2004 2.4 Kj Jeep Cherokee

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gelandewagen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,092

gelandewagen

Ana Kamp
Mesajlar
85
Tepkime Puanı
8
Merhaba arkadaşlar. Arazide kullandığım Honda H-RV marka aracımı yetersiz gelmesi sebebiyle sattım. Yerine Mercedes G düşündüm fakat 1984-1990 modelleri bütçemin çok üstünde.

Jeep Cherokee KJ 2.4 bütçeme uygun geldi. Aracın LPG uyumu da yakıt tüketimini düşürüyor.

530927998 İlan nolu aracı tavsiye eder misiniz? Sahibi bakımlarını yeni yaptırmış. 2.4 motorların herhangi bir kronik sorunu bulunuyor mu?
 

Etiketler
Ben yaklasik olarak 4 yildir kullaniyorum. Kronik bir vaka ile karsilasmadim. 2.4 motor cok agresif olmamak ile birlikte sorunsuzdur. Jeep in kendi amerikan motorudur.
 



ilandaki aracı görmeden kullanmadan bir şey demek olmaz. düz vites oluğu için şanzıman problemi olmayacaktır. sadece bunu diyebiliriz. bu arçlarla ilgili geçenlerde de yazı vardı arama yaparsanız detaylarını bulabilirsiniz.
 



ilandaki aracı görmeden kullanmadan bir şey demek olmaz. düz vites oluğu için şanzıman problemi olmayacaktır. sadece bunu diyebiliriz. bu arçlarla ilgili geçenlerde de yazı vardı arama yaparsanız detaylarını bulabilirsiniz.
Evet dün detaylı bir araştırma yaptım yazıya ulaştım. teşekkür ederim. Ankara'da da bir araca baktırdım bugün 3000 devirden sonra benzinde ve Lpg'de gaz kesmiş araç. Neden olduğunu bilmiyorum ama arazide kullanacağım için hoşuma gitmedi bu durum. birde kasnakta balans olduğunu söyledi usta vazgeçtim o yüzden.
 


Arac agir ne yapsin motor? 3000 devirde gaz kesmis ne demek?hareket halinde degilse cutoff limiti 3000 devirde.. Kasnakta balans ne demek bilemedim. Alttarafi rulmani bozuktur. Tanesi 70 tl filan.
 






motor hacmi buyudukce yakit cokta artmiyor ben 5.2 gc ile antalya sehiricinde 20 lt civari dolasiyorum 19 a dustugu bile olur guzergah uzun ve temizse. en cokta 22 lt ye cikti kisin kisa mesafede.uzun yolda zaten 13-14 lt lere dusuyor 80-90 gitsek daha da duser
 

ortalama da yüksek sonuçta. o yüzden LPG tek seçenek maalesef.
 

2.4ler fazla tutulmadığını için yakıt tüketimi de aşağı yukarı 2.8crd ile aynı olduğu için bugün 2005 makyajlı kasa 2.8 aldım. Bide otomatik vites ve bagaj avantajı da var tabi.
 

2002-2004 arası 2.8 dizel motorlar çok ses çıkarıyor. Aldığım aracın motor kondisyonu çok hoşuma gitti ve kesinlikle makyajlı kasa dizellerin daha sessiz çalıştığını düşünüyorum. Aracımın ufak tefek eksikleri var onları temin etmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

-Orjinal Jeep 2.8crd yakıt filtresi almak istiyorum
-Orjinal Jeep 2.8crd V kayışı almam gerekli
-Amerikan T21 Arka stop lambası
Şimdilik bu kadar. Teşekkürler

652A65ED-6E43-47FC-A9E8-E0C529362F38.jpg


06EC44B1-BA38-4A51-B803-5C6F8CFBA034.jpg


83FE2510-EF8F-483E-9E9E-7BF8CF9A9A9F.jpg


DD560DCD-A8A4-4818-9FA2-0E3738128C95.jpg
 



filtrelerde gözünüz kapalı "mann filter" kullanabilirsiniz. oldukça kaliteli ve kendini kanıtlamış bir markadır. hatta bazı araçlar fabrika çıkışı mann filtreye sahip. mopar filtreleri zor ve pahalı bulursunuz, ama mann'ı her yerde bulabilirsiniz, iyi markadır memnun kalırsınız 4.7'mde bütün filtreleri mann kullanıyordum.

lambayı söküp, sanayide herhangi bir elektrikçide bulabilirsiniz.
lambalar, ampüller, körükler, lastikler vs. için orjinal teminini beklemeyin, amerikan arabası doğru ama bu eziyet olur. bu tarz ürünlerin birebiri sanayilerde mevcut, önce sanayide iyi bir usta ve çevre edinin.
örnek, orjinali 10 güne gelecek bir körük 50tl+kargo, sanayide alacağın kaliteli ürün 35tl, sanayide ucuz alacağın kıytırık ürün 25tl.

trigeri orjinal tak tabi ki. ona lafım olmaz.
ama v kayışını mopar çok zor bulursun.
jeep parçacılarında crown gibi amerikan kaliteli yan sanayi ürünler mevcuttur, ama biraz pahalıya gelir.
v kayışını da söküp, bi parçacıda ölçtürüp alabilirsin. valeo vs. bilindik kaliteli ürün al, hiç sorun olmaz merak etme.

bir de..
araç güzel gibi, hayırlı olsun.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,924
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow


Geri
Üst