2 Kişilik Isınma Su/ortam Elektrik Minumum Konfor Max Imkan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YerliKaravan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,033

YerliKaravan

Yeni Üye
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
1
Arkadaşlar

Yalnızca 2 kişi ile kullanılacak. (nedense herkes 4 kisiyi hedeflemiş ama emekli ve gezmek isteyen 2 kişilik potansiyel fazla değil midir ?)

Konforun minumum ama Yaz/Kış kullanılacak Isıtma Su/Ortam/Ocak (LPG tank, sofben izolasyonlu dış montajlı).

Elektrik sorunu çözümlenmiş. (Bu işteki ekipmanları özellikle hayatın USB lerde döndüğü dünyada 12v-5v verimli cevirimi ve 220V icinse verim açısından yanlızca buzdolabı ve belki bir adet 220V az Wattlı olan inverter paketi MPPT şarz ve az kapasiteeli inverter set halinde mesela 2000wattlik bir sac kurutma makinesini tabiki calişitirmayı hedeflemediğiniz bir iki notebook şarz edebilecek 700w alti )

Min 150 lt temiz su , 100 lt kirli su tankı olacak. (bunlara gosterge takmak yerine cok basit 12v ile calisan ses alarmları takarak )

Zira gösterge konusunu tüm üreticiler nedense çok kütü yapmışlar estetikten uzak bu sebeple hiç bir göstergeye gerek olmayan yanlızca ses ile alarmlar (tabii BLE ile telefondan erişilen bir sistem de olabilir ama iyi bir elektronikci lazım).

Aliminyum sase . En hafif haliyle Cayirova dingil kullanan. Filton tarzi direk panelden yapılmış. İc demir konstriksiyonu olmayan.

Monoblok kalıp ama izalasyon ve iç katmanı da doğru dürüst olan.

Neden evye musluk ocak entegre ürünü bir tane modeli ..... Yerli bir üretici neden üretmiyor Ukinox Kitchen Sinks Ukinox | FAVORITE 490 Yuvarlak Eviye | Ukinox

Neden bir LPG şofben üreticisi mini dış mekanda monte edilecek Su ısıtma ve aynı zamanda ısınan suyu iç mekanda Corum kalerifer ile mekan isitmada kullan bir proje geliştirmiyor.


Dikkat ederseniz mobilyadan hiç bahsetmedim.Zira neden piyasadaki firmaların tam bir cizimle CNC kesim ve moduler mobilyalar yapmıyorlar.

Fix bir dış olçüsü olan boş ürüne istenilen opsiyonları almak gibi.

Mesela 2 kişi için açılıp kapanan masa yerine sabit iki yatak.
Sabit banyo dolabi alt mekanı için fiber duş teknesi.
Mutfak dolabi altı ama isteen için ust dolaplar ve saklama dolapları
hepsi opsiyon ve + fiyatlanacak
Ama tabiki bu tam ölçülerle CNC ile kesilecek . Kavak kontra ama ilerde mobilyaları kapla alternatifleri ilede isteyebileceğiniz bir iç mekan
modeli.

Ve 750< degil daha da en hafif haliyle bir ürün göreniniz var mıdır ?

Piyasada opsyion diye tenteye binlerce fiyat veren üreticiler varken neden kimse bu hafif ve ucuz ürünü entegre edip standart halde yapmıyor.

Bir karavanı ürün üreten firma var mıdır?
Bu ürünlerin EU satışına odaklanan ve yukardaki standartları sağlayacak bir firma yok mudur ?

Bu işte kendime bir adet üretme düşüncesindeyim ARGE ve Kosgeb konusundan üretmek isteyen bir firma ya destek vermek kendimin ki (tabiki bedeliyle) üretmek ama sonundan yerli bir IKEA ürünü çıkartmayı istiyorum....


IKEA dan kastım maliyetleri az ama standartları sağlamış ve en önemlisi bayanların baktığından görsel olarak ikna edilmeye çalışılmadığı görsele sahip ürün......
 

Etiketler
İşiniz zor,kendiniz üretmelisiniz,sizi hiç bir üreticinin memnun edebileceğini sanmıyorum
Google otomatik tercüme gibi yazmışsınız , cümleler düşük
 


İşiniz zor,kendiniz üretmelisiniz,sizi hiç bir üreticinin memnun edebileceğini sanmıyorum
Google otomatik tercüme gibi yazmışsınız , cümleler düşük
Aslinda haklısınız zaten bir kac aydir gordugum urunlerden sonra bu sekilde dusundum.
Amacim bir ureticiye yardim etmek .Zira 50 li yaslarda ve bir cok urunu gormus denemis biriyim kendime bir sene proje suresi belirledim her halikarda 1 senede yaparim.Makine muh.Elektronik isinden anlayan.30 senedir oturdugum mustakil evin su tesisati isitma elektrik islerini sahsen yapmis ve bugune kadar hic ariza yasamamis biriyim. Ayrica eski araba toplamisligim ve motorculugum var. Imla konusundan halısınız zira klavye ingilizce ve yazmak edit etmek ufacik ekranda zor olabiliyor....

Tekrar soylemek isterim bir uretici ye yardim etmek istiyorum.....Maddi bir beklentim yok yanlis anlasilmasin...
 

.
Karavancılık tecrübenizden bahsedebilir misiniz ?
Evet sizin yazilarnizi okudum .Cekme yerine neden motorkaravan dusunmez misiniz diyeceksiniz hissine kapildim.
Aslinda motor cekme bendeki heves imalat sanki. Cadir kamplari dag basinda tercih ederim. Kamp yerleri bana hep kalabalik gelmistir. Bu projeyi bitirip uzun bir tur hatta turdan ote bir engel olmazsa hep bu karavanla surekli hareket halinde yasamayi dusunuyorum. Motor karavan daha uygun ama bir kac sene once arkadasimizin Italya Avrupada bir avm parkinda motor karavani calindi. Yani offroad tarzi geziden ziyade daha cok insan tanımak amacli gezmeyi dusunuyoruz. Bilemedim tabii hedefim 2023 te tura baslamak yani planlamalar bu kis netlesecek.
Butce nedir diye soranlar olabilir. Butce tabiki en faydali urun en ucuz maliyet. Olmazssada motorla sirtta cadir yapacagim bu herhalde bir sene surecek turu.
Ama asil hedefim yerli mali bir urun olması ve Arupada da satılabilmesi.
 



Cekme yerine neden motorkaravan dusunmez misiniz diyeceksiniz hissine kapildim.

Yanılıyorsunuz, öyle birşey aklımdan bile geçirmememin sebebi;
karavanları çekme veya motokaravan olarak değil, evi taklit eden karavan veya yollarda ev gereksinimlerini karşılayan karavan olarak sınıflandırmamla ilgili.

Yüz binlerce üretimiyle endüstriyel bazlı bir pazara ayak basabilmek ise ancak o pazarın bilgi ve tecrübesini, oranın ustalarıyla uygulamaktan geçmeli ?
Tek istisna 750 kg altı üretim olabilir ?
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst