1996 Grand Chorekee 5.2 ' Yi Nasıl Bilirsiniz :)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omerbali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,206

omerbali

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
merhabalar,

bir hevesle 96 grand cherokee almayı planlıyorum, yaklaşık 6 ay içinde de alıcam inş. yalnız okadar çok kafamı karıştırıyorlarki, yok çok problemlii, yok başına bela alırsın, satamazsın , vb. gibi.

sizin fikirleriniz nedir. hard ofroad yapmayacağız sonuçta aile arasında turlar felan. :smiley:

tecrünbelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. çok maliyetli ve sorunlu bir araçmıdır. vergisi felan sabit giderleri her yıl nedir gibi?
 

Etiketler
Cherokee ile ilgili çok başlık, konu, sayfa var. Hepsini okuyun, vakit ayırın. Size yapmayı düşündüğünüz işlerde ne kadar yardımcı olacağını, olası arıza durumunda çözümlerinin ne kadara malolacağını tahminen hesaplayın. Bütün bunlardan başka özellikle aile içinden gelecek eleştirilere ne kadar dayanacağınızı düşünen ve daha başlangıçta, yol yakınken maceraya atılmayın ya da direk maceraya dalın. Ne marka araç alacak olacak olursanız öncelikle tamircinizi, ustanızı veya servisinizi ayarlayın.

Tek araç olarak mı kullanacaksınız yoksa ikinci dağ bayır gezme aracı mı olacak? Bunu da göz önüne alarak daha kapsamlı araştırma yapın. Yıl konusunda illaki 96 demenizin sebebi zaten aracı bulduğunuz için ise bir şey diyemem. Yok değilse 93-94-95 modeller neredeyse tamamen aynı, 96-97-98 modeller de kendi içinde neredeyse tamamen aynıdır. Her iki gurupta da makyaj olarak ufak tefek farklılıklar vardır. Hepsi kasa olarak ZJ kasadır. Mekanik farklılıkları olanlar olabilir. Bazılarında motoru 4.0 veya 5.2 ve hatta 98 lerde 5.9 olanlar vardır.

Vergi, yakıt, masraf konularına takılacaksanız arazi aracı almayı düşünmeyin. Normal araçlara göre daha zorlu koşullarda kullanılacağı için haliyle daha fazla masrafı ve yakıtı olacaktır. Vergi olayında arazi araçları içinde sadece Suzuki gurubu ile Lada en ekonomik olanlarıdır. Diğer araçların neredeyse tamamı büyük motor hacimleri veya model yıllarının yeni olması nedeniyle yüksek vergi dilimine girmektedir. Yeni nesil araçlarda ağır arazi şanzımanı olmayan vergisi ve yakıtı çok ekonomik Duster, Terrios, X trail gibi ama alınışı pahalı olanlar da vardır.

Alacağınız araç ne kadar az kurcalanmış ve orjinallikten ne kadar az uzaklaşmışsa o kadar az sorun çıkarır diyemeyiz. Sonuçta yirmi senelik bir araç. Eski sahibinin bile bilmediği sırada bekleyen sorunları olabilir. Sahip değişince araç şaşıracak, kullanım tarzınız ile uyuşmayan hareketler yapacaktır. Belki de eski sahibinden daha iyi kullanacağınız için hiç sorun çıkarmayacağı gibi aksine daha çok sorun da çıkarabilecektir. Bunun için paranızın bir kısmını olası sorunlara karşı ayırarak aracı alınız. Sonuçta yollarda, dağlarda bir sürü ZJ, XJ hatta CJ bile dolaşmaya devam ediyor. Bazı bilgi ve tecrübelerimdir, faydalı olmasını umarım.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,430
Mesajlar
1,517,886
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst