2003 Grand Cherokee Wj 2.7 Crd Için Ome 40mm Lift Kit

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oracleoracle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,109

oracleoracle

Ana Kamp
Mesajlar
26
Tepkime Puanı
5
Arkadaşlar merhaba,

Bu hafta 2003 WJ 2.7 crd limited alarak aranıza katıldım. Aracı Old Men Emu'nun WJ 2.7 crd'lere uyumlu 40 mm'lik (1.5") kiti ile yükseltmek istiyorum. Ironman ya da Rought Country ya da get düşünmüyorum. Taroto'da kitten var ama bütçemi aşıyor. Bildiğiniz başka yerden alma imkanım olabilir mi? Tr'de bulamazsam yurtdışından kendim getiricem.
 

Etiketler


Arkadaşlar merhaba,

Bu hafta 2003 WJ 2.7 crd limited alarak aranıza katıldım. Aracı Old Men Emu'nun WJ 2.7 crd'lere uyumlu 40 mm'lik (1.5") kiti ile yükseltmek istiyorum. Ironman ya da Rought Country ya da get düşünmüyorum. Taroto'da kitten var ama bütçemi aşıyor. Bildiğiniz başka yerden alma imkanım olabilir mi? Tr'de bulamazsam yurtdışından kendim getiricem.
neden 1.5"?
hele ki usa dan kendiniz getirecekseniz?
teknik bir sebebi var mı?

çünkü bu yükseltme fark edilmez neredeyse. usa da 1000$ civarına 3-4" lik kitler mevcut.
 

Aracın sürüş dinamiklerini çok fazla değiştirmek istemiyorum. 235 70 lastikle arac 1.2 cm yükselecek, 1.5'''le beraber toplamda 5 cm yükseltme yapmış olacağım. Hem quadradrive'ın performansını çok yitirmemesi hem artikülasyon hem de aracın dengesini çok bozmamak için 5 cm beklentimi karşılar. Takoz işi daha düşük maliyetli olsa da içime sinmiyor. Yurtdışiı forumlarının hepsinde de EFS ya da OME öneriliyor.
 



yükseltme ile quadradrive ın performansının düşmesi arasındaki bağlantıyı kuramadım.
öyle olsa kimse aracını yükseltmez hele ki USA da, forumlarda böyle bir bilgi var ise ki yabancı forumları takip ederim hiç denk gelmedim.

artikililasyon olayı aracın yeni takılacak kitine bağlıdır, en ufak modifikasyonda kitin içinden çıkacak amortisöre ve kollara bağlı değişir.

yine aynı şekilde kitten çıkacak olan amortisörün sertlik yumuşaklık derecesine göre de aracın dengesi değişir.

benim aracıma taktığım kit sonrası 4" yükseltme ve 245/70/17 KO2 AT lastik ile makas ata ata gidebiliyordum, düşün ki sertlik ne kadar artmış..

yurtdışında niye takoz ile yükseltmiyorlar dersen alttaki linkte 400usd ye adam işi halledebiliyor ki kollar yaylar amortisörler hepsi değişiyor, bunlar zaten o yaştaki bir araçta değişecek, 3 kuruşa 5 köfte alıyor işini görüyor.

yine alttaki sette standart amortisör kitte ücretsiz ama bilstein istersen ekstra 280usd ödeme zorundasın.
aradaki fark ne dersen sertlik / yumuşaklık ve darbe emiş özellikleri.

WJ 2" Foundation Series Kit - Iron Rock Off Road

kısaca parametre çok fazla. ne istediğinize karar verip devam edin ama yukarıda yazdıklarınız geçerli sebepler değil..
 

235 70 lastikle arac 1.2 cm yükselecek, 1.5'''le beraber toplamda 5 cm yükseltme yapmış olacağım.
bu değerler sadece aracın kupasını yükseltme değeri

aracı 4" yükselttiğinde kupayı yükseltiyorsun sadece, ama ön arka difler yerden yükselmiyor, bunu yapabilmenin tek yolu da lastiği olabildiğince büyütmek. lastik çapı toplamda 3 cm artsa difler yerden 1,5cm yükselir (çap / yarı çap olayı). yani yükseltme aslında en çok izin verilen, sürtme yapmayan en büyük lastiği takabilmek için yapılır.

ben şu anki aracıma 225/55/18 yerine 225/60/18 kış lastiği taktım, totalde 2,5 cm çap büyüdü ama aracı yerden 1,25 cm yükseltmiş oldum.

sonuç olarak eğer amortisörler ömrünü doldurduysa, USA dan da kit alma şansın varsa 3" den aşağısına bence bakma (4" de şaft modifikasyonu da gerekiyor).
ayrıca amortisör sertlik değerlerini öğrenmen lazım, ağırlıklı olarak hangi koşullarda kullanacaksan ona göre seçim yapman gerekir.
 

Selamlar,

Yurtdışı forumlarında Quadradrive'ın performansını negatif etkilemesi nedeniyle Jeep'in ükseltme önermediğini okumuştum, bulursam linkini sizinle paylaşırım.

Yukarıda da belirttiğim gibi ağırlık merkezini ve aracın dengesini fazla bpzmak istemiyorum. Jeep'in bu konudaki açıklamasından ziyade ağırlık merkezindeki ciddi değişimlerin çekiş sistemini ve torkun tekerlere aktarımını da negatif etkileyeceğine inanıyorum. Ağır offroad yapmıyorum, Ankara etrafında daha önceki araçlarım (kısa şase Pajero ve Terrano) ile stock yüksekliğiyle gezdiğim yerlerde gezmek niyetindeyim sadece.

Bu iş için ayırdığım bütçede 5K civarı olacak, (İspanya'dan kendim getirebiliyoum),

Takoz işi bana göre değil, arabaya default'unda olmayan bir parça eklemek huyuma ters.
 

Yurtdışı forumlarında Quadradrive'ın performansını negatif etkilemesi nedeniyle Jeep'in ükseltme önermediğini okumuştum, bulursam linkini sizinle paylaşırım.
merhaba,

hiç bir üretici araca sonradan eklenecek parçaları önermez, Jeep de bundan dolayı önermemiştir ki çok normal.
kaldı ki yükseltme kitlerini ve modifiye parçalarını üreten firmaların en büyük pazarı USA.

Ankara etrafında daha önceki araçlarım (kısa şase Pajero ve Terrano) ile stock yüksekliğiyle gezdiğim yerlerde gezmek niyetindeyim sadece.
eğer tek amaç bu ise bence aracınızı hiç ellemeyin, diğerlerinin gittiği yerde WJ uygun lastik ile hayli hayli gider. tek dezavantaj belki yumuşak amortisör ve performansı biraz düşmüş yaylar olabilir. gerçi önceki araçlarda da aynı sorunlar vardır.

belki tek değişiklik yanağı 65 yerine 70 yapabilirsiniz?
5 bin bütçeyi de aracın eksiklerini gidermede kullanırsınız.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,430
Mesajlar
1,517,886
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst