1997 Zj 5.2 Lütfen Yardim...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan İzmir77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,603

İzmir77

Yeni Üye
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Merhabalar ve bütün forum ailesine iyi bayramlar... 42 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir hayalini kurduğum ve zorla birirktirdiğim paramla bir 1997 zj alma imkanım oldu...çok şükür...şimdi sizin yardımınıza ihtiyacım var ... arabamı İzmir’de yaklaşık 5 ustaya gösterdim ve hepside arabaya alınır ve iyi durumda dedi ve bende aldım... ama konu bundan sonra başladı ... arabanın tekerlekleri tam sap ve sol yapınca sürtme yapıyor ... bu neden dedim extra bir parça takılacakmış 700 tl... daha sonra direksiyonu sadece tam değil normal sol yaptığımda sanki Demir kırılma gibi bir ses geliyor? Arabayı aldık bütçem dogrultusunda bu arabaya aşık olduğum için düzeltmek istiyorum... AMACIM off road değil sadece alt takımı kuvvetli olsun normal otobanda ve çok az olarak bahçe yolunda gitçek hale getirmek istiyorum... fikir lerinize ve tavsiyenize çok ihtiyacım var yılmak değil bu arabayı sıkıntısız bir hale getirip hayalime kavuşmak istiyorum... hepinize şimdiden çok teşekkürler

5FD65015 EB2D 4002 A023 CDF7AD4F115F


03B32798 B79E 4E9B BD88 C9377635B6BA


7203A30D 4B2F 4190 B55A 609D22745CE6


07A5335F 187F 4C3E 8668 0999D6008CAD
 

Etiketler
merhaba

aracı gösterdiğiniz ustalar Jeep çi miydi yoksa normal tamirhane mi?
incelerken kimse sürtme yaptığını ya da direksiyondaki sorunu görmedi mi?
önceki bakımları nerede yapılıyormuş ve yağlar ne zaman değişmiş?
son olarak da bu araç 21 yaşında ve ufak da olsa daima sorunlar çıkar, yani 100% çalışır hale getirim diye boşa uğraşmayın.

izmir de usta konusunda @highoutput size tavsiye verebilir
 

İlginize çok teşekkürler ... bakan ustalar sadece Amerikancı ustalardı sedaece jeep le ilgililer ... bakımları düzenli yapılan araçmış ve araçta kendilerinin di... sese gelince ptesi gidicem ve sizin sorduğunuz soruyu bizzat kendim sorucam...tekrar teşekkürler...
 

rica ederim, sürtme konusunda çözüm için sanırım takoz yolu ile aracı yükseltecekler.
bence başka bir servis daha bulun ona da gidin, bir gösterin.
 

Güle güle kullanın benimde aklımda olan araçlardan. Ne kadara alabildiniz ? Ve yürütme maliyetleri konusunda tecrübelerinizi beklerim
 



Oncelikle herkese merhabalar siteye yeni uye oldum araciniz hayirli olsun trafik sigortasi ne kadar çikti acaba allahin izniyle 2 aya kadar ben de almayi dusunuyorum 1997 model
 

sigorta uyguna geliyor inanın. geçmişiniz pek kirli değilse 400 civarı olması lazım.

ayrıca haftaya izmirdeyim, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. sağlıcakla.
 

Öncelikle hayırlı olsun. Sürtmenin sebebi lastikleriniz olabilir. Orijinal ebatlarından büyük ise, dönüşlerde sürtme olacaktır.

Aracınızda BFG nin çamur lastikleri var, eğer bahsettiğiniz güzergahlarda kullanacaksanız bu lastikler ile aracı boşa yorarsınız gibi geliyor. Bir sorunu yoksa bu lastiklerin ikinci el değeri olacaktır, bunları satıp orijinal ebat yol lastiği alırsanız yükseltmeye gerek kalmadan sorunu çözebilirsiniz ve yakıt tüketiminiz bile olumlu etkilenebilir.
 

Bildiğim kadarı ile söyleyeyim. Tam dönüşlerde sürtmesi büyük ihtimalle lastik ebatlarının büyük olmasından kaynaklıdır. Lastikleri değişme yoluna gidebilirsiniz ya da spacer denen parçalardan taktırarak lastikleri biraz daha dışarı aldırabilirsiniz. Diğer ses eğer direksiyonu çevirdiğinizde kıtır kıtır diye gelen bi ses ise ve bunu arazi vitesi hi konumundayken yapıyorsa diferansiyel ile ilgili bir sorun olabilir. Lo konumunda ise gelen ses kasılmadan dolayı normal diye biliyorum. Bu dediklerimle de alakası olmayabilir. Her zaman en iyisini ustalar bilir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,429
Mesajlar
1,517,862
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst