yaşlarından mütevellit beyin içindeki devre elemanlarının ömrü doluyor. eminimki sorunu yaşayan çoktur. kendi çözümümü anlatayım belki işine yarayan birileri faydalanabilir.
madem beyin bozuk belki yaparım diye korkmadan açtım içindeki silikonu nazikçe kazıdım. 3 tane kondansatörün kafasının şişmiş(ömrünü doldurmuş) olduğunu gördüm. herhangi bir elektronikçiye (tv radyo tamircileri vs) götürdüm. aynı numaralı yeni kondansatörlerle değiştirttim. devre üzerinde eskimiş bazı lehimleride tazelettim. sorun çözüldü. 50 TL. lehimi kendiniz yapabilirseniz 2-3 tl maksimum kondansatöre para verirsiniz.
 
Son düzenleme:




Işığın hemen yanması mı gerekiyor yoksa sonra mı yanacak Necip Bey
kontak açınca hemen yanması ve ardından sönmesi gerek. kontak açtıktan uzun bir süre sonra geliyorsa beyine geç elektrik geliyor demektir. buda beyin içindeki kondansatörlerden kaynaklanır. aracı uzun bir süre çalıştırmayınca kondansatördeki elektrik boşalınca belli eder kendini. sabah çalışmama veya aradan bikaç saat geçtikten sonra çalışmama şeklinde.sizde durum nedir.
 
Son düzenleme:

şayet sorununuz beyindense; sabah kontağınızı açın eğer check engine ışığı yanmadıysa hiç marşa basmanıza gerek yok çalışmaz. ışık yanana kadar bekleyin. ışık titreyek yanar. sonra ilk seferde marşı alır.
 

Işık yanıyor ama marş geç alıyor,krank mili sensörünü kontrol etmemi söyledi usta ilk ona bakacağım sonrasında ise benzin basınç regülatörünü söküp geri salım yapıyor mu onu deneyeceğiz
 

Işık yanıyor ama marş geç alıyor,krank mili sensörünü kontrol etmemi söyledi usta ilk ona bakacağım sonrasında ise benzin basınç regülatörünü söküp geri salım yapıyor mu onu deneyeceğiz
Akü sağlam değilse benzin pompası yeterli basınç sağlayamıyor olabilir. Belki pompada görevini tam yapamıyor olabilir. Marş yapmadan önce birkac kez kontağı açıp kapatıp benzin pompasini daha fazla çalıştırıp yakıtın ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Birde bunu deneyin.
 



Necip Bey kontağı bir kaç defa açıp kapatıyorum ama olmuyor,akü üzerindeki ışık yeşil tam şarjlı gözüküyor,göstergede ise 14 V gösteriyor.Aracım orjinal 60.000 de bir araç hiç lpg takılmamış ama yaklaşık 6 senedir garajda yatıyor du,arada bir çalıştı tabi benim aklıma gelen bu aracın benzin pompa kısmının ucunda süzgeç var mı?uzun yatışlarda depo içindeki benzin bazen çamurlaşabiliyor,benzin filtresini söktüm biraz çamurlaşma vardı açıkcası değiştirdim,bir depo benzin bitirdim ayrıca katkı da kullanıyorum araç kendini toplasın diye
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst