2000 WJ Mercekli Xenon Dönüşüm İşlemi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,342

barbecue

Araçsız - Ankara
Mesajlar
1,043
Tepkime Puanı
28
Yaş
56
Yer
Ankara
Arkadaşlar,
Ankara'da güvenli ve dürüst bir şekilde konu işlemi yaptırabileceğim bir atölye arıyorum.
Aracımın üzerindeki farlardan son derece muzdaripim. Gece aydınlatmaları son derece yetersiz, en azından benim aracımda bu şekilde.
Mercekli olmayan bir uygulamaya, yani sadece kit koyup ampul değiştirme işlemine sıcak bakmıyorum, bu tipteki ayarsız farlar karşıdan gelen sürücüleri son derece rahatsız ediyor.
Bu sebepten mercekli uygulama olmasını tercih ediyorum.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımın desteğini rica edeceğim.
Selamlar, saygılar

Burak Dirican
 

Etiketler

Ynt: 2000 WJ Mercekli Xenon Dönüşüm İşlemi

Burak bey merhabalar
eskiden bir honda civic im vardi ona angel far alip mercekli diye birde xenon almistim fakat uzerindeki mercekler igrenc otesi oluyor o sebeble bir arkadasimda ayni dertten muzdaripti ve gidip renault megane far aldik 2 adet cıkmacilardan sonra degistirdik angel larin merceklerini ve sonuc super oldu sizde mercek olculerine gore bu sekilde bi degisime giderseniz hem mercekleriniz kaliteli olur hemde aydinlatmaniz ama unutmayinizki sayet far yıkamaniz yoksa TUV muayenede bunlari kusur olarak goruyor ve muayene etmiyor araci bilginize
 

Ynt: 2000 WJ Mercekli Xenon Dönüşüm İşlemi

Kıvanc Bey,
Bilgilendirme icin tesekkurler. Benimde bilmek istediğim daha once bu tur uygulamalarda yasanmış olan problem ve sonuclar hakkında bilgi sahibi olmak.
Ancak su bir gercek ki, benim gibi GC nin aydınlatmasından şikayetci olan bir sürü son kullanıcının oldugu. Onlar bu sorunlar karşısında neler yapıyorlar bilmek istiyorum.
Mercekli uygulamalar bana gore en doğru çözüm. Ancak hangi mercek ve nasıl bir doğru uygulama? SOrun burada başlıyor.
Benim daha once kullandığım Blazer'ımda Xenon kit vardı ancak mercekli değildi. O araç muayeneden problemsiz geçti.
Bu bahsettiğiniz far yıkama sistemine TUV sadece mercekli uygulamalarda mı dikkat ediyor, yoksa butun Xenon uygulamaalrında mı?
Selamlar, saygılar,

Burak Dirican
 

Ynt: 2000 WJ Mercekli Xenon Dönüşüm İşlemi

Burak bey inanin o mesele yani TUV un neye gore kusurlu buldugu tam bir muamma :smiley: bazisi mercek olmasa bile hic bi sekilde tadilat gormus farlari gecirmiyor kisimi far yıkama yok diye gecirmiyormus kimisi mercekli bile olsa far yıkama yok diye gecirmiyormus ilginc olan ise misal yeni kasa honda civic lerde suan uretilenler orjinal xenon farlı ve sadece far yıkama ilave edilmis durumda mercek yok yani anlayacaginiz ileride bu araclar muayene zamani geldiginde 3 yasinda baslarina ne gelecek kimse bilmiyor diye tahmin ediyorum :smiley: bende bir WJ kullanicisi olarak aydinlatmasindan hic memnun degilim fakat sanirim sadece ışığı fazla veren ampullerden takıp bu tip sorunlari bertaraf etmek istiyorum
 



Ynt: 2000 WJ Mercekli Xenon Dönüşüm İşlemi

Bu TUV konusu o zaman kayda değer enteresanlıklar taşıyor, yani anlaması çok zor.
Ben eski ampulleri araca uygun gene orijinal ampuller ile değiştirdim ama hiç bir sonuç alamadım.
Bir çok yerde ve forumlarda, ornek olması açısından marka vereceğim, Osram Nightbreaker gibi markalardan bahsediyor, kimi kullanıcılar memnun, kimisi şikayetçi.
Yani anladığım kadarı ile tam çözüm değil bu işlemde.
Herhalde bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz.
Selamlar, saygılar...
Burak
 

Ynt: 2000 WJ Mercekli Xenon Dönüşüm İşlemi

burak bey bende zj var mercek üzerine çalışıyorum fikir olarak henüz. kendim yapmayı düşünüyorum ....
http://xenonmercek.com/howto.html

bu adrese bakarsanız mercek montajını tarfi ediyor. merceği taktıktan sonra geriye kit almak kalıyor. balast kablolar ampul falan. sahibinden comda çeşitli mercekler var ordan ucuza mercek alıp kendi,niz yapabilirsiniz veya ustaya teslim edip biraz daha yüksek maliyete halledebilirsiniz sanırım. ben öncelikle çıkma far alıp kendim yapmaya çalışacağım yalnız far yıkama ve şeffaf camların olması gerekiyor çizgili cam olursa onu söküp pleksiden yapabilirseniz kendiniz yapabilirsiniz. ben far yıkamayı da yapacağım tüve karşı. far yıkama için silecek suyu püskürtme uçlarından alıp silecek motoruna bağlayacam ve tampona takacağım anlatabildim mi bilmiyorum....
 

Ynt: 2000 WJ Mercekli Xenon Dönüşüm İşlemi

Mert Bey,
Teşekkürler,
Inceleyeceğim.
Selamlar,
Burak
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,433
Mesajlar
1,517,904
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst